Liga prvaka - Skupina D, 5. kolo, 15.11.2012, 19:30 h
Füchse Berlin
Füchse Berlin 29:27 RK Zagreb
RK Zagreb

Romero ušao u nastavku, utrpao osam golova i osigurao pobjedu Lisicama nad CO Zagrebom

Damir Žbulj • četvrtak, 15.11.2012.
Romero ušao u nastavku, utrpao osam golova i osigurao pobjedu Lisicama nad CO Zagrebom
Foto: Kristijan Komarica

U susretu petog kola rukometne Lige prvaka rukometaši Croatia osiguranje Zagreba, nakon velike borbe i nakon što su imali minimalnu prednost na odmoru, poraženi su od berlinskog Füchsea 29:27. Heroj domaćih bio je iskusni španjolski rutiner Iker Romero, koji je samo za 30 minuta provedenih na terenu u nastavku zabio osam pogodaka, uključujući i one ključne u završnici...

Bez rezultatskog imperativa, ali s nadanjima u ravnopravnu i borbenu utakmicu otputovali su rukometaši Croatia osiguranje Zagreba u Berlin. Füchse, hrvatskih rukometaša Ninčevića i Špoljarića po prvi puta bio je Zagrebašima protivnik u Ligi prvaka, no, prema dosadašnjim iskustvima posljednjih godina, nije hrvatski prvak dobro prolazio na gostovanjima u Njemačkoj.

Trener Slavko Goluža i dalje nije mogao računati na ozlijeđene Šprema i Šebetića, no priliku je zato za svoj debi u Ligi prvaka dobilo 18-godišnje lijevo krilo Lovro Mihić.

Prvo poluvrijeme obilježili su usponi i padovi u igri obje ekipe, a bolje su se na kraju snašli Zagrebaši, koji su iskoristili opuštanje Lisica u periodu od 20. do 30. minute te su serijom od sedam uzastopnih pogodaka veliki zaostatak preokrenuli u vodstvo na odmoru.

Goluža je tijekom prvog dijela kombinirao obrane 5-1 i 6-0, s time da su na isturenim pozicijama igrali prvom Matić, kasnije Marić, ali bez previše uspjeha. Ivić je krenuo na vratima od prve minute, no kako se nije posebno istaknuo sredinom prvog dijela zamijenio ga je Kelentrić, koji je skinuo nekoliko važnih protivničkih šuteva.

Čvrstom, organiziranom i uigranom 6-0 obranom Berlinčana komandirao je bivši hrvatski ministar obrane Denis Špoljarić, a igra Füchsea savršeno je funkcionirala u poletnih desetak minuta, kada su Zagrebaši bili još impresionirani atmosferom i bukom desetak tisuća gledatelja u Max-Schmeling-Halleu.

Nakon što je Horvat na samom otvaranju lijepim uskokom s krila postavio na 1:1, golove su zabijali samo domaći rukometaši. Istaknuo se i Ninčević, jednim pogotkom s linije sedam metara, jednim iz kontre, a do devete minute već je bilo 5:1, uz zabrinjavajuće bezidejnu igru Zagrebaša u napadu.

No, tada prvi preokret, proradila je 6-0 obrana, zabijali su Horvat iz kontre, Špiler nakon jako lijepe akcije pa Batinović s krila te je nakon serije tri uzastopna pogotka zaostatak bio samo jedan gol.

Međutim, tada je na red stigla 'crna rupa' Zagrebaša, uz pet uzastopnih pogodaka i izuzetno efikasnu igru za posljednjih desetak minuta Lisice su si osigurale prednost od pet pogodaka (11:6). Pomislili su domaći da je gotovo, ali krenuo je 'uragan' Zagrebaša u završnici prvog dijela.

Zabijao je i Marić s devet metara, ušao je u igru i Mandalinić i zabio dva fantastična pogotka, razbranio se Kelentrić na vratima, a u vodstvo je Golužin sastav doveo Joso Valčić, fantastičnim ekshibicijskom pogotkom iz kontre, gdje je loptu iza svojih leđa poslao u mrežu Štochla. Šteta što je od mlađeg Valčića to bilo gotovo sve na utakmici. Stepančić je zaključio seriju od sedam uzastopnih pogodaka CO Zagreba, dok je deset minuta bez postignutog gola berlinskog sastava prekinuo Jaszka, za 12:13, rezultat koji je ostao na poluvremenu.

