Nogomet

Kranjčar: "Momci su pokazali velik potencijal, ali tek je sad pred njima dokazivanje"

S Kantride:Antonija Pavlić • srijeda, 14.11.2012.
Kranjčar: "Momci su pokazali velik potencijal, ali tek je sad pred njima dokazivanje"
Foto: Kristijan Komarica

Gotovo svi akteri prijateljske utakmice hrvatske nogometne reprezentacije i selekcije MaxTV Prve HNL složili su se kako je izbornik naše najbolje vrste imao što vidjeti na travnjaku riječke Kantride, ali i da je bio ovo tek lakši trening...

Jedan po jedan izlazili su reprezentativci pred pripadnike "sedme sile" poslije "spektakla" pod riječkim stijenama. Neki su bili pričljivi, drugi malo manje, a neki se uopće nisu potrudili zaustaviti i prozboriti koju pametnu.

Najsretniji od svih bio je strijelac jedinog "reprezentativnog" pogotka Sammir: "Nikome ne dam dres, završit će kod kuće na zidu", smijao se hrvatski Brazilac, čvrsto u ruci stišćući majicu kojoj je postigao premijerni zgoditak za kockaste.

Atmosfera

Dekor pod stijenama Kantride bio je manje-više kazališni. Kao da je riječka publika jedva dočekala ovakvu "spektakularnu" manifestaciju kako bi vrhuški Hrvatskog nogometnog saveza iskazala svoje nezadovoljstvo tretmanom i djelovanjem. Tako nije bilo gotovo nikakvog navijanja i gromoglasne podrške, dapače, Ivanu Kelavi, primjerice, cijelo se vrijeme posprdno skandiralo pri svakom ispucavanju ili dodiru s loptom. Na tradicionalnom Armadinu zapadu nije bilo - Armade. Prešutni bojkot, pak, kulminirao je nešto prije no što je Kramarić selekciju HNL-a doveo u vodstvo. Naime, kod kafića kraj altetske dvorane izvješen je transparent: "Revijalne utakmice igrajte na Facebooku, ne omalovažavajte našu Kantridu." Primijetili smo, usto i jedan koji je vrlo brzo "nestao" - "Reprezentacija nekada ponos nacije, sada štit za vaše malverzacije".

Najraspoloženiji, odnosno najpričljiviji, bio je Niko Kranjčar. Jednoć standardni nositelj igre kockastih, a sada u drugome planu, ovoga je puta prigodu dobio u početnom sastavu."Bio je ovo jači trening, moram priznati da sam očekivao više, prvenstveno od igrača na travnjaku", iskreno je rekao Niko. "Nisam pravi, još se 'tražim' i jedva čekam prosinačku stanku kako bih se što bolje pripremio i vratio neku svoju optimalnu formu."

Kako su ga se dojmili potencijalni reprezentativci s druge strane terena? "Dečkima iz našeg prvenstva mora se čestitati jer su pružili dobar otpor i pokazali da izbornik u budućnosti itekako ima na koga računati. No, sada se ne smiju opustiti ili ne daj Bože poletjeti, jer tek im slijedi težak period pokazivanja i dokazivanja", zaključio je mlađi Kranjčar.

"Vidjelo se koliko su momci iz selekcije MaxTV Prve HNL bili motivirani; dobro su nas rastrčali i pokazali da Hrvatska ne mora strahovati za svoju budućnost", kazao je pak reprezentativac Vida.

"No, nije ovo ipak pravo stanje stvari jer se igrala prijateljska utakmica, stoga nismo imali imperativ pobjede... Šteta što na tribinama nije bilo više ljudi, to je jedina zamjerka."

Kratak i jasan bio je Dinamov napadač Duje Čop. "Slažem se s mišljenjem većine da bi ovakve utakmice mogle i morale postati svojevrsna tradicija. Bilo je ovo lijepo iskustvo za sve nas, posebno momke koji 'pucaju' na A selekciju i mislim da smo svima dokazali kako znamo igrati nogomet i imamo potencijala."

Mrežu Danijela Subašića i Ivana Vargića jedini je, u prvom poluvremenu, probušio mladi Lokomotivin dragulj Andrej Kramarić. "Jesam li ovom predstavom zatvorio usta kritičarima i pokazao da moja dobra forma u HNL-u nije slučajnost? Bila nam je velika čast igrati protiv reprezentacije Hrvatske i igrača od kojih je većina napravila sjajne inozemne karijere i više puta dokazala klasu. Drago mi je zbog dobre igre, a možda bi i rezultat bio drukčiji da smo imali malo više iskustva..."

Jedan od boljih na terenu ponovno je bio modri maratonac Arijan Ademi. "Malo sam se začudio dekorom, jer barem je Rijeka uvijek imala ispunjene tribine", kazao je ponajbolji pojedinac selekcije HNL-a.

"Ne mislim da sam bio najbolji; kolektivno smo odigrali vrlo dobro, a iznimno me veseli što je bilo perioda u kojima smo čak i bili bolji protivnik."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Tizzou15.11.2012. u 21:47
    Htio sam pročitati tekst ali ne mogu zbog ove slike..
    Tizzou
  • Obrisan korisnik15.11.2012. u 08:39
    niko je sinoc na momente pokazao odlicna proigravanja, steta sto se ne dovede u formu da bude kao nekad...
    Obrisan korisnik
  • Dinaminjo15.11.2012. u 01:34
    Dobra slika. Tako i još jače se treba pokrit po glavi..
    Dinaminjo
  • Obrisan korisnik15.11.2012. u 01:31
    Niko, uozbilji se malo, totalno si van forme, ovakav ne bi ni Hajduku bio pojačanje. Šteta, jer znaš igrat nogomet kad hoćeš!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.11.2012. u 00:55
    "Reprezentacija nekada ponos nacije, sada štit za vaše malverzacije". - bravo rijeka
    Obrisan korisnik