Rukomet

HSV Hamburg i Čehovski Medvedi potvrdili osminu finala, Constanta zahuktala borbu u skupini B

Zvonka Keliš • petak, 30.11.2012.
HSV Hamburg i Čehovski Medvedi potvrdili osminu finala, Constanta zahuktala borbu u skupini B
Foto: Davor Sajko

Natjecanja za prvaka Europe u srijedu je donijelo nove zanimljive dvoboje u sklopu svog sedmog kola. U skupini A Čehovski su Medvedi tako bili bolji od beogradskog Partizana, dok je HSV Hamburg uvjerljivo svladao Ademar Leon čime su i Rusi i Nijemci potvrdili svoj prolaz u osminu finala Lige prvaka. U skupini B se, pak, nakon slavlja Constante nad Sävehofom zahuktala borba za posljednje mjesto koje vodi u daljnju fazu natjecanja.

RK Partizan - Čehovski Medvedi 27:31 (14:11)

Momčad sa samog vrha skupine A natjecanja za prvaka Europe u sklopu sedmog je kola Lige prvaka stigla u goste rukometašima beogradskog Partizana koji su u dva poluvremena svoje dvorane u Čairu pokazali i dva lica. Nakon odličnog starta te vodstva na poluvremenu domaćin je pao u nastavku susreta te je na koncu svladan od Rusa s četiri pogotka razlike. Dvoboj najmlađeg i najstarijeg trenera trenutno u Ligi prvaka započeo je dobrom igrom domaće momčadi, naime, zahvaljujući čvrstom obrani te prije svega fizičkoj snazi Srbi su do isteka 30. minute stvorili prednost od tri pogotka (14:11).

Međutim, u nastavku ogleda pojavio se sasvim drugi Partizan koji je u uvodnim minutama drugoga dijela već zaostajao četiri gola (17:21), dok se nekoliko trenutaka kasnije našao i na minus pet (20:25). Domaći su rukometaši tako morali loviti zaostatak, no u tome nisu uspjeli te su se Rusi kući vratili s pobjedom 31:27. Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Timur Dibirov sa sedam postignutih pogodaka, dok je najbolji kod Partizana bio Uroš Mitrović sa šest golova.

HSV Hamburg - Reale Ademar Leon 32:26 (16:14)

Prolaz u osminu finala rukometne Lige prvaka momčad HSV Hamburga potvrdila je uvjerljivim slavljem nad španjolskim Ademar Leonom 32:26. Iako u susretu nije mogla računati na ozlijeđenog i operiranog Blaženka Lackovića, kao ni na Johannesa Bittera, Oscara Carlena i Torstena Jansena, momčad Martina Schwalba pokazala je što zna te je pred svojom publikom uzela nove europske bodove vrijedne daljnje faze natjecanja. Španjolci su tako ostali na samo tri osvojena boda, dok četvrtoplasirani Montpellier ima njih pet i utakmicu manje.

"Susret smo otvorili u nešto drugačijoj formaciji koju smo morali smisliti i uigrati u posljednjih nekoliko dana zbog ozljeda koje su nas sustigle, no važno nam je vidjeti da možemo neke igrače koristiti na različitim pozicijama. Dobro smo, s obzirom na to, izgledali na terenu, naravno da smo imali nekoliko problema zbog kojih smo na predah otišli sa samo dva pogotka prednosti. U drugom smo dijelu ipak igrali sa standardnom postavom te smo na koncu slavili u susretu. Drago mi je da su i mladi igrači dobili priliku pokazati što znaju, posebice Max-Henri koji je mogao igrati duže no inače", kazao je nakon slavlja nad Ademar Leonom trener HSV Hamburga Martin Schwalb.

Za sedmo kolo Lige prvaka domaći je trener priredio malo iznenađenje te je među Hamburgove vratnice stavio mladog, 18-godišnjeg Max-Henri Herrmana da pokuša zaustaviti španjolske napade te mu je to uspjelo odmah u prvome napadu Ademar Leona, dok je na drugoj strani hrvatski reprezentativac Domagoj Duvnjak otvorio susret domaćim vodstvom 1:0. Uslijedila je potom igra gol za gol u kojoj se HSV uspijeva odvojiti tek na minimalnih 4:3 da bi potom preko Krausa i Lindberga u 11. minuti susreta osigurao po prvi puta prednost od dva pogotka (6:4). Raslo je potom domaće vodstvo i na +3 (9:6, 14:11), no do odlaska na odmor gosti smanjuju svoj zaostatak na minus dva (14:16).

Odmah na startu drugoga dijela Španjolci stižu na 15:16 te vraćaju nadu u uspješan preokret, no istoga mišljenja nisu Lijewski i Duvnjak koji ubrzo vraćaju vodstvo svoje momčadi na sigurnijih +3 (18:15). Čuvao je Hamburg stečenu prednost u nastavku, uspio ju je i povisiti na 28:21, no španjolski predstavnik do samoga kraja ipak uspijeva smanjiti svoj zaostatak na šest razlike (26:32). Odličan je kod HSV Hamburga bio Marcin Lijewski sa sedam pogodaka, a Domagoj Duvnjak i Igor Vori dodali su njih tri, dok se kod Ademar Leona istaknuo Iosu Goni Leoz s 12 golova.

HCM Constanta - IK Sävehof 28:23 (18:9)

Borba za četvrtu i posljednju poziciju u skupini B koja vodi u osminu finala Lige prvaka dodatno se zahuktala nakon dvoboja rukometaša Constante I Sävehofa u kojemu su Rumunji bili bolji s pet pogodaka razlike. Nakon uvjerljivog Veszprema na vrhu, Kiel se smjestio na drugu poziciju s osam bodova, dok ih Atletico de Madrid na trećoj ima šest, no preostale tri ekipe sakupile su četiri boda te će borba za prolaz dalje u naredna tri kola biti nadasve zanimljiva. Odlično je domaćin otvorio susret te je poveo 14:6 da bi do isteka 30. minute imao vodstvo 18:9.

Na samom startu drugoga poluvremena domaća momčad stiže i na +10 (19:9) te stečenu prednost čuva sve do 26:16, a iako Šveđani do samoga kraja uspijevaju smanjiti svoj zaostatak na konačnih minus pet (23:28) to je bilo sve što su uspjeli potom učiniti. Dobra forma Rumunja tako je nakon domaćeg slavlja nad Celjem te tijesnih poraza od europskog viceprvaka naplaćena u sedmom kolu Lige prvaka slavljem nad švedskim prvakom. U pobjedu svoje momčadi Laurentiu Toma ugradio je sedam pogodaka, dok je Viktor Friden za Sävehof zabio pet golova.

Liga prvaka - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

CSM Constanta28:23IK Sävehof
Celje Pivovarna L.19:24Telekom Veszprem
Kiel31:27Atletico de Madrid
1Telekom Veszprem 10295:242+5318
2Kiel 10329:265+6416
3Atletico de Madrid 10268:269-110
4Celje Pivovarna L. 10245:258-138
5CSM Constanta 10234:283-494
6IK Sävehof 10276:330-544

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.11.2012. u 11:40
    Dali će naši uspjeti proći to je pitanje-neka ih malo i sreća posluži
    Obrisan korisnik