Rukomet

Goluža: "Do posljednjeg sam trena vjerovao u pobjedu, ne mogu ništa zamjeriti svojim igračima"

Zvonka Keliš • petak, 16.11.2012.
Goluža: "Do posljednjeg sam trena vjerovao u pobjedu, ne mogu ništa zamjeriti svojim igračima"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski rukometni prvak u sklopu petog je kola natjecanja za prvaka Europe dobro namučio svog domaćina, momčad Füchse Berlina te je unatoč porazu pokazao što se sve od pomlađenog CO Zagreba može očekivati u uzvratu za nešto više od tjedan dana. Trener gostiju, Slavko Goluža, stoga je nakon susreta mogao samo pohvaliti svoje momke zbog borbenosti koju su prikazali, dok je onaj gostujući trener ipak ponajviše pažnje posvetio svom spasitelju Romeru. No, i sami igrači, od Mandalinića na jednoj do Ninčevića i Romera na drugoj strani, imali su riječi hvale za svoje ekipe i suigrače.

Uzbudljivo je u četvrtak predvečer, u sklopu petoga kola rukometne Lige prvaka, bilo u Berlinu na terenu Max-Schmeling dvorane. Naime, gostujuća ekipa CO Zagreba namučila je momčad Füchsea u njihovu putu na novu uvjerljivu domaću pobjedu te je svojom borbenošću, unatoč konačnom porazu s dva pogotka razlike, dala do znanja svom protivniku kako ga u uzvratu za tjedan dana očekuje novih, zanimljivih i nimalo lakih 60 rukometnih minuta.

"Kad te krene onda si ti na dobitku, kada, pak, krene tvog protivnika, on je. No, kada je tu naš Španjolac koji je ovako dobro raspoložen, jednostavno ga se ne može zaustaviti", kratak i jasan bio je trener Füchsea Dagur Sigurdsson koji je ponajviše hvalio svog najvrjednijeg igrača večeri, Ikera Romera.

Netom nakon dvoboja te unatoč porazu od berlinskog Füchsea trener Zagrebaša Slavko Goluža ponosan je bio na izvedbu svojih igrača: "Zadovoljan sam utakmicom, dečki su ispunili sve moje zahtjeve, a ono što uvijek tražim jest borbenost, da daju sve od sebe te da ostave srce na terenu, a sve su to večeras i napravili. Nažalost nismo pobijedili, u samoj završnici, točnije u posljednje dvije minute nedostajalo nam je malo koncentracije i sportske sreće, ali ja zaista nemam ništa za zamjeriti bilo kojem od mojih igrača."

Potom je hrvatski izbornik ponudio i svoj osvrt na susret u berlinskoj dvorani u kojoj je vjerovao da CO Zagreb može do vrijednih europskih bodova: "Odigrali smo dobru utakmicu protiv kvalitetnog protivnika koji je bio favorit na svom terenu. Nakon što smo lošije ušli u utakmicu, uspjeli smo se vratiti te se na trenutke činilo da možemo i dobiti utakmicu. Do posljednjeg sam trena vjerovao u pobjedu, no nažalost ona nije ostvarena."

"Međutim, ponavljam kako je ovo bila utakmica u kojoj ne mogu ništa zamjeriti svojim igračima, ali je također istina kako je itekako teško izgubiti utakmicu u posljednje dvije minute to je težak poraz", nadodao je Goluža.

Ninčević motiviraniji protiv Hrvata, Romero poziva na oprez

Hrvatsko desno krilo u redovima njemačke momčad, Ivan Ninčević, u svom osvrtu na susret također nije mogao bez da spomene svog suigrača Romera koji ih je odveo do slavlja: "Sami smo si otežali život na terenu, no na koncu smo uz ponešto sreće izborili pobjedu. Romero nas je spasio, jednostavno je igri donio potpuno novu dimenziju, kazao je za Eurosport netom nakon ogleda s hrvatskim prvakom Ninčević koji je priznao kako je u ovom dvoboju bio nešto motiviraniji i vrući no inače.

Na koncu je svoj komentar ponudio i vjerojatno najtraženija osoba u dvorani, ujedno i najbolji strijelac ogleda s osam postignutih pogodaka: "Želim svaki dan samo raditi, raditi i raditi s momčadi i za nju. Sada se nalazimo na drugome mjestu u skupini i možemo proći dalje, no još nismo u osmini finala Lige prvaka, kazao je nakon dvoboja junak Füchse Berlina, Iker Romero.

