Košarka

Cedevitino novo doba započinje gostovanjem u Milanu

Piše:Branimir Korać • četvrtak, 22.11.2012.
Cedevitino novo doba započinje gostovanjem u Milanu
Foto: Davor Sajko

Cedevita ima vrlo buran tjedan koji je odmah na početku kulminirao odlaskom trenera Božidara Maljkovića, međutim nema previše vremena za analiziranje, pred hrvatskom momčadi je novi euroligaški nastup. Momčad očekuje gostovanje u Milanu...

Jaka momčad Armanija testirat će u kakvom se psihološkom momentu nalazi Cedevita nakon odlaska trenera Božidara Maljkovića. Timing odlaska je vrlo loš, dogodio se posve nenadano nakon hvatanja dobrih igara u Euroligi i ostaje za vidjeti kakvog će to ostaviti traga na igračima.

Ne treba zaboraviti da je dobar dio igrača prema vlastitom priznanju u Cedevitu došlo kako bi moglo raditi s Maljkovićem, no vrlo brzo su se našli u drugoj situaciji.

Susret protiv Armanija je težak sam po sebi. Talijani imaju vrlo jaku momčad koju vodi Sergio Scariolo. Srećom po Cedevitu, Armani ima određenih problema i to bi se moglo pokušati iskoristiti.

"Omar Cook je vrlo upitan zbog problema s prehladom, Alessandro Gentile neće sigurno igrati dok je pod upitnikom i nastup Ioannisa Bourousisa", referirao je trener milanske momčadi.

Bracey Wright: "Bit će to teška utakmica s obzirom na okolnosti u kojima sada jesmo, ali imamo vjeru da možemo dobiti ako odigramo najbolje što znamo. Utakmica je vrlo bitna, imamo šansu za Top 16 ako dobijemo, ovaj susret može nam pomoći da ostvarimo taj cilj."

Bourousis je preskočio prošlotjedno gostovanje kod Anadolu Efesa, međutim i bez njega su se Milanezi jako dobro držali i bili dugo u igri za pobjedu. Ipak, u završnici nisu izdržali i Efes je slavio.

Bez obzira i na te eventualne izostanke, u ovaj susret će ući kao favoriti. I dalje imaju značajno jaču momčad, predvodi ih odlični Keith Langford koji je jedan od boljih napadača u Euroligi što dokazuje iz tjedna u tjedan.

Prvi susret ova dva protivnika dogodio se na startu Eurolige već u drugom kolu i bio je to prvi Cedevitin domaći euroligaški meč. Gosti iz Milana su slavili 83:71 u susretu u kojem je Cedevita držala priključak sve do posljednje dionice kada je uslijedio pad i domaćin upisao visok poraz.

Vrlo dobru predstavu te večeri je pružio Mickael Gelabale koji je bio prilično raspoložen i bit će Cedeviti potreban u takvom izdanju i u Milanu. Osim njega, morat će i ostali igrači dati veliki doprinos, a za razliku od tog susreta, u momčadi će biti i Marko Tomas što je još jedan plus.

Odlaskom Maljkovića, na klupu je privremeno instaliran Jakša Vulić koji je dosad radio u Cedevitinoj juniorskoj momčadi i nema iskustva na ovako visokoj razini.

Malik Hairston: "Ovo je jedna od odlučujućih utakmica i moramo joj pristupiti kao finalu, ovo je za nas biti ili ne biti. Dolaze nam nakon promjene trenera, nalaze se u važnom razdoblju i pokušat će odigrati najbolju utakmicu sezone. Morat ćemo odgovoriti na pravi način i pokazati više energije i želje nego igrači Cedevite."

"Ne mislim da će mi biti teško, bio sam dosta involviran u svim pripremama, suradnja s trenerom Maljkovićem bila je pozitivna. Zahvalan sam što mi je pružio mogućnost da osjetim euroligašku atmosferu iznutra, rad s trenerom koji je toliko prošao u karijeri bio mi je pozitivno iskustvo", rekao je Vulić.

Vulić se nada kako će reakcija igrača u konačnici biti pozitivna, a isto tako očekuje i Bracey Wright koji priznaje da je bilo slučajeva i da se momčad raspala nakon ovakvih turbulentnih događanja.

"Kakva će biti reakcija ovisi o igračima koje imate u momčadi, bio sam u ekipama kada su igrači nakon toga reagirali pozitivno i ispalo je dobro, bilo je situacija i da se ekipa raspala. Reakcija može otići u bilo kojem smjeru, ali ne mislim da će promjena utjecati na našu formu u posljednjih nekoliko tjedana, vjerujem da nas to neće poljuljati."

U svakom slučaju, igrači Cedevite bit će na velikom iskušenju. Očekuje ih vrlo težak protivnik u prilično neugodnom trenutku. Pobjeda je imperativ ako se misli ostati u igri za Top 16, a niti jačim momčadima nije lako igrati u Milanu.

Dobra stvar za Cedevitu u cijeloj priči je ipak činjenica da se posljednjih tjedana počela značajno dizati, u Euroligi igra dobro i ima realne šanse za prolaz. Osim toga, Armani je jaka, ali i prilično ćudljiva momčad koja može kiksati što pokazuje rezultatima u talijanskom prvenstvu.

Susret između Armanija i Cedevite igra se u četvrtak od 20:45.

Euroliga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Armani Milano75:60Cedevita
Olympiakos75:53Anadolu Efes
Žalgiris82:45Baskonia
1Žalgiris 82+111
2Olympiakos 82+51
3Anadolu Efes 55-2
4Baskonia 46-29
5Armani Milano 37-7
6Cedevita 28-124

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Armani Milano75:60Cedevita
Olympiakos75:53Anadolu Efes
Žalgiris82:45Baskonia
1Žalgiris 82+111
2Olympiakos 82+51
3Anadolu Efes 55-2
4Baskonia 46-29
5Armani Milano 37-7
6Cedevita 28-124

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.11.2012. u 15:11
    ma Tomas se jos trijezni :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.11.2012. u 12:58
    Ako nebude igrao samo jedan od ove trojice - dobro. Sva trojica ludilo i velika prilika. Scariolo je u velikoj frci. Ako ne uđu u 16 to je veliki neuspjeh. Uz Langforda opasan je i Hairston, a to može rješiti TOMAS.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.11.2012. u 12:14
    piši propalo
    Obrisan korisnik