Nogomet

Šimunić: "Važan je bio pristup, trebalo je pokazati inteligenciju. Sljedeće će sezone Dinamo biti još bolji"

S Maksimira:Borna Rupnik • srijeda, 05.12.2012.
Šimunić: "Važan je bio pristup, trebalo je pokazati inteligenciju. Sljedeće će sezone Dinamo biti još bolji"
Foto: FaH

Josip Šimunić i Mateo Kovačić, jedan od najiskusnijih i jedan od najmlađih u Dinamovoj svlačionici, slažu se kako je osvojeni bod protiv ukrajinskog velikana u potpunosti zaslužen...

Hrvatski reprezentativac Josip Šimunić bio je protiv kijevskog Dynama stup obrane Modrih, a navijače je oduševio svojim driblinzima i spretnim potezima na snijegom prekrivenom maksimirskom terenu. Konačno je veselje zavladalo u petoj minuti sudačke nadoknade, kada je Ivan Krstanović pogodio za 1:1.

Šimunić je primao pohvale za svoju igru, no kaže: "Svi su igrali jako dobro, a nije bilo lako po ovakvom terenu. Važan je bio pristup, trebalo je pokazati inteligenciju i prilagoditi se na uvjete. Svaka čast svima, zasluženo smo osvojili bod".

"Dosta smo bili kritizirani od novinara i javnosti u posljednja tri do četiri mjeseca. Mnogo nam znači što smo uzeli taj bod, dugo smo ga čekali. Važno je to što smo bolji nego prošle sezone, a sljedeće ćemo biti još bolji", naglasio je branič zagrebačkog Dinama.

Mladi Mateo Kovačić također je vukao svoju momčad prema naprijed.

"Pokušavali smo i pobijediti, no na kraju možemo biti sretni s ovim bodom. Uspjeli smo dominirati neovisno o teškom terenu - pogodili smo prečku, imali još jednu stopostotnu šansu, a zabili smo tek u završnici", rekao je Kovačić poslije utakmice.

Dinamovcima je bilo ugodno napokon čuti i pozitivne poticaje s tribina, dodao je: "Stvarno nam je bilo hladno, tim više je navijačka podrška bila ljepša. Svi smo zajedno doveli Dinamo do ovog boda."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.12.2012. u 22:55
    Biti slijep pored zdravih očiju...još prošli tjedan su svi sr*li po njima,sad su odjednom svi junaci.predsjednik uefe(kojeg ne podržavam) govori o neregularnosti naše lige.lani to maleš i pokuša dokazat(uspjelo mu) i onda ga se potjera,a širić i dalje počasni gost svih utakmica reprezentacije.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.12.2012. u 19:49
    Pa da. Da nije Dinamove kradje Rijeka bi igrala u Ligi Prvaka.Ali nema veze, sljedece godine ce Rijeka bar doci do polufinala Europske Lige. Ako Mamic ne potplati neke suce u drugom pretkolu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.12.2012. u 15:29
    Tko kaze da će biti lige prvaka za dinamo dogodine? Tko kaze da rijeka ne moze prestici dinamo ili hajduk...nazalost zdrav razum to kaze.dokle god je liga ovakva(neregularna) dinamo ce se u 10 mjesec proglasiti prvakom...
    Obrisan korisnik
  • Torca-Dubrava05.12.2012. u 14:01
    e da........... a kak se to nisu čule VUVUZELE......ipak je to liga prvaka a radna zajednica ne puše u trube....
    Torca-Dubrava
  • Torca-Dubrava05.12.2012. u 14:01
    e da........... a kak se to nisu čule VUVUZELE......ipak je to liga prvaka a radna zajednica ne puše u trube....
    Torca-Dubrava