Rukomet

Duvnjak i Vori donijeli HSV-u preokret protiv Flensburga, Veszprem ostao stopostotan

Ivan Dominik • ponedjeljak, 19.11.2012.
Duvnjak i Vori donijeli HSV-u preokret protiv Flensburga, Veszprem ostao stopostotan
Foto: EPA

Vrlo je turbulentno i interesantno bilo u skupinama A i B rukometne Lige prvaka u njenom petom kolu. Mađarski se Veszprem s gostovanja u Švedskoj vratio s trijumfom i stopostotnim učinkom, Montpellier je s Karabatićem u niškom Čairu srušio beogradski Partizan za prvu pobjedu u skupini, premda je ranije izgubio opremu te je igrao u Partizanovoj, dok je HSV na hrvatski pogon kod kuće "okrenuo" Flensburg...

Skupina A

Patrice Canayer, trener Montpelliera poslije pobjede protiv Partizana u Nišu: "Prije svega moramo zahvaliti Partizanu što je bio tako dobar i dopustio nam da igramo utakmicu u njegovim rezervnim dresovima, jer inače utakmica ne bi bila odigrana. Dokazali su i pokazali da su velika sportska momčad. Što se tiče same utakmice, razriješili smo je u posljednjih deset minuta u našu korist zahvaljujući našoj jakoj obrani."

Montpellier je odigrao utakmicu protiv Beograđana u rezervnim dresovima Partizana jer je igračima francuskog kluba izgubljena prtljaga tijekom dolaska i leta u Srbiju, odnosno Beograd. Zanimljivo, igrači su dan prije utakmice morali kupovati opremu, poput tenisica i sličnih stvari, kako bi uopće mogli odigrati utakmicu (op.a.).

Pred 3.000 gledatelja u dvorani Čair u Nišu viđen je pravi rukometni spektakl. Beogradski Partizan ugostio je francuske zvijezde iz Montpelliera predvođene Nikolom Karabatićem. Susret je počeo vrlo izjednačeno te se kroz cijelo prvo poluvrijeme najčešće protezao rezultatski egal. Napokon, na odmor se otišlo izjednačenjem 17:17 uz sjajne partije i igru obje ekipe u vrlo efikasnoj utakmici.

Nastavak je ipak donio nešto bolju igru Montpelliera koji je poveo, nešto značajnije se odvojio i vodio kroz drugi dio utakmice. Međutim, Partizan se konstantno vraćao u egal te nije dao Francuzima da se odvoji na više od dva-tri razlike. No, susret je riješen u posljednjih 12 minuta u koje je Partizan ušao s "plus dva", ali je onda gostujući sastav napravio seriju 5:0, izvrsnom obranom ostavio Srbe bez pogotka do kraja utakmice te trijumfirao konačnim rezultatom 32:29.

Do pobjede je Montpellier vodio sjajni vratar Mickael Robin s vrhunskih 18 obrana, dok je najefikasniji bio Slovenac Dragan Gajić s 12 pogodaka. Bivši kapetan hrvatske reprezentacije Petar Metličić zabio je dva gola za pobjednike, dok je Karabatić dodao četiri, ali u vrlo važnim trenucima za goste. Za "Crno-bele" najviše je, sedam golova, zabio igrač s desnog krila, Radivojević, dok je vratar Radovanović upisao devet obrana. No, sve to bilo je nedovoljno Partizanu za išta više od poraza protiv francuskog prvaka.


Martin Schwalb, trener HSV-a za službene stranice kluba nakon pobjede nad Flensburgom: "Prije svega želim poželjeti sve najbolje Arnoru Atlasonu i da ozljeda ne bude teška te da nam neće dugo izbivati s parketa" (ozljeda, pretpostavlja se, Ahilove pete na utakmici zbog čega je Atlason iznesen s parketa; op.a.). "Nismo počeli dobro, ali smo s vremenom rasli te su moji igrači postajali sve bolji i agilniji, pogotovo u obrani. Moram istaknuti Domagoja Duvnjaka koji je bio odličan i koji kroz cijelu sezonu igra punom snagom. No, danas su se i ostali borili i trudili izvrsno i mislim da su navijači mogli vidjeti sjajnu utakmicu."

U hamburškoj O2 Areni domaći je HSV u derbiju sjevernonjemačkog rukometa nadigrao vrlo jaki Flensburg. U sklopu petog kola Lige prvaka HSV je pred gotovo 6.000 ljudi započeo vrlo loše, što je dobro znao iskoristiti gost iz Flensburga. Momčad švedskog stručnjaka Ljubomira Vranješa povela je u dvoboju s Hamburžanima te je do poluvremena izgradila lijepu prednost od 15:13.

Međutim, HSV se probudio u nastavku te je počeo pritiskati i stizati vodstvo Flensburga. Ubrzo je došao do egala te mnogo boljom i konkretnijom igrom prešao je u vodstvo u kojem se zadržao do kraja utakmice. Na kraju je domaćin velikim preokretom upisao pobjedu od 31:28 u vrlo teškom srazu protiv fantastičnog i jakog Flensburga.

Najbolji u redovima pobjednika bio je Domagoj Duvnjak koji je zabio devet golova te dokazao fantastičnu formu. Pratio ga je Igor Vori sa šest golova od kojih mu je jedan bio i 150. u LP za HSV, dok je Blaženko Lacković precizan bio samo jednom. Vratar HSV-a Beutler imao je solidnih 13 obrana od čega nekoliko krucijalnih za pobjedu domaćih. Flensburg je po broju golova predvodio njemački ljevak na desnom vanjskom Holger Glandorf sa sedam golova, a valja nadodati kako su ovaj susret sudili Hrvati Matija Gubica i Boris Milošević.

Skupina B

Jedinu utakmicu skupine B odigrali su u Švedskoj domaći Sävehof i mađarski Veszprem. U dosta jednosmjernoj utakmici favorizirani je mađarski prvak lakoćom stigao do pobjede protiv domaćin i to rezultatom 32:22. Za "plus deset" pobjedu gostiju najviše je zaslužan bio srednji vanjski Veszprema Gabor Csaszar, koji je zabio osam golova, dok je na drugoj strani najbolji bio mladi Norvežanin, pojačanje iz Hasluma, Kent Robin Tönnesen.

Tönnesen je mrežu Mađara tresao pet puta, isto koliko i Laszlo Nagy mrežu njegova kluba. Na kraju je za pobjedu Veszprema ključno bilo prvo poluvrijeme u kojoj su gosti apsolutnom dominacijom izgradili prednost na odmoru od 14:10, da bi u drugih pola sata samo iskontrolirali utakmicu i došli do zaslužene pobjede. Kojom su jedini u Ligi prvaka uz Kielce i Barcelonu ostali stopostotni nakon petog kola.

Liga prvaka - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

CSM Constanta23:28Atletico de Madrid
Celje Pivovarna L.31:28Kiel
IK Sävehof22:32Telekom Veszprem
1Telekom Veszprem 10295:242+5318
2Kiel 10329:265+6416
3Atletico de Madrid 10268:269-110
4Celje Pivovarna L. 10245:258-138
5CSM Constanta 10234:283-494
6IK Sävehof 10276:330-544

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!

Liga prvaka - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

CSM Constanta23:28Atletico de Madrid
Celje Pivovarna L.31:28Kiel
IK Sävehof22:32Telekom Veszprem
1Telekom Veszprem 10295:242+5318
2Kiel 10329:265+6416
3Atletico de Madrid 10268:269-110
4Celje Pivovarna L. 10245:258-138
5CSM Constanta 10234:283-494
6IK Sävehof 10276:330-544

Izdvojeno