Pred Zagrebašima je sada naporno i dugo putovanje prema bjeloruskom Brestu koje će zasigurno potrajati cijeli dan nakon kojeg već u subotu u ranim poslijepodnevnim satima slijedi novi okršaj u Regionalnoj ligi, a nakon toga tjedan dana fokusiranja samo na uzvratni ogled s berlinskim Lisicama: "Sada se trebamo dobro naspavati i odmoriti budući da nas u subotu u sklopu SEHA lige očekuje dvoboj protiv Meškova u Brestu, a nakon toga slijedi tjedan dana priprema za Berlin u Areni Zagreb. Vjerujem da smo ovdje pokazali da se možemo nositi s najboljima, s obzirom da je Füchse prošle sezone igrao Final Four Lige prvaka, te vjerujem da ovakvu utakmicu možemo pružiti i u Zagrebu te da uz pomoć naše publike možemo i do slavlja."

Kao pravo osvježenje u susretu s Füchse Berlinom pokazao se mladi Stipe Mandalinić koji je svu raskoš svoga šuta odlučio pokazati upravo u onim najpotrebnijim trenucima, no unatoč svom dobrom nastupu i on žali za pobjedom koja je bilo toliko blizu: "Nisam zadovoljan jer smo izgubili utakmicu, no sretan sam što sam dobio priliku i opravdao trenerovo povjerenje. Iako sam zadovoljan svojim nastupom draže bi mi bilo da smo pobijedili pa da nisam ni ušao u igru."

Kazao je potom Zagrebov lijevi vanjski i riječ, dvije o samom ogledu: "Loše smo ušli u susret i nakon deset minuta to nije slutilo na dobro, ali nakon Minska i Schaffhausena pokazali smo karakter i borbenost te samo sposobni vratiti se u susret i protiv najtežeg suparnika. Na kraju stoga ostaje žal jer nismo pobijedili, no ponavljam, mladi smo i neiskusni, ali ipak imam osjećaj da nikada nismo bili bliže pobjedi no sada."

Borbenost te želja za pobjedom odlična su najava za ono što se za nešto više od tjedan dana može očekivati u Zagrebu u novom dvoboju momčadi iz Berlina te hrvatskog prvaka, a sam Mandalinić upravo se na domaćem terenu nada pozitivnom Zagrebovom rezultatu: "Sljedeće subote Berlin dolazi k nama u goste te sam siguran da tada možemo ponoviti ovakvu utakmicu i igru te da možemo pobijediti. Füchse na papiru možda jest kvalitetnija i iskusnija momčad, pokazali su to i u samoj završnici večerašnje utakmice, ali uz pomoć naših navijača smatram da možemo stići do slavlja u Areni."

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Dinamo Minsk33:23Kadetten
Füchse Berlin29:27RK Zagreb
OTP Bank Pick Szeged28:33Barcelona
1Barcelona 10321:253+6818
2Füchse Berlin 10291:279+1216
3Dinamo Minsk 10276:259+1711
4OTP Bank Pick Szeged 10260:293-336
5RK Zagreb 10266:284-185
6Kadetten 10284:330-464

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10816.11.2012. u 22:56
    sta meni ne ide u glavu jeste da kod jednog od tih Romerovih penala 5 minuta prije kraja, kad se je igralo gol za golom, suci ne zaustalvjaju vrijeme. Znam da oni to ne moraju, ali u ovakvoj utakmici i tako kratko prije kraja, ne znam.. Tako da je tih 30 sekunda procurilo bez veze Zagrabasima na... [više na forumu]
    narada108
  • Obrisan korisnik16.11.2012. u 09:29
    neiskustvo...jbg....ništa strašno! žal je zbog golužinih grešaka, koje opetovano radi. najmlađa smo momčad u EL...za godinu-dvije ovakve tekme ćemo pobjeđivati AKO se riješimo braće valčić i matića, te vratimo kaleba u ekipu!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.11.2012. u 03:42
    *ebo te Josip Valčić u dupe!!!!!!!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.11.2012. u 00:55
    svaka čast, skoro jbg...
    Obrisan korisnik