Nogomet

Sammir se pogotkom i proigravanjima istaknuo u Štimčevim "rošadama"

Josip Piršljin • srijeda, 14.11.2012.
Sammir se pogotkom i proigravanjima istaknuo u Štimčevim "rošadama"
Foto: Davor Sajko

Igor Štimac je za revijalnu utakmicu protiv selekcije MAXtv Prve lige koristio 21 igrača, a nakon što su svi osim Vide dobili po 45 minuta, najboljim se pokazao Sammir. Ne samo zbog pogotka, već i zbog nekoliko izvrsnih proigravanja koja su trebala rezultirati pobjedom reprezentacije. Svoje vrijeme dobro je odradio i Eduardo, a zadovoljan igrom sasvim sigurno može biti i debitant Ivan Runje.

Sammir

Hrvatskom reprezentativcu bila je ovo tek druga utakmica u dresu nacionalne momčadi, no vrlo dobro se uklopio i pod riječkim stijenama bio je jedan od najraspoloženijih u sastavu Igora Štimca. Kockasti su bili dosta bezidejni u prvom poluvremenu utakmice, no ulaskom Sammira to se promijenilo, a trebalo mu je samo tri minute da poravna rezultat.

Odmah po ulasku u igru Sammir se dobro postavio na sredini terena i igrao bliže protivničkim vratima, a kao rezultat toga došao je pogodak u 48. minuti. S otprilike 18 metara izvrsno je naciljao suprotni kut Gorana Blaževića koji nije mogao "ukrotiti" njegov udarac. Hrvatski Brazilac nastavio je u sličnom ritmu i nakon prvijenca.

Sammir je momčadi donio ono što je nedostajalo u prvom dijelu, dugačke lopte u prazan prostor na koje je obično natrčavao Nikica Jelavić, ali bezuspješno. Dinamov veznjak je par puta iz slobodnih udaraca ubacio loptu na peterac gdje su je mogli iskoristiti suigrači, ali bili su neprecizni. Sammir je još jednom pokazao da mu je vrlo teško uzeti loptu u duelu, u što se uvjerio i Arijan Ademi kada ga je morao faulirati da ga zaustavi.

Eduardo

Igor Štimac mu je dao prvih 45 minuta utakmice na Kantridi u kojoj napadač Šahtara nije uspio postići pogodak, no zato se istaknuo zalaganjem i htijenjem. Reprezentacija Hrvatske nije izgledala dobro u prvom poluvremenu, bilo je premalo raspoloženih igrača, ali Eduardo se trudio i s nekoliko poteza zaslužio biti među najboljima.

Hrvatska nije u mnogo navrata ugrožavala gol selekcije MAXtv Prve lige u prvom dijelu, no svi opasniji pokušaji došli su od strane Eduarda. Bivši igrač zagrebačkog Dinama uputio je nekoliko dobrih udaraca prema vratima Ivana Kelave, a za postizanje gola nedostajalo je malo preciznosti.

Eduardo se istaknuo i proigravanjima, više je puta upotrebljivim loptama uposlio svoje suigrače, a sredinom prvog poluvremena lijepo je ostavio loptu Ivanu Perišiću na rubu suparničkog kaznenog prostora. U nedostatku kreativnih rješenja iz veznog reda, Dudu je često dolazio do svoje polovice po loptu, a moglo ga se vidjeti na svim stranama.

Ivan Runje

Mladi branič danskog Nordsjaellanda u Rijeci je upisao debi za hrvatsku reprezentaciju, a nakon 45 minuta provedenih na terenu izbornik može biti zadovoljan njegovom igrom. Iako mu je bilo prvi put da nosi hrvatski dres, Runje se nije doimao nervoznim i solidno je obavljao svoje zadatke.

U drugom poluvremenu Igor Štimac je zaigrao s trojicom braniča u zadnjoj liniji, Gordon Schildenfeld je bio u sredini, dok su uz njega stajali Mario Maloča i Runje. Iako nije imao previše posla, nogometaš sudionika Lige prvaka sasvim je korektno odradio svoje vrijeme i poslao poruku izborniku da može na njega računati ako zatreba.

U obrambenim reakcijama bio je pravovremen, nije previše komplicirao, već je loptu pokušavao što je prije moguće poslati naprijed u kontranapad. Nije imao "izlete" i djelovao je vrlo smireno i koncentrirano. Da je selekcija MAXtv Prve lige bila nešto više ofenzivnija u nastavku susreta možda bi ga više puta vidjeli na djelu.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.11.2012. u 00:07
    SAMO GA SE PREKRŠAJEM MOŽE ZAUSTAVITI ! NE, ne mislim na Ibrahimovića, već na Jože Kampeta Dammira. Svašta...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.11.2012. u 00:07
    "Sammir je još jednom pokazao da mu je vrlo teško uzeti loptu u duelu, u što se uvjerio i Arijan Ademi kada ga je morao faulirati da ga zaustavi." - kad ovo pročitaš, poželiš da HZSN suspendira Sportnet na mjesec dana.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.11.2012. u 23:01
    Sammir će više pokazati u repki nego u dinamu, možda ga motivira SP u brazilu?
    Obrisan korisnik