Košarka

Cedevita vodila na poluvremenu u Milanu, raspala se u trećoj četvrtini s jednim košem iz polja

Ante Zovko • četvrtak, 22.11.2012.
Cedevita vodila na poluvremenu u Milanu, raspala se u trećoj četvrtini s jednim košem iz polja
Foto: Davor Sajko

Armani Milano napravio je veliki korak na putu do četvrte pozicije u skupini C Eurolige pobijedivši Cedevitu 75:60 u sedmom kolu. Zagrepčani su u prvom poluvremenu izgledali dobro, pozitivno su reagirali poslije ostavke trenera, ali im je šut potpuno stao u trećoj četvrtini, a Talijanima se otvorilo i posljednja dionica uopće nije donijela neizvjesnost.

Ostavka Božidara Maljkovića, činilo se poslije prvog poluvremena, kao da nije ostavila traga na igračima hrvatskog viceprvaka koji je vodio poslije 20 minuta, ali u sljedećih deset, u debiju Maljkovićeva pomoćnika Jakše Vulića, samo jednom je pogodio koš iz igre. Armani je to obilato iskoristio popravivši svoj omjer na 3-4 na četvrtom mjestu, dok je Cedevita zasad peta s 2-5. Kako mu je ovo druga pobjeda u međusobnim ogledima, Armaniju prolaz može pobjeći samo ako izgubi dvije utakmice više od Zagrepčana.

Od početka je bilo vidljivo da će Cedevitu u ovoj utakmici, ili barem dijelu nje, držati centri. Bilan, Šuput i Gelabale postigli su sve osim dva poena za goste u prvoj četvrtini u kojoj su se momčadi nekoliko puta izmijenile u vodstvima, da bi Armani na prvi odmor otišao s prednošću 20:18.

Melli pogađa na početku druge dionice, a Stipčević tricom podiže na 25:18, no gosti ne gube glavu, pa Wright i Andrić ubrzo smanjuju. Poslije Wrightove trice za 25:29, obje su momčadi upale u dekoncentriranu fazu, pa su se redale pogreške i osobne. Sljedeće poene iz polja, poslije tri minute, postiže Bilan za smanjenje Armanijeva vodstva na 29:31 u 18. minuti. Green ubacuje tricu za novo vodstvo Cedevite, 35:32, pa je Vulić mogao biti itekako zadovoljan reakcijom igrača s obzirom na minimalnu prednost na poluvremenu (37:36).

Gelabale je zabio slobodno bacanje za posljednje vodstvo Cedevite na utakmici sredinom treće četvrtine, a onda su Talijani eksplodirali. Fotsis i Hairston tricama otvaraju seriju 18:3. Tricama Fostsisa i Basilea su potpuno potopljeni gosti kojima je polaganje Bilana bio jedini koš iz igre u cijeloj trećoj četvrtini.

Tomasu je upala trica kad je sve već bilo riješeno (49:65) u 32. minuti. Raspucao se Langford u posljednjoj četvrtini i Armani odveo na plus 20. Preostalo je samo rutinski privesti susret kraju uz što bolju koš-razliku.

Domaći igrači pametno su podjelili šuterske zadatke. Predvodio je Fotsis s 15 i sedam skokova. Po 11 poena postigli su Langford i Bourousis (12 skokova), po deset Hairston i Hendrix. Stipčević je je ubacio tri (1/5 za tricu) uz dva skoka i dvije asistencije.

Bilan je bio jedini dvoznamenkast kod Cedevite s 15 poena (devet skokova). Wright i Šuput postigli su po devet, a Gelabale šest uz pet skokova. Tomas je dodao četiri uz pet skokova. Green je prednjačio u izgubljenim loptama, četiri.

Euroliga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Armani Milano75:60Cedevita
Olympiakos75:53Anadolu Efes
Žalgiris82:45Baskonia
1Žalgiris 82+111
2Olympiakos 82+51
3Anadolu Efes 55-2
4Baskonia 46-29
5Armani Milano 37-7
6Cedevita 28-124

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.11.2012. u 12:45
    veseli jedino 15 košebva i 9 skokova bilana! pokazuje iz dana u dan da se može nositi i s ponajboljim centrima europe (a bourousis i fotsis to jesu)! samo moram biti bolji u obrani, u građenju pri skoku i u brzini na nogama.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.11.2012. u 23:17
    bravo za tagove i izdvojeno
    Obrisan korisnik
  • Master Yoda22.11.2012. u 22:56
    očito je momčad psihički bila dosta slaba, ali u drugom poluvremenu nismo gledali košarku nego lagani šuterski trening milana, obrana vanjskih igrača nije postojala
    Master Yoda