U nastavku, nova imena u glavnim ulogama. Trener domaćih Sigurdsson na vrata je poslao Heinevettera, dok je zaigrao i Iker Romero, koji je u drugom dijelu bio glavna napadačka karika berlinskog sastava. Kod Zagrebaša je proradio Špiler, a Stepančić i Mandalinić odigrali su odličnu realizatorsku rolu, kada im se pružila prilika.

Iker Romero zasjenio sve ostale

U redovima pobjednika fantastičan je doslovno bio Španjolac Iker Romero. Tajno oružje domaćeg trenera za nastavak utakmice, koji je ukupno zabio čak osam pogodaka, od čega i one ključne u završnici. Igropulo i Jaszka dodali su po pet, dok je Hrvat u njemačkim redovima Ivan Ninčević zabio četiri gola. Špoljarić je bio standardno zadužen za defenzivne uloge. Kod Zagrebaša, vratari nisu bili previše raspoloženi, Kelentrić je upisao šest obrana, dok su se u napadu istaknuli Horvat, Stepančić i Špiler s po pet pogodaka, dok je Mandalinić četiri puta poslao loptu u mrežu Lisica.

Hrvatski prvak prednost do dva pogotka čuvao je do 43. minute, kada kontrom Sellina domaćin poravnava na 20:20, a uz nekoliko dvojbenih sudačkih odluka koje su otišle na stranu Lisica, 15-ak minuta prije kraja Berlinčani nakon dugo vremena dolaze do minimalne prednosti.

Hrabro su se borili Zagrebaši, držali su rezultatsku ravnotežu, igrali pod pritiskom publike, pogodak za pogodak, a nešto više od četiri minute prije kraja, nakon kontre Batinovića, posljednji put na utakmici bili su u vodstvu (26:27).

tada na scenu stupa legendarni Španjolac, bivši igrač Barcelone, Iker Romero! Nakon što su ranije u drugom dijelu sedmerce promašili i Ninčević i Igropulo, realizira dva uzastopna penala,a nakon što Špiler nije realizirao napad s igračem više minutu i pol prije kraja, bilo je jasno kakav će biti rasplet.

Pobjedu je potvrdio Romero, zabivši u 30 minuta čak osam pogodaka, postavivši na konačnih 29:27. No, uzvrat je 24. studenog u Areni, gdje Zagrebaši uz podršku navijača sigurno mogu ponovno ugroziti ovaj njemački sastav.

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Dinamo Minsk33:23Kadetten
Füchse Berlin29:27RK Zagreb
OTP Bank Pick Szeged28:33Barcelona
1Barcelona 10321:253+6818
2Füchse Berlin 10291:279+1216
3Dinamo Minsk 10276:259+1711
4OTP Bank Pick Szeged 10260:293-336
5RK Zagreb 10266:284-185
6Kadetten 10284:330-464

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10816.11.2012. u 22:56
    sta meni ne ide u glavu jeste da kod jednog od tih Romerovih penala 5 minuta prije kraja, kad se je igralo gol za golom, suci ne zaustalvjaju vrijeme. Znam da oni to ne moraju, ali u ovakvoj utakmici i tako kratko prije kraja, ne znam.. Tako da je tih 30 sekunda procurilo bez veze Zagrabasima na... [više na forumu]
    narada108
  • Obrisan korisnik16.11.2012. u 09:34
    j.valčić i matić nemaju što raditi u ovoj momčadi...kao ni goluža na klupi!glavno da kaleb igra u dubravi, umejsto u zagrebu....a zet debelog trola gopca mora igrati!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.11.2012. u 01:14
    steta za te malde decke,imali su ih....nema straha za nas rukomet....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.11.2012. u 00:53
    ekipa koja daje josipu valcicu tolike minute da provede na parketu mora izgubiti ... ako zadrze postojece igrace i uvedu u prvu momcad igrace iz omladniskog pogona i izbace spomenutog valcica ... mogla bi druge sezone napraviti velike stvari ...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.11.2012. u 00:04
    Josip Valčić ima preveliku minutažu od kad se vratio u Zagreb. On previše oscilira da bi igrao više od pola sata, a nije da nema tko igrat umjesto njega...
    Obrisan korisnik