Europska liga, skupina G, 6. kolo, 07.12.2012, 21:05 h
Sporting
Sporting 2:1 MOL Fehervar
MOL Fehervar

Sporting se pobjedom oprostio od Europske lige

Josip Tolić • subota, 08.12.2012.
Sporting se pobjedom oprostio od Europske lige
Foto: EPA

U posljednjoj utakmici faze po skupinama ovosezonske Europske lige Sporting je u Lisabonu svladao Videoton 2:1 u napetoj završnici. Bila je to utakmica koja nije odlučivala o putniku u drugi krug, a priliku je dobio i bivši hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić.

Posljednja utakmica prve faze ovosezonske Europske lige pripala je Sportingu. Ogled između portugalskog predstavnika i Videotona, odgođen s četvrtka na petak zbog kišom natopljenog terena, pripao je zeleno-bijelima 2:1.

Ovaj dvoboj nije odlučivao ni o čemu jer je već od ranije bilo poznato da iz skupine G dalje idu Genk i Basel. Sve zanimljivo dogodilo se u nastavku; u 65. minuti Zakaria Labyad pogodio je mrežu nakon slobodnog udarca Insúe.

Mađari nisu previše prijetili prema domaćim vratima do kraja, ali ipak su uspjeli učiniti završnicu zanimljivom pogotkom Sándora za 1:1. Slavlje gostiju, međutim, nije dugo trajalo jer je već u 82. minnuti Viola vratio vodstvo Sportingu. Šanse za bod gostima su se dodatno uništile nedugo potom, nakon što je strijelac Sándor dobio crveni karton. Rezultat je ostao nepromijenjen.

Bivši hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić bio je jedina zamjena koju je iskoristio belgijski strateg na klupi portugalskog kluba, Frank Vercauteren. Ušao je u 85. minuti umjesto Capela.

Pobjeda Sportingu nije mogla donijeti pomak s posljednjeg mjesta na ljestvici skupine G, no barem mu je isprala gorak okus nakon poraza od ovog istog protivnika 3:0 u prvom susretu.

Europska liga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Genk0:0Basel
Sporting2:1MOL Fehervar
1Genk 69:4+512
2Basel 67:4+39
3MOL Fehervar 66:8-26
4Sporting 64:10-65

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.12.2012. u 09:40
    Ovaj Sportnig i Benfica sve više tonu i tonu, a Porto raste iz dana u dan.
    Obrisan korisnik