Rukomet

Osam golova Čupića u pobjedi Kielcea nad Metalurgom

Ivana Strahija • ponedjeljak, 19.11.2012.
Osam golova Čupića u pobjedi Kielcea nad Metalurgom
Foto: EPA

U skupini C Lige prvaka susrela su se dva dosad neporažena kluba, "hrvatski" Kielce i Metalurg Line Červara, a učenici su nadigrali učitelja s 23:21 usred Skoplja.

Metalurg - Vive Targi Kielce 21:23 (12:10)

Trener Kielcea Bogdan Wenta: "Utakmica je bila borbena, a na nas je traga ostavio put od 22 sata. Nadam se da će naši navijači idućeg vikenda napraviti pravi show na tribinama, jer smo se ovdje u Skoplju morali boriti i protiv nekih stvari koje nemaju veze sa sportom. Fanatično navijanje dalo je domaćoj momčadi poticaj da pokaže sve što može, no tim smo sretniji što smo pobijedili."

Potpuno rasprodana skopska dvorana Metalurgu ipak nije donijela sreću te je u derbiju skupine C Lige prvaka slavio sastav iz Poljske, predvođen hrvatskim krilom Ivanom Čupićem i njegovih osam golova. Osim njega, u pobjedu su svoje pogotke utkali Denis Buntić (2), Željko Musa (1) i Manuel Štrlek (1).

Kielceu je pobjeda, nakon gubitka prvog mjesta tablice poljskog prvenstva i poraza od (jedinih) protivnika, Wisle Plock, bila nužna za ponovno stjecanje samopouzdanja, no susret u Skoplju bio je daleko od laganog. Dvorana ispunjena raspoloženim navijačima, njih sedam tisuća, nije štedjela grla, što je u prvom poluvremenu pomoglo Metalurgu do 12:10.

No, u drugom je poluvremenu veća kvaliteta gostiju došla do izražaja, a meč je prelomljen s četiri gola u nizu Poljaka, iz zaostatka se Makedonci nisu više vraćali.

Nakon utakmice Kielceu će povratak doma, svih 22 sata u autobusu, biti pravo zadovoljstvo, a da su protivnici bili bolji, priznao je na konferenciji za medije i trener Metalurga Lino Červar: "Pobjeda Kielcea je zaslužena, igrači su pokazali upornost, strpljivost i veliki entuzijazam. Mi smo meč izgubili u posljednjih 13 minuta, kad smo napravili previše pogrešaka."

Kielce i Metalurg uzvrat igraju već idućeg tjedna, 24. studenog, ovog puta na poljskom parketu.

St. Peterburg HC - Bjerringbro Silkeborg 23:35 (11:18)

Dobru večer za goste u skupini C nastavio je danski sastav Bjerringbro Silkeborg, koji je slavio s vrlo uvjerljivih +12 na ruskom parketu. Bjerringbro je tako samo potvrdio da pobjeda nad Koldingom nije bila slučajnost, a zahvaljujući četiri skupljena boda, Danci se nalaze na lijepom četvrtom mjestu tablice.

Dance su predvodili, sa po sedam golova, Cris Holm Jörgensen i Casper Urlich Mortensen, dok su kod domaćina po četiri gola upisali Aleksandar Piškin i Juri Semenov.

Chambery Savoie - Gorenje Velenje 20:31 (9:16)

Janez Gams, igrač Gorenja (četiri gola): "Pobjedu možemo zahvaliti dobroj pripremi za susret. Iako smo na raspolaganju imali samo dva dana, u potpunosti smo se koncentrirali na tu utakmicu i učinili sve da na parketu ne bude iznenađenja. Odigrali smo upravo onako kako smo se dogovorili, od toga nismo odstupali, što se pokazalo punim pogotkom. Mislim da će i u uzvratu, u našoj Crvenoj dvorani, Chambery ostati praznih ruku."

Teški poraz doživio je i Chambery hrvatskog rukometaša Damira Bičanića, koji je postigao deset posto ukupnog broja golova francuskog predstavnika u susretu protiv slovenskog Gorenja, odnosno dva pogotka.

Susret je od samog početka pokazivao u kojem će smjeru ići, a u osmoj su minuti Slovenci već imali +3, u desetoj dvostruko toliko. Osim što im obrana nije valjala, Francuzi su imali velikih problema s postizanjem pogodaka, zahvaljujući sjajnom gorenjskom golmanu Ivanu Gajiću.

Bolje minute domaćini u Chamberyju imaju krajem prvog i početkom drugog dijela utakmice, kad su (malo) smanjili zaostatak, no vrlo brzo se slovenska momčad vratila u igru s punom koncentracijom i susret mirno privela kraju.

Najbolji je strijelac u domaćim redovima bio Olivier Marroux s pet pogodaka, dok je goste iz Velenja predvodio Crnogorac Farhudin Melić s osam golova.

Pick Szeged - FC Barcelona Intersport 28:33 (15:18)

Desni vanjski Pick Szegeda, Gabor Ancsin: "Barceloni možemo čestitati, iako naravno sportaš nikada ne smije biti sretan nakon poraza. Mislim ipak da smo pokazali u ovoj utakmici dosta pozitivnih elemenata, nadam se da ćemo ih moći iskoristiti u utakmici prvenstva, ali i protiv Zagreba, s kojim igramo 1. prosinca."

I u skupini D pobjeda gostiju, Barcelona je ostala na maksimalnom učinku, a bodovni saldo povećala na 10 bodova, dok je Pick Szeged ostao na svega dva. Šveđanin Jonas Erik Larholm i Slovak František Šulc svaki su u dresu Picka postigli po osam pogodaka, dok je kod Španjolaca sa sedam najbolji bio Albert Rocas.

Ipak, susret nije odmah otišao u ruke Španjolaca, domaćini su u prvom dijelu imali i znatniju prednost od 11:7. Očito je Barcinim igračima trebalo malo više da dođu na radnu temperaturu, no kad su krenuli, zaustavljanja za njih više nije bilo te do odmora okreću rezultat i idu u svlačionicu s +3.

Iako se domaćini ni u jednom trenutku nisu predavali, Španjolci su ipak uspjeli zadržati prednost na svojoj strani i susret privesti kraju na svoje zadovoljstvo. "Pick Szeged je u utakmicu krenuo vrlo agresivno, mi smo se pribrali tek nakon drugog time-outa. Kad smo našli svoj ritam, više nije bilo problema, no mislim da je mađarska momčad vrlo dobra i da nezasluženo ima malo bodova", kazao je po susretu Xavier Pascual, trener Barcelone.

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Dinamo Minsk33:23Kadetten
Füchse Berlin29:27RK Zagreb
OTP Bank Pick Szeged28:33Barcelona
1Barcelona 10321:253+6818
2Füchse Berlin 10291:279+1216
3Dinamo Minsk 10276:259+1711
4OTP Bank Pick Szeged 10260:293-336
5RK Zagreb 10266:284-185
6Kadetten 10284:330-464

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Dinamo Minsk33:23Kadetten
Füchse Berlin29:27RK Zagreb
OTP Bank Pick Szeged28:33Barcelona
1Barcelona 10321:253+6818
2Füchse Berlin 10291:279+1216
3Dinamo Minsk 10276:259+1711
4OTP Bank Pick Szeged 10260:293-336
5RK Zagreb 10266:284-185
6Kadetten 10284:330-464

Izdvojeno