Nogomet

Kokalović i Ademi odlično razgrađivali, Kramarić zabio iz jedine prilike na utakmici

Igor Šestak • srijeda, 14.11.2012.
Kokalović i Ademi odlično razgrađivali, Kramarić zabio iz jedine prilike na utakmici
Foto: FaH

Revijalna utakmica Hrvatske nogometne reprezentacije i selekcije MAXtv Prve lige završila je 1:1. Za momčad koju su s klupe vodili Roy Ferenčina, Elvis Scoria i Marijan Mrmić ukupno je nastupilo 20 igrača, a među njima su se najviše istaknuli Elvis Kokalović, Arijan Ademi te strijelac jedinog pogotka Andrej Kramarić.

Golovima Andreja Kramarića u 25. i Sammira u 48. minuti revijalna utakmica Hrvatske reprezentacije i selekcije MAXtv Prve lige okončana je s miroljubivih 1:1. Nije to bila posebno lijepa ni atraktivna utakmica jer osim postignutih pogodaka, ni na jednoj strani nije bilo mnogo dobrih prilika. Igra se uglavnom svela na nadmudrivanje između dva kaznena prostora, dok su napadači imali malo ili nimalo prilika za postizanje pogodaka.

Očekivano, posjedom lopte dominirala je momčad Igora Štimca pa su mladi "Prvoligaši" morali nešto više razmišljati o branjenju vlastitog gola. Ipak, uspjeli su i oni nekoliko puta zaprijetiti vratima reprezentacije, a u svoju su igru uložili mnogo trke i želje kako bi pokazali izborniku da u budućnosti može i na njih računati.

Roy Ferenčina, Elvis Scoria i Marijan Mrmić, izbornici selekcije MAXtv Prve lige, dali su priliku svim igračima koji su im bili na raspolaganju. Ukupno ih je nastupilo 20, a jedino su Mateo Pavlović iz Zagreba i Arijan Ademi iz Dinama odigrali svih 90 minuta. Osim minutažom, Ademi se u selekciji lige istaknuo i dobrim nastupom, baš kao i Elvis Kokalović iz Slaven Belupa te Andrej Kramarić iz Lokomotive.

Andrej Kramarić

Strijelac deset ovosezonskih pogodaka u dresu Lokomotive svoju je golgetersku formu potvrdio i na ovoj utakmici te još jednom istaknuo kandidaturu za povratak u Dinamov dres, a možda i za poziv u reprezentativni, nastavi li s dobrim igrama.

21-godišnji napadač na terenu je proveo 57 minuta, što mu je bilo dovoljno za postizanje jedinog pogotka selekcije MAXtv Prve lige. Za vrijeme njegovog boravka na travnjaku Kantride prvoligaški mu suigrači nisu uspjeli kreirati mnogo situacija za postizanje pogotka. Zbog toga je Kramarić veći dio utakmice morao čekati kakvu pogrešku zadnje linije reprezentativaca ili bijeg kroz kontranapad.

Na njegovu žalost, Ćorluka i Lovren su ga dosta dobro čuvali i uspješno namještali zaleđa pa iz igre nije uspio doći u pravu situaciju za gol. No, dočekao ju je iz prekida u 25. minuti. Brozović je vrlo dobro ubacio iz slobodnog udarca, a mladi napadač sjajno je iskoristio lošu reakciju reprezentativne obrane, utrčao joj iza leđa i iz blizine pogodio mrežu nemoćnog Subašića.

Arijan Ademi

Dinamov vezni igrač bio je jedan od dvojice igrača u selekciji MAXtv Prve lige koji je na terenu proveo svih 90 minuta. 21-godišnji Šibenčanin igrao je na poziciji zadnjeg veznog i u oba poluvremena bio jedan od zapaženijih igrača selekcije lige.

Budući da su reprezentativci u većoj mjeri imali posjed lopte, Ademi i njegovi suigrači u veznom redu morali su veliku pozornost posvetiti branjenju svog gola. Tu se Dinamov igrač vrlo dobro snašao i uspješno prekidao reprezentativne napade. U velikoj većini slučajeva stajao je vrlo blizu svog igrača, bio je pravovremen, odlično oduzeo nekoliko lopti, a u nekoliko je situacija uspio pokrenuti kontranapade i pridodati se napadu.

U tim napadačkim izletima nije bio toliko uspješan kao u izvršavanju obrambenih zadataka, ali njegova igra zaslužuje pozitivnu ocjenu. Svih 90 minuta silno se trudio i pokazao veliku količinu želje, trke, ali i čvrstine. Nepopustljiv je bio i prema suigraču Sammiru kojeg je bez ustručavanja faulirao u trenucima kada ga je sredinom drugog poluvremena pokušavao proći jedan na jedan.

Elvis Kokalović

24-godišnji stoper Slaven Belupa započeo je utakmicu u početnom sastavu selekcije MAXtv Prve lige, a na terenu je ostao do 64. minute kada ga je zamijenio Župarić. U paru s Mateom Pavlovićem Kokalović je odlično zaustavljao napadače reprezentacije. U prvom poluvremenu to su bili Eduardo i Mandžukić koji kraj vrlo dobrih stopera selekcije lige nisu uspjeli doći niti u jednu dobru priliku.

U nastavku su za reprezentaciju zaigrali Jelavić i Livaja koji su kroz nešto bolju igru Štimčeve momčadi dolazili u više prilika za pogodak, ali Kokalović je i 19 minuta drugog poluvremena odigrao na vrlo visokom nivou.

Za vrijeme svog nastupa bio je koncentriran i pravovremen te je zajedno s Pavlovićem uspješno otklonio najveći dio prijetnji reprezentativaca. Prekinuo je dosta suparničkih napada, a posebno se istaknuo sjajnom reakcijom u 61. minuti. Jelavić se tada našao u dobroj prilici i lukavim udarcem svladao vratara Blaževića, no sjajnim klizećim startom Kokalović je izbio loptu s gol-linije i spriječio drugi pogodak reprezentacije.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.11.2012. u 13:22
    Ademi je puno napredovao ove sezone! Ima tek 21 godinu, sigurno može biti još (puno) bolji!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.11.2012. u 02:19
    Assassin55 - Slažem se!!!
    Obrisan korisnik
  • Assassin5515.11.2012. u 01:33
    Ova utakmica je samo potvrdila ono kaj ja već odavno trubim, da je Kokalović definitivno igrač za reprezentaciju. Da igra u Dinamu ili Hajduku to se uopće nebi dovodilo u pitanje.
    Assassin55
  • Obrisan korisnik15.11.2012. u 00:08
    Ova dva dečka mogu mnogo dati hrvatskom nogometu, najozbiljnije. Želim im sve najbolje u karijeri. A Ademi je potencijal za Segestu.
    Obrisan korisnik
  • Shadowfax14.11.2012. u 22:10
    Možda ova utakmica nekaj dobroga donese Kokaloviću, a možda i ne.
    Shadowfax