Košarka

Petrović: "Neki moji igrači nisu svjesni kroz kakvo čistilište prolazimo"

Ivor Krapac • subota, 19.01.2013.
Petrović: "Neki moji igrači nisu svjesni kroz kakvo čistilište prolazimo"
Foto: Kristijan Komarica

Košarkaši Cedevite su na privremenom domaćem terenu u Domu Dražena Petrovića pokazali previše za Union Olimpiju i time prekinuli niz od tri poraza u ABA ligi. Subotnji dvoboj otišao je na stranu momčadi Aleksandra Petrovića nakon što su Ljubljančani bolje otvorili utakmicu, a poslije povratka i preokreta, Cedevita je mogla slaviti i uvjerljivije...

Proslavivši 73:67 protiv Union Olimpije, Cedevita se u 18. kolu vratila pobjedama u ABA ligi. Rana faza susreta nije bila obećavajuća za momčad Ace Petrovića, koja je ovog puta bila bez ozlijeđenog Derwina Kitchena i s oporavljenikom Predragom Šuputom, ali nakon neuvjerljivog početka, zagrebački Crveni su u nastavku došli na svoje.

"Kada gledamo kroz prizmu one famozne rečenice 's obzirom u kakvoj se situaciji nalazimo', onda je jedino što je bitno pobijediti, uzeti dva boda, kupiti sedam dana dodatnog mira kako bismo definitivno vratili Šuputa i pokušali vraćati Kitchena za utakmice koje slijede", opisao je Petrović poslije susreta, a prenosi Cedevitina službena internetska stranica.

Marino Baždarić, kapetan Cedevite: "U ovom trenutku je najbitnija današnja pobjeda s obzirom u kakvoj se situaciji nalazimo i kroz kakav period prolazimo. Realno gledajući, sigurno je moglo biti izraženije većom razlikom, mogli smo do pobjede doći na puno lakši način nego što jesmo. Smatram da je ovo jedini način na koji ova ekipa može funkcionirati, potrebna je pozitivna reakcija igrača, a prvenstveno tu mislim na obranu."

"Nemamo nekog ekstra igrača koji može sam rješavati utakmice, moramo se svi do jednoga spustiti u stav i odigrati utakmicu u obrani."

"Znali smo da nas čeka atletska momčad mladih igrača, ali ekstremno talentiranih. Prije svega Blažič je ove godine odigrao nevjerojatan broj velikih utakmica", nastavio je Aco: "Kod njihovog vodstva 16:5, nakon prvog time-outa smo resetirali redove u smislu obrane, počeli smo puno kvalitetnije rotirati nakon njihovog centralnog picka i to je bila ključna stvar."

"Međutim, i kasnije je opet bilo dosta tenzija jer je u samoj završnici bilo logičnije da utakmica ode na 15, 17 ili 20 razlike, no neki moji igrači kao da nisu svjesni kroz kakvo čistilište prolazimo", nastavio je Cedevitin trener: "Kada uđemo u par pobjeda zaredom, to će sve izgledati bitno drugačije."

"Ovog trenutka kada se nalazimo u ovakvoj situaciji, moramo definitivno ostaviti individualne stvari iza sebe i igrati za kolektiv, za ekipu", zaključio je Petrović: "Prekinuli smo niz od tri uzastopna poraza, ali opet odlazim doma povrijeđen s ovim završetkom utakmice. Nadam se da ćemo iz ovoga, kao i iz mnogih drugih situacija, izvući neku korist i da ćemo se sa sljedeća dva teška gostovanja vratiti s minimalno jednom pobjedom."

Sašo Filipovski, trener gostiju iz Ljubljane, čestitao je Cedeviti na pobjedi: "Odigrali su iskusnije od nas iako smo dobro otvorili utakmicu. Bilo je previše grešaka u napadu i u obrani."

"Uspjeli smo na početku malo zbuniti Cedevitu taktikom u obrani, ali na kraju su se oni adaptirali i pametno postavili igru, tako da ih nismo mogli braniti", dodao je Filipovski: "Pogotovo smo imali problema sa Šuputom, dao je sedam poena, ali bio je kreator dosta asistencija za vanjske šuteve za tri poena. Nismo dobro napadali pick&roll, lopta je stala i tu smo imali previše izgubljenih lopti na agresivnu igru na Sutona."

ABA liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

18. kolo

Szolnoki Olaj66:78Radnički
Zadar78:76Cibona
MZT Skoplje Aerodrom93:84 *Split
Igokea80:77Crvena zvezda
Cedevita73:67Petrol Olimpija
Partizan63:50Budućnost VOLI
Krka74:71Široki Brijeg
1Igokea 206+156
2Crvena zvezda 188+208
3Radnički 179+124
4Partizan 1610+73
5Budućnost VOLI 1610+90
6Cedevita 1511+28
7MZT Skoplje Aerodrom 1412+1
8Petrol Olimpija 1313+8
9Krka 917-127
10Cibona 917-18
11Široki Brijeg 917-56
12Szolnoki Olaj 917-206
13Zadar 917-94
14Split 818-187

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.01.2013. u 09:34
    ne mogu virovat da postoje i mlađi igrači u cedevite. problem cedevite je predubok da bi mogli ukratko. ali možemo ukratko komentar jednog mladog igrača kada odlazi u cedevitu. "idem jer ću tamo zaradit novce". pametnome dosta.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.01.2013. u 16:46
    zašto bi babić igrao kad je tu ultra korisni cedeviti prijeko potrebni mašić. baždarić nije još za bacit, ali brate mili šta se čeka da mu se godine izjednače s brojem na dresu da ga se makne i napravi mjesta nekom mlađem? sa takvim kapitalom već bi uz neki program razvoja mladih igrača nešto i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.01.2013. u 08:29
    "Znali smo da nas čeka atletska momčad mladih igrača, ali ekstremno talentiranih. Prije svega Blažič je ove godine odigrao nevjerojatan broj velikih utakmica" A ekstremno talentirani Nurkic, Babic i ostali za koje neznate zasto ste ih doveli i sta bi sa njima????
    Obrisan korisnik