Nogomet

Borba za povoljniji ždrijeb u osmini finala te mjesta koja vode u Europsku ligu

Ante Dubravac • utorak, 04.12.2012.
Borba za povoljniji ždrijeb u osmini finala te mjesta koja vode u Europsku ligu
Foto: Kristijan Komarica

Natjecanje po skupinama Lige prvaka došlo je do posljednjeg, šestog, kola. Svi putnici u nastavak natjecanja su poznati samo je pitanje s koje će pozicije tko startati te tko svoj nastup nastavlja u Europskoj ligi.

Skupina A

Dok će Dinamo u Zagrebu protiv Dynama iz Kijeva tražiti svoj prvi bod u Ligi prvaka, ili barem prvo pogodak, u Parizu će se sastati najbolje momčadi skupine u izravnom dvoboju koji će odlučiti tko će biti pobjednik skupine.

U prvom susretu istih suparnika odigranom u Portugalu domaćini su slavili s minimalnih 1:0, a strijelac jedinoga pogotka bio je James Rodríguez u 83. minuti. Portu ogovara bilo koji rezultat osim poraza pa je jasno da će PSG predvođen fantastičnim Zlatanom Ibrahimovićem morati od prve minute krenuti po sva tri boda.

"U igri je prvo mjesto u skupini i jasno je da je pred nama vrlo važna utakmica koja nam može osigurati lakšeg protivnika u osmini finala," rekao je Carlo Ancelotti i dodao "U posljednjih nekoliko utakmica nedostajalo nam je koncentracije i zato se moramo usredotočiti na detalje."

Skupina B

I u skupini B vlada slična situacija. Schalke i Arsenal su se plasirali u osminu finala, Olympiakos je siguran treći dok se Montpellier pokazao kao najlošija momčad u skupini.

Obje vodeće momčadi gostuju u posljednjem kolu, a u nešto boljoj poziciji je Schalke koji ima jedan bod više, ali i bolji međusobni omjer s Topnicima pa će u slučaju istog broja bodova Nijemci zauzeti prvo mjesto.

"Nama utakmica sa Schalkeom ništa ne znači, ali ovo je Liga prvaka i moramo odigrati najbolje što možemo. Na kraju natjecanja moram reći da sam frustriran jer je sve tako završilo, siguran sam da smo mogli postići bolje rezultate," najavio je utakmicu Rene Girard.

S druge strane Huub Stevens vjeruje u svoju momčad: "Naš jedini cilj je zadržati prvo mjesto u skupini. Domaćinima fali iskustva igranja velikih natjecanja, ali su pokazali da su ozbiljna momčad."

Skupina C

Bez obzira na to kako će završiti današnji dvoboji Malaga je sigurno prvoplasirana momčad skupine C dok će drugu poziciju zauzeti Milan. Borba se vodi za treće mjesto kojem je bliži Zenit zbog bolje ukupne gol-razlike.

Unatoč tome što im dvoboj s Zenitom u rezultatskom smislu ništa ne znači Massimiliano Allegri traži maksimalan angažman od svojih igrača: "Moramo pobijediti kako bi održali dobru atmosferu. Svaki loš rezultat izaziva dodatne analize i to narušava mir u momčadi."

"Čeka nas teška utakmica, ali moramo ići na pobjedu ako želimo nastaviti svoj put u Europi. Ove godine smo imali određenih problema i nismo zadovoljni s našim nastupom u Ligi prvaka," izjavio je Luciano Spalletti.

"Moramo završiti skupinu bez poraza," postavio je zadatak pred svoje igrače trener Malage Manuel Pellegrini dok gostujući strateg John van den Brom traži oprezan pristup: "Kada smo u prvom dvoboju pokušali napasti Malaga je pokazala da je bolja momčad od nas i zato moramo biti jako pametni."

Skupina D

Unatoč tome što su Real Madrid i Manchester City puno razvikaniji klubovi prvo mjesto u "skupini smrti" 90 minuta prije kraja osigurala je Borussia Dortmund koja potpuno rasterećeno ulazi u dvoboj s Građanima.

"Teško je ponoviti igru iz Manchestera, ali moramo pokušati. Iako bi mogli odmarati neke igrače, odlučio sam da to nećemo raditi već idemo igrati u visokom tempu i tražimo pobjedu," rekao je trener Borussije Jurgen Klopp.

Nakon šoka i ispadanja izda svih kombinacija za nastavak natjecanja u Ligi prvaka Manchester City će pokušati doći do utješne nagrade osvajanjem trećega mjesta: "Europska liga se igra četvrtkom i to nam baš ne odgovara, ali ćemo sve učiniti da izborimo nastup u tom natjecanju. Razočarani smo ispadanjem, ali jednostavno postoje trenuci kada su neke momčadi bolje od vas," zaključio je Roberto Mancini.

Real Madrid će na svom Santiago Bernabeu dočekati Ajax, a glavna vijest uoči dvoboja su novinarska nagađanja kako Jose Mourinho napušta klupu Kraljevskog kluba na kraju sezone: "Nema istine u tome. Neću govoriti o tome," rekao je Mourinho te se okrenuo utakmici: "Plasirali smo se dalje i to je najvažnije jer je skupina bila teška. Svaka utakmica ima jednaku težinu i zato moramo biti na visokom nivou."

"Iako će Mourinho odmarati neke važne igrače Real ima odličnu momčad. Pobjeda protiv PSV-a nam je dala dodatnu snagu i za moje mlada igrače je vrlo važno da nastave igrati u Europi," zaključio je Frank de Boer.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Dinamo1:1Dynamo Kijev
PSG2:1Porto
1PSG 614:3+1115
2Porto 610:4+613
3Dynamo Kijev 66:10-45
4Dinamo 61:14-131

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Dinamo1:1Dynamo Kijev
PSG2:1Porto
1PSG 614:3+1115
2Porto 610:4+613
3Dynamo Kijev 66:10-45
4Dinamo 61:14-131

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!