Nogomet

Video: Livaja dvostruki strijelac u remiju Intera, Basel se provukao remijem kod Genka

Ante Zovko • četvrtak, 06.12.2012.
Video: Livaja dvostruki strijelac u remiju Intera, Basel se provukao remijem kod Genka
Foto: EPA

Napadač Intera Marko Livaja postigao je dva gola u domaćem remiju s ranije otpisanim Neftčijem na San Siru u šestom kolu Europske lige. Riješena je jedina dvojba u skupini G, Basel ide dalje bez obzira što Sporting i Videoton nisu uspjeli odigrati svoju utakmicu. U skupini I sve je bilo riješeno i ranije, pa nije bilo velikog natjecateljskog naboja.

Skupina G

Genk - Basel 0:0

Remi koji svakome odgovara. Naime, Genk je već bio u povoljnijoj poziciji za prvo mjesto od Basela (u prvoj utakmici bilo je 2:2), a Švicarcima je trebao najmanje bod kako bi eliminirali prijetnju Videotona protiv kojeg imaju bolji međusobni omjer zbog gola u gostima. Dakle, i bez odigrane druge utakmice jasno je da je Genk prvi, Basel drugi, a Mađarima ostaje svojevrsna utjeha da su završili ispred Sportinga.


Sporting - Videoton

Lisabonska utakmica odgođena je za petak zbog natopljenosti terena. Točan termin odredit će se naknadno. Sporting je već bio otpisan, a mađarska momčad izgubila je šanse za prolaz kako je Basel dohvatio željeni bod.

Skupina H

Inter - Neftči Baku 2:2 (1:0)
(Livaja 9', 54'/Sadigov 52', Canales 89')

Hrvatski napadač Marko Livaja pogodio je dva puta u četvrtoj pobjedi Intera koja je ipak bila dovoljna za drugu poziciju koju su Nerazzuri i ranije osigurali. Nakon što je na Ferreirinu asistenciju postavio rezultat prvog poluvremena, Livaja je dvije minute poslije izjednačenja vratio prednost Interu. Glavom je realizirao Nagatomovo nabacivanje s lijevog krila. Prije toga Sadigov je postigao prekrasan pogodak s oko 25 metara, da bi u završnici Canales donio Neftčiju treći remi koji je ipak značio posljednju poziciju.


Partizan - Rubin Kazan 1:1 (0:0)
(Marković 53'/Rondon 59')

Beogradska utakmica nije imala rezultatski značaj, samo što je Partizan htio upisati prvu pobjedu. Partizan je poveo kad se Marković iskupio za raniji promašaj namjestivši loptu ljevicom na rubu šesnaesterca i odapevši desnicom volej. Veselje domaćih navijača nije dugo trajalo jer je Ansaldi probio lijevu stranu šesnaesterca i prebacio na drugu stranu za Rondona koji nije imao zahtjevan posao.

Skupina I

Lyon - Hapoel Kiryat Shmona 2:0 (1:0)
(Sarr 15', Benzia 58')

Ova skupina bila je lišena ikakve neizvjesnosti, igralo se samo za prestiž s obzirom da su u petom kolu Lyon i Sparta osigurali prvu odnosno drugu poziciju. Francuzi su to iskoristili i poslali mladu momčad, pa je prvijenac postigao Sarr. Dočekao je centaršut s lijeve strane i neobranjivo zakucao glavom. Benzia u drugom dijelu koristi loptu u prostor, u šesnaestercu i bez oklijevanja matira Amosa.


Athletic Bilbao - Sparta Prag 0:0

Jedino značajno i zanimljivo iz ove utakmice bila je činjenica da je ona bila posljednja europska odigrana na legendarnom San Mamesu. Prošlosezonski finalist oprostio se od Europe. Dok su Česi igrali zatvorenije u prvom dijelu, u kojem je Athletic uputio tek tri udarca, na kraju utakmice gosti su se raspucali, ali baskijska momčad je izdržala nalet. Sparta ide dalje s druge pozicije, Athletic ostaje treći s četiri boda manje.

Europska liga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Genk0:0Basel
Sporting2:1MOL Fehervar
1Genk 69:4+512
2Basel 67:4+39
3MOL Fehervar 66:8-26
4Sporting 64:10-65

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.12.2012. u 16:03
    Odličan Livaja i slijep sudac, a što se tiče neriješenog pa normalno da je neriješeno kad Inter igra sa 3. postavom možda 2-3 standardna prvotimca, ako to nisu znao onda se nemoj kladit, jer ako su već sigurno na 2. poziciji onda nemaju šta igrat na pobjedu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.12.2012. u 07:42
    Livaja treba ostati u Interu, jer za koju godinu on i Longo bi trebali biti Interovi glavni napadači.
    Obrisan korisnik
  • cameosis07.12.2012. u 07:31
    pa pametnije ti je ici raditi nego kockati ili kladiti se, zasto se i kome se ti zalis?
    cameosis
  • Obrisan korisnik07.12.2012. u 07:24
    Šteta što mu nisu priznali onaj treći , ono je ušlo samo mutavi sudac to nije vidio..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.12.2012. u 06:34
    Jest da je loše reagirao, ali lopta je prešla crtu. Nije mu priznat čisti gol. Pogledaj na youbitu Livaja Goal Fail pa ćeš vidjeti..
    Obrisan korisnik