Košarka

Repeša: "Ja znam što znači nositi se s pritiskom, ali moji igrači ne znaju"

Josip Piršljin • subota, 02.02.2013.
Repeša: "Ja znam što znači nositi se s pritiskom, ali moji igrači ne znaju"
Foto: Kristijan Komarica

Košarkaši Unicaje izgubili su u petak utakmicu šestog kola Eurolige od Anadolu Efesa na domaćem parketu. Time su dodatno pogoršali svoje izglede za prolazak dalje, a nezadovoljan reakcijom igrača bio je i trener Jasmin Repeša.

Unicaja je u Malagi poražena od istanbulske momčadi 78:73 i tako ostala na šestom mjestu skupine E Topa 16 Eurolige. Momčad Jasmina Repeše nije uspjela povezati dvije pobjede nakon iznenađujućeg slavlja u Moskvi protiv CSKA u prošlom kolu. Turci su od početka bili bolji i na kraju zasluženo slavili.

"Igra u prvom poluvremenu je bila frustrirajuća, ali htio sam nešto dokazati. Oni igrači koji nisu dobro igrali u prvom dijelu, počeli su za nas u drugom poluvremenu. Tada su pokazali što su u stanju učiniti, ti isti igrači", kazao je nakon utakmice Repeša.

Momčad hrvatskog stručnjaka nalazi se u neugodnoj poziciji na tablici Eurolige, ali Repeša ne misli lako odustati od sljedećeg kruga jer ima povjerenja u svoje prvotimce.

"Ja vjerujem svojim igračima, znam što znači nositi se s pritiskom, ali neki od njih ne znaju", zaključio je bivši trener zagrebačke Cibone. U prolaz skupine E vjeruje i Unicajin Txemi Urtasun.

"Efes je uspio doći do vodstva u prvom dijelu i povećati ga na 16 poena. Nakon toga smo bolje zaigrali i uspjeli se vratiti, ali Efes ima talentiranu ekipu i bio je bolji u važnim trenucima. Moramo se nastaviti boriti u Euroligi, još uvijek možemo do play-offa", kazao je.

Trener turskog sastava bio je zadovoljan pobjedom protiv velike momčadi: "Osim treće četvrtine, kontrolirali smo utakmicu kreativnim napadima. Bio je to ipak izjednačeni susret, ali odigrali smo kako treba u zadnjoj četvrtini i svladali sjajnog protivnika", rekao je Oktay Mahmuti.

Euroliga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Žalgiris92:56Alba Berlin
Real Madrid86:78 *CSKA Moskva
Unicaja Málaga73:78Anadolu Efes
Panathinaikos76:73Brose Baskets
1CSKA Moskva 113+114
2Real Madrid 104+64
3Anadolu Efes 95-3
4Panathinaikos 95+33
5Unicaja Málaga 77-27
6Žalgiris 68+25
7Alba Berlin 410-77
8Brose Baskets 014-129

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.02.2013. u 08:40
    Nemože se CSKA u Moskvi pobjediti slučajno. Gledao sam utakmicu i uživao. Ide mi na onu stvar braniti Repešu ali ne razumijem to naslađivanje.
    Obrisan korisnik
  • litleben02.02.2013. u 09:35
    Dokaz da je u ono u Moskvi bila slučajnost.
    litleben
  • Obrisan korisnik02.02.2013. u 08:47
    Tako je, igraci su opet krivi, ti se znas nositi ali oni ne, sve su to kosarkaski anonimusi,bezveznjaci. Kao sto si rekao u Ciboni da nema trenera koji moze napraviti rezultat sa losim igracima. Koji si ti alibi ljigo. Uskoro ces se nositi sa otkazom. Nadam se da nam neces repku uciniti opet... [više na forumu]
    Obrisan korisnik