Nogomet

Video: Walcott izvukao Arsenal, Heitinga Everton kod drugoligaša, blamaža QPR-a

Ante Zovko • subota, 26.01.2013.
Video: Walcott izvukao Arsenal, Heitinga Everton kod drugoligaša, blamaža QPR-a
Foto: EPA

Bivši veznjak Tottenhama Gustavo Poyet s Brighton Hove Albionom bio je blizu uzvratne utakmice protiv Arsenala u četvrtom kolu FA kupa, ali Topnike, koji su dvaput vodili, spasio je Theo Walcott. U osminu finala ide i Everton zahvaljujući kasnom pogotku Heitinge, ali ne i QPR koji se propisno osramotio protiv trećeligaškog protivnika.

Oliver Giroud zabio je dvaput za neuvjerljivi Arsenal, ali je gol Thea Walcotta odveo Arsenal dalje i osigurao da se ne igra uzvrat na Emiratesu. Bio je to iznimno uzbudljiv susret u kojem domaćin nije imao respekta prema imenu protivnika, ali Arsenal zasluženo ide dalje.

Dva gola, jedan poništen i sjajna obrana Szczesnyja bio je rezime prvog dijela. Prvo je Poljak izveo intervenciju pred Barnesom, a Arsenal je krenuo u kontru. Podolski odlaže za Girouda koji s ruba šesnaesterca pogađa kut mreže. Brighton je zabio u 31., ali Ulloa je bio jedan od dva domaća igrača iza gostujuće obrane. Međutim, u 33. minuti Szczesny griješi, slabo procjenjuje korner, Barnes se našao ispred njega i zabio glavom.

Nakon što je Podolski pogodio prečku, Giroud u 56. minuti zabija za novo vodstvo Topnika. Iskontrolirao je neugodno dodavanje Diabyja i iz blizine poentirao. Samo šest minuta poslije, Galebovi su uzvratili udarac. Barnes je ovaj put bio asistent, a obrana je opet zakazala ne pokrivši Ullou koji glavom pogađa na svojem debiju.

Kao i mnogo puta do sada ove sezone, Walcott je bio čovjek odluke za Arsenal. Dok je Brighton odlično branio kornere, u 86. vratar Ankergren je uspio samo izboksati loptu, do napadača čiji se udarac s ruba kaznenog prostora odbio o El-Abda i završio u neuhvatljivom dijelu okvira.

Harry Redknapp odlučio se poslati na teren oslabljenu momčad Queens Park Rangersa i doživio blamažu protiv trećeligaša Milton Keynes Donsa - 2:4 na Loftus Roadu. Sve je krenulo naopako odmah na početku, u trećoj minuti, kad se lopta odbila od Lewingtona poslije kornera i prevarila Greena. Stvar je postala ozbiljnija kad je Lowe u završnici poluvremena udvostručio gostujuću prednost.

Lowe je u 51. asistirao Harleyju i nazirao se šok dana u FA kupu. On je zapečaćen u 57. pogotkom Pottera. Poraz su tek ublažili, barem rezultatski, Bothroyd i Fabio.

Bolton je bio blizu drugog susreta protiv Evertona na Goodison Parku, ali Johnny Heitinga u posljednjoj je minuti donio pobjedu 2:1 gostima za koje je do 80. minute igrao Nikica Jelavić. Pienaaru je pripisan prvi gol u 18. minuti poslije rane inicijative Evertona, a domaćin je uzvratio u 28. preko Sordella kojeg je Evetonova obrana zaboravila pokriti.

Strateg Norwicha Chris Hughton posegnuo je za udarnim igračima uoči posljednjih 15 minuta uzbudljivog ogleda protiv petoligaša Luton Towna koji je tada i zadao bolan udarac Kanarincima. Naime, Rendell je u 80. minuti donio, pokazalo se, ne samo vodstvo nego i prolaz na Carrow Roadu.

Wigan je jedva izvukao prolaz kod petoligaša Macclesfield Towna. Na Moss Roseu za to mu je bio dovoljan realizirani jedanaesterac Gomeza u sedmoj minuti, a potom su neopterećeni domaći stvorili niz neugodnosti pred Joelom. Međutim, Martinezova šarena momčad provukla se kroz ušicu igle.

18. momčad Premier lige, Reading, imao je najlakši posao u subotnjem poslijepodnevu. Dva gola Hunta te po jedan Leigertwooda i McClearyja bili su i više nego dovoljni da bi se izbacio Sheffield United, momčad iz trećeg razreda engleskog nogometa.

FA kup

4. kolo

Millwall2:1Aston Villa
Stoke City0:1Manchester City
Bolton1:2Everton
Brighton & Hove2:3Arsenal
Derby County0:3Blackburn
Huddersfield Town1:1Leicester City
Hull City0:1Barnsley
Macclesfield Town0:1Wigan
Middlesbrough2:1Aldershot Town
Norwich City0:1Luton Town
QPR2:4Milton Keynes Dons
Reading4:0Sheffield United
Manchester United4:1Fulham
Brentford2:2Chelsea
Leeds United2:1Tottenham
Oldham Athletic3:2Liverpool
Leicester City1:2Huddersfield Town
Chelsea4:0Brentford

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir27.01.2013. u 12:28
    Odlićna tekma u Brightonu, moglo je i obratno završiti.
    Mithrandir
  • arsenal-lover26.01.2013. u 22:49
    @Nikal MK Dons nikad nije bio, a niti nikad neće biti naslijednik Wimbledona.
    arsenal-lover
  • Obrisan korisnik26.01.2013. u 21:03
    najvažnije da je Everton prošao
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.01.2013. u 19:47
    Po meni je već blamaža Norwicha nego QPR-a jer je Luton 5ta liga a i Mk Dons je prije nekih 10-15gd. bio stalan član premier lige i 3 su liga!
    Obrisan korisnik