Košarka

Efes visoko poražen u Pireju, vratio se Stanko Barać

Branimir Korać • petak, 23.11.2012.
Efes visoko poražen u Pireju, vratio se Stanko Barać
Foto: EPA

Košarkaši Olympiakosa potvrđuju kako sve više podižu formu, a nakon problema na startu Eurolige, sada su u nizu od četiri uzastopne pobjede. Četvrta uzastopna stigla je na domaćem parketu protiv Anadolu Efesa 75:53...

Od početka sezone Georgios Bartzokas upozorava kako će Olympiakos biti dobar i opasan, međutim treba vremena da igrači prihvate njegovu trenersku filozofiju i da se složi igra. Kako sezona više odmiče, Olympiakos uistinu igra sve bolje, a pokazao je to i u susretu protiv Anadolu Efesa.

Efes je podbacio, nije odigrao ništa posebno i za to je kažnjen. Farmar i Vujačić su prilično dobro zatvoreni i dobar dio razloga za poraz leži i u toj činjenici.

Gostujući napad djelomično je funkcionirao samo u ranijoj fazi susreta, a onda su domaćini podignuli razinu igre u obrani i posve zaustavili goste. U drugoj četvrtini Efes je ubacio tek šest poena uz samo jedan ubačaj iz igre dok je serijom 21:4 do posljednje četvrtine domaćin riješio pitanje pobjednika.

Kako se susret razvijao, u opasnost je došla i prednost Efesa iz prvog susreta od čak 28 poena razlike, međutim Turci su ipak uspjeli spriječiti Olympiakos da upiše toliko uvjerljivu prednost te će u slučaju da na kraju budu bodovno poravnati, imati prednost.

Odličnu utakmicu odradio je Kostas Papanikolaou koji je ubacio 17 poena uz šest skokova dok je Vasilis Spanoulis dodao 14 poena i pet skokova. U gostujući sastav se vratio nakon ozljede Stanko Barać te je za pet minuta ubacio jedan poen (0/1 iz igre) i uhvatio jedan skok. Najbolji kod Efesa bili su Jamon Lucas s 15 poena i pet skokova te Semih Erden s osam poena i deset skokova.

Bartzokas je nakon susreta imao razloga za zadovoljstvo, posebno ako se usporede utakmice u Pireju i Istanbulu. "Ova utakmica se niti ne može usporediti s onom u Istanbulu, bila je to posve drugačija priča. Nikada ne podcjenjujem pobjede, bila ona od 22 razlike protiv Efesa ili dva razlike protiv Cedevite. Odigrali smo sjajno u obrani i nismo dozvolili gostima da nam zabijaju kako se sjete kao u Istanbulu.U napadu nismo briljirali, ali smo zato imali pravi pristup i to nam je donijelo pobjedu."

Za razliku od Bartzokasa, posve drugačije bio je raspoložen Oktay Mahmuti. Efesov ulazak u sezonu je bio odličan, međutim u posljednje vrijeme je došlo do malog pada. "Dobro smo krenuli, ali smo brzo počeli griješiti i uslijedio je pad. Zaradili smo i tehničku pogrešku koja nas je potpuno izbacila iz ravnoteže nakon čega se više nismo mogli oporaviti. Izgubili smo jer smo vrlo loše šutirali, nismo koristili igru u reketu i u napadu nismo koristili pričuvna rješenja. Smatram kako ovo nije realan rezultat, jednako kao što nije niti naša visoka pobjeda u Istanbulu."

Euroliga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Armani Milano75:60Cedevita
Olympiakos75:53Anadolu Efes
Žalgiris82:45Baskonia
1Žalgiris 82+111
2Olympiakos 82+51
3Anadolu Efes 55-2
4Baskonia 46-29
5Armani Milano 37-7
6Cedevita 28-124

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.11.2012. u 12:55
    Oly se diže, kako sam i očekivao! Oni su ipak prvaci europe, a iz lanjskog sastava fale samo duda na klupi te kešelj i dorsey! Ok, tu su 2 bitna igrača i trener, ali jezgra ekipe i najbolji igrač (spanoulis) su svi ostali! novi trener nije morao uigravati 7-8 novih igrača, kemija u ekipi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.11.2012. u 09:33
    Efes je za sada samo skup zvijezda, a ne momčad. Morat će se do 16 finala presložiti jer ovo nije dobro.
    Obrisan korisnik