Liga prvaka - Skupina A, 8. kolo, 07.02.2013.
Čehovski Medvedi
Čehovski Medvedi 29:29 HSV Hamburg
HSV Hamburg

Duvnjak, Lacković i Vori izvukli bod kod Čehovskