Liga prvaka, Natjecanje po skupinama, Skupina G, 6. kolo, 05.12.2012, 20:45 h, Camp Nou
Suci: S. Moen, K. Haglund, F. Andas (svi Norveška)
Barcelona
Barcelona
0:0(0:0) Benfica
Benfica

Video: Barcelonin "dječji vrtić" zaustavio Benficu i otpratio je u Europsku ligu

Branimir Korać • srijeda, 05.12.2012.
Video: Barcelonin "dječji vrtić" zaustavio Benficu i otpratio je u Europsku ligu
Foto: EPA

Barcelona i Benfica na Camp Nou odigrali su bez pogodaka što Benficu ostaje bez sljedeće runde Lige prvaka. Portugalci su trebali pobjedu, međutim unatoč šarenom sastavu Katalonaca, nisu uspjeli doći do nje...

Barcelona
Benfica
Barcelona
Benfica
13
Jose Pinto
5
Carles Puyol
19
Martin Montoya
21
Adriano
(do 66')
29
Carles Pianas
11
Thiago Alcantara
25
Alex Song
28
Sergi Roberto
30
Rafinha
(do 58')
7
David Villa
37
Tello
(do 78')
Pričuvni igrači
10
Lionel Messi
58'
3
Gerard Pique
66'
27
Gerard Deulofeu
78'
Trener
Francesc Tito Vilanova
1
Artur
4
Luisao
14
Maxi Pereira
24
Ezequiel Garay
9
Nolito
(do 63')
21
Nemanja Matić
89
Andre Gomes
11
Lima
(do 74')
15
Ola John
19
Rodrigo
(do 74')
25
Lorenzo Melgarejo
Pričuvni igrači
8
Bruno Cesar
63'
7
Oscar Cardozo
74'
34
Andre Almeida
74'
Trener
Jorge Jesus

Kome je ovo bila važnija utakmica, pokazale su i startne postave. Tito Vilanova se odlučio odmoriti najveći broj prvotimaca i poslati na teren vrlo mladu ekipu. S druge strane Benfica je krenula s najjačim snagama koje su bile na raspolaganju Jorgeu Jesusu tražeći bodove koji bi ju doveli do drugog mjesta u skupini.

Iako u pomlađenom i šarenom sastavu, Barcelona je krenula kao i obično s dugim posjedom lopte, no prvi su do velike prilike stigli gosti. Ola John je odlično proigrao Rodriga koji je bio sam pred Pintom, međutim Barcelonin vratar dobro reagira.

Još jednom je Pinto spašavao Barcelonina vrata u 32. minuti kada su Benficu centimetri dijelili od vodstva. Lima se uspio izboriti za dobru poziciju, nije loše ciljao, međutim Pinto je vrhovima prstiju odbio loptu u gredu. Odmah zatim u odličnoj situaciji bio je i John, no Pinto je još jednom briljirao.

Osim početne faze utakmice kada se igralo ravnopravno, u nastavku prvog dijela Benfica je potpuno nadigrala Barcelonu i nanizala nekoliko sjajnih prilika. O dominaciji Benfice dovoljno pokazuje i podatak o udarcima prema golu, Benfica ih je imala čak deset, a Barcelona jedan.

Brzo je Vilanova shvatio kako s ovakvom postavom neće do pobjede i mogao bi čak i upisati poraz te je u prvih 20 minuta drugog dijela poslao na teren Lea Messija i Gerarda Piquea.

Unatoč ulasku Messija, Barcelona je još uvijek imala problema u stvaranju velikih prijetnji prema gostujućem golu. Upravo Argentinac propustio je pet minuta prije kraja susreta dovesti Barcelonu u vodstvo kada mu je Artur lijepo obranio pokušaj za izjednačavanje s Gerdom Müllerom po broju golova u kalendarskoj godini. Važnije od toga je ozljeda Messija u toj akciji prilikom udarca prema golu Artura, još uvijek nema informacija o čemu se radi i koliko je ozljeda teška, međutim nije izgledalo dobro.

Benfica je očajnički trebala pobjednički gol u ovom susretu, međutim nije ga uspjela postići, a u završnici susreta još je Pinto jednom obranio pokušaj Brune Cesara što je za Benficu značilo oproštaj od sljedeće runde Lige prvaka.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Barcelona0:0Benfica
Celtic2:1Spartak Moskva
1Barcelona 611:5+613
2Celtic 69:8+110
3Benfica 65:508
4Spartak Moskva 67:14-73

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Vugi706.12.2012. u 16:39
    Dečko, malo smiri hormone. Neću se uopće spuštati na tvoju razinu jer tvoji su komentari u nedostatku argumenata puni neugodnog vrijeđanja na osobnoj razini. Ja nisam ni retardiran, ni balav, a ni glup. Ne daj Bože ikome to šta si ti rekao sad meni. Da znaš kako je takvim ljudima, onda nebi tako... [više na forumu]
    Vugi7
  • Obrisan korisnik06.12.2012. u 15:57
    Cristiano se samo u jednoj stvari može pohvaliti da je ispred Messija, bacanju na najmanji kontakt i glumi. Tu mu Messi ne može ništa, to je Ronaldov trofej kojeg će teško ispustiti iz ruku. Ma mogu samo zasmiliti koja bi njegova reakcija bila na onu situaciju u kojoj je sinoć bio Messi, 100% sam... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.12.2012. u 15:41
    Samo kad ovo netko pročita shvati kakav si ustvari maloumi retardirani balavac koji nema apsolutno nikakve veze sa nogometom a kamoli sa zdravom pameti. Razlika između Messija i Kristine je što će Messi tražit način da zabije a kristina način da padne.
    Obrisan korisnik
  • Vugi706.12.2012. u 15:04
    Koliko ste vi ljudi jadni...Zašto niste komentirali situaciju kada je Ronaldo sa zatvorenim okom i puknutom arkadom igrao cijelo poluvrijeme i zabio gol. A ni Messi nije svetac. Njegovih simuliranja na youtubeu koliko hoćeš... svaka njemu čast, ali otkud isto vi znate da mu nije propalo koljeno kod... [više na forumu]
    Vugi7
  • dominik25706.12.2012. u 11:54
    gledao sam cijelu tekmu ..u najmanju ruku čudna...benfica kao da nije htjela proći...nebrojeni dokazi..u trenutku kad znaju da celtic vodi nekoliko poteza nema ništa logično u sebi...ili nekoliko iznimno grubih startova ..bar 1-2 za crveni(u prvom dijelu tekme)...
    dominik257