Liga prvaka, Natjecanje po skupinama, Skupina C, 5. kolo, 21.11.2012, 18:00 h, St. Peterburg, Petrovsky, gledatelja: 18.347
Suci: Olegário Benquerença, João Santos, Ricardo Santos, Rui Tavares ( svi Portugal)
Zenit
Zenit
Danny 49'
Viktor Fajzulin 86'
2:2(0:2) Málaga
Diego Buonanotte 8'
Seba Fernandez 9'
Málaga

Video: Remijem na gostovanju kod Zenita Malaga osigurala prvo mjesto u skupini C

Igor Šestak • srijeda, 21.11.2012.
Video: Remijem na gostovanju kod Zenita Malaga osigurala prvo mjesto u skupini C
Foto: EPA

Bogati program u Ligi prvaka u srijedu su u ranijem terminu otvorili Zenit i Malaga. Uzbudljiva utakmica završila je rezultatom 2:2, a svakoj momčadi pripalo je po jedno poluvrijeme. Španjolci su u 8. i 9. minuti stvorili prednost od dva pogotka, koju su Rusi uspjeli nadoknaditi u drugom poluvremenu i osvojiti jedan bod. Ovim remijem Malaga je osigurala prvo mjesto na tablici skupine C, dok se Zenit bodovno izjednačio s Anderlechtom na trećem mjestu.

Zenit
Málaga
Zenit
Málaga
16
Vjačeslav Malafeev
2
Aleksandr Anjukov
(do 81')
3
Bruno Alves
6
Nicolas Lombaerts
14
Tomaš Hubočan
15
Roman Širokov
(do 72')
27
Igor Denisov
28
Axel Witsel
10
Danny
11
Aleksandr Keržakov
29
Hulk
Pričuvni igrači
20
Viktor Fajzulin
72'
34
Vladimir Bistrov
81'
 
Trener
Luciano Spalletti
13
Wilfredo Caballero
2
Jesus Gamez
5
Martin Demichelis
(do 46')
6
Ignacio Camacho
23
Oguchi Onyewu
8
Jeremy Toulalan
17
Duda
(do 63')
18
Eliseu
20
Diego Buonanotte
11
Seba Fernandez
(do 76')
24
Roque Santa Cruz
Pričuvni igrači
3
Welington
46'
27
Francisco Portillo
63'
26
Juanmi
76'
Trener
Manuel Pellegrini

Remijem u Milanu u četvrtom kolu Lige prvaka Malaga je došla do desetog osvojenog boda i osigurala nastup u osmini finala. Zbog toga je utakmici sa Zenitom mogla pristupiti nešto opuštenije, dok su domaćini peto kolo dočekali na posljednjem mjestu prvenstvene ljestvice s tri osvojena boda. Pobjeda im je zbog toga bila imperativ. Trener Malage, Manuel Pellegrini, najavio je da će njegova momčad jurišati na pobjedu kojom bi osigurala prvo mjesto u skupini, ali bez obzira na to u ovoj utakmici nije koristio veliki broj standardnih igrača poput Joaquina, Saviole, Baptiste i Monreala.

Rusi su u utakmicu krenuli s vrlo ofenzivnom postavom u kojoj su se našli Danny, Hulk i Keržakov, te su se nadali kako će brojni izostanci ipak oslabiti španjolsku momčad i olakšati im put do pobjede. No, gosti su brzo srušili njihova nadanja. U osmoj minuti izveli su dobar kontranapad, Seba Fernandez je s desne strane ubacio za Argentinca Buonanottea, koji je poslao loptu iza leđa Zenitovog vratara Malafejeva.

Nisu se nogometaši Zenita niti oporavili od prvog primljenog pogotka, a Malafejev je i drugi put morao po loptu u mrežu. Fernandez, asistent kod prvog pogotka, iskoristio je asistenciju Roque Santa Cruza i udvostručio vodstvo Španjolaca. Pogotku je prethodila velika pogreška upravo Malafejeva čije je dodavanje za Bruna Alvesa bilo prekratko pa je Paragvajac uspio osvojiti loptu. Zenit do poluvremena nije uspio smanjiti zaostatak. Najbolju prilike imali su u 23. minuti Keržakov i u 45. minuti Hubočan, ali je gostujući vratar Willy Caballero obranio njihove udarce.

Zenit je u nastavak ušao nešto odlučnije i nakon tri minute igre došao do pogotka. Portugalac Danny poslao je loptu na lijevu stranu za Hubočana pa utrčao u kazneni prostor Malage i iskoristio asistenciju Slovaka te pogodio mrežu Willyja. U idućih nekoliko minute ruska je momčad stvorila još nekoliko prilika, ali Danny i Keržakov nisu uspjeli pronaći put do mreže. Pritisak domaćina trajao je 15 minuta, a onda je Malaga došla do daha i umirila utakmicu. Ipak, Zenit je u završnici krenuo na sve ili ništa i takav mu se pristup isplatio. Igrala se 86. minuta kada je Fajzulin, igrač koji je u igru ušao u 72. minuti umjesto Širokova, udarcem s 13 metara pogodio za 2:2.

U sudačkoj nadoknadi i jedni i drugi su mogli do pobjede, a Bistrov je uspio zaraditi crveni karton. Ipak rezultat se više nije mijenjao te je svakoj momčadi pripao po bod. Malaga je tako osvojila i 11. bod te uoči večerašnje utakmice Anderlechta i Milana ima šest bodova više od talijanskog kluba, ali i bolji međusobni omjer. Zenit se bodovno poravnao s Belgijcima na trećem mjestu, ali nakon ovog remija o svojoj budućnosti u Ligi prvaka ne odlučuje sam. U slučaju Milanove pobjede, preostat će mu isključivo borba za plasman u Europsku ligu.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Zenit2:2Málaga
Anderlecht1:3Milan
1Málaga 612:5+712
2Milan 67:6+18
3Zenit 66:9-37
4Anderlecht 64:9-55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.11.2012. u 21:23
    Prvo mjesto Malaga potpuno zasluženo!! :))
    Obrisan korisnik
  • CleonHR21.11.2012. u 21:21
    Nije li Bystrov dobio crveni karton kad je več utakmica završila?
    CleonHR