Liga prvaka, Natjecanje po skupinama, Skupina F, 5. kolo, 20.11.2012, 20:45 h, Minsk, Dinamo Stadion, gledatelja: 22.810
Suci: Marijo Strahonja (CRO); Sinisa Premužaj (CRO) Igor Krmar (CRO)
BATE Borisov
BATE Borisov
0:2(0:2) Lille
Djibril Sidibe 14'
Bruno Gianni 31'
Lille

Video: Lille prekinuo gubitnički niz u Ligi prvaka trijumfom u Bjelorusiji

Ivan Dominik • utorak, 20.11.2012.
Video: Lille prekinuo gubitnički niz u Ligi prvaka trijumfom u Bjelorusiji
Foto: EPA

Francuski Lille odigrao je u hladnoj i maglovitoj bjeloruskoj prijestolnici taktički sjajnu i hrabru utakmicu te je pobijedio momčad domaćeg BATE-a iz Borisova. S dva brza pogotka u prvih pola sata dvoboja Francuzi su riješili pitanje pobjednika te prekinuli svoju gubitničku seriju u ovosezonskoj Ligi prvaka, koja se sastojala od četiri poraza zaredom...

BATE Borisov
Lille
BATE Borisov
Lille
 
Andrej Gorbunov
 
Artem Radkov
 
Maksim Bordačev
 
Jegor Filipenko
 
Denis Poljakov
 
Aleksandr Volodko
(do 46')
 
Renan Bressan
 
Aleksandr Hleb
(do 77')
 
Edgar Olehnovič
(do 83')
 
Dmitrij Baga
 
Vitalij Rodionov
Pričuvni igrači
 
Artem Koncevoj
46'
 
Mihail Sivakov
77'
 
Roman Vasiljuk
83'
Trener
Viktor Gončarenko
 
Steeve Elana
 
Lucas Digne
 
David Rozehnal
 
Djibril Sidibe
 
Marko Baša
 
Idrissa Gueye
 
Marvin Martin
(do 77')
 
Benoit Pedretti
 
Salomon Kalou
(do 69')
 
Ronny Rodelin
 
Bruno Gianni
(do 65')
Pričuvni igrači
 
Nolan Roux
65'
 
Dimitri Payet
69'
 
Laurent Bonnart
77'
Trener
Rudi Garcia

Utakmica koju je sudila hrvatska petorka predvođena Marijom Strahonjom (Siniša Premužaj i Igor Krmar linijski te Igor Pristovnik i Ante Vučemilović pomoćni suci), započela je poprilično mirno, ali je tu nesadržajnost susreta vrlo brzo prekinuo pogodak francuskog predstavnika. Nakon promašaja domaćeg napadača Vitalija Rodionova, na drugoj je strani Lille došao do vodstva već u 14. minuti. Egzekutor je bio sjajni 20-godišnji Francuz, Djibril Sidibe, koji je svoju momčad u vodstvo doveo prekrasnim pogotkom lob udarcem s distance.

Nakon pogotka Lillea na stadionu Dinama u maglovitom i hladnom Minsku ponovo je BATE zaigrao bolje i konkretnije te je zaredao nekoliko finih prilika pred Elanom, međutim, bez uspjeha. Nova kazna za neopreznost domaćina stigla je ubrzo; Gianni Bruno udvostručio je vodstvo gostiju u 31. minuti na asistenciju Lucasa Digne, čime je doveo Bjeloruse u teško nadoknadivu rezultatsku dubiozu.

Iz nje se BATE nije uspio izvući do poluvremena premda je bio bolja momčad pa se također vrlo opasni i konkretni Lille na poluvremenu mogao odmoriti uz "zalihu" od 2:0. U nastavku je kvaliteta igre malo pala, kao i njen tempo te dinamika. Momčadi su bile podjednake, a Strahonja i njegovo društvo iz Hrvatske sudili su korektno. Golova nije bilo dugo vremena iako su Rodionov i Renan s domaće te Bruno i Ronny Rodelin s gostujuće strane konstantno prijetili pa se s 2:0 Lillea ušlo i u samu završnicu.

Posljednjih petnaestak minuta obilježio je prvo drugi žuti, odnosno crveni, karton Djibrila Sidibea, strijelca prvog pogotka francuske momčadi. Strahonja ga je isključio zbog grubog prekršaja nad Maksimom Bordačevim. BATE je tada, kao i na startu drugog dijela, pokušao s izmjenama - ali bezuspješno. Nisu Bjelorusi do kraja susreta ništa uspjeli promijeniti, niti igru ni rezultat, pa je unatoč svom njihovom trudu dvoboj ipak završen pobjedom Lillea od 2:0, kojom je momčad sa sjevera Francuske prekinula niz od četiri uzastopna ovosezonska poraza u Ligi prvaka.

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

BATE Borisov0:2Lille
Valencia1:1Bayern
1Bayern 615:7+813
2Valencia 612:5+713
3BATE Borisov 69:15-66
4Lille 64:13-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.11.2012. u 21:13
    Loše suđenje Stranjonje.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.11.2012. u 20:20
    Može biti samo jedan gubitnik u Ligi prvaka, atomski altenator.
    Obrisan korisnik