Košarka

Pianigiani: "Fenerbahče nije mogao odgovoriti na sjajnu igru Ante Tomića i Nathana Jawaija"

Lovro Štrbinić • subota, 29.12.2012.
Pianigiani: "Fenerbahče nije mogao odgovoriti na sjajnu igru Ante Tomića i Nathana Jawaija"
Foto: EPA

Barcelona je u prvom kolu drugog kruga košarkaške Eurolige uvjerljivo svladala Fenerbahče pred svojim navijačima. Trener turskog velikana smatra da je jedan od najvećih "krivaca" za to hrvatski reprezentativac Ante Tomić...

Na krilima sjajnog otvaranja susreta Barcelona je u petak otvorila Top 16 Eurolige pobjedom nad istanbulskim Fenerbahčeom rezultatom 100:78. U redovima pobjedničke ekipe istaknuo se hrvatski reprezentativac Ante Tomić, za što je kasnije zaslužio posebne pohvale.

Tomić je za nešto više od 20 minuta provedenih na terenu ubacio 12 poena uz šut iz igre 5/6, čemu je dodao 11 skokova i pet asistencija. Dovoljno da prema valorizaciji bude najučinkovitiji igrač susreta.

"Barcelona je očajnički trebala pobjedu nakon četiri poraza u nizu i mislim da su igrali veoma dobro tijekom susreta. Nama je nedostajao učinak McCalebba, a prednost domaćina od 19 poena na poluvremenu je bila prevelika da bi se vratili u susret", rekao je nakon poraza trener Fenerbahčea Simone Pianigiani.

"Naša obrana nije bila dovoljno agresivna, a nismo mogli odgovoriti niti na sjajnu igru Ante Tomića i Nathana Jawaija, koji su odradili sjajan posao pod koševima. Također, njihovi šuteri su bili odlični iza linije za tri poena", nastavio je Pianigiani, uz zaključak: "Moramo razmisliti o našim greškama i popraviti se u kratkom roku."

Trener Barcelone Xavier Pascual bio je, pak, sasvim zadovoljan viđenim tijekom petka navečer. "Sjajan je ovo start u Top 16 protiv jako dobre i snažne ekipe kao što je Fenerbahče. Utakmica je bila vrlo teška, a imali smo vrlo dobar ritam u svim segmentima igre. Ipak, rezultat ne pokazuje pravo lice i potencijal Fenera", njegove su riječi.

"Victor Sada je odradio odličnu utakmicu i zaustavio McCalebba, a početna petorka je pokazala put za pobjedu. Razlika je bila u obrani i u dobrom postotku ubačaja otvorenih šuteva. Bilo je lijepo vidjeti mentalitet ekipe, a i rotacija je odlično funkcionirala", za kraj će Pascual.

Euroliga, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Bešiktaš75:80Himki
Baskonia82:74Olympiakos
Montepaschi Siena79:69Maccabi Tel Aviv
Barcelona100:78Fenerbahçe
1Barcelona 131+165
2Olympiakos 95+35
3Maccabi Tel Aviv 86+93
4Baskonia 86+48
5Himki 77+82
6Montepaschi Siena 77-21
7Fenerbahçe 212-191
8Bešiktaš 212-211

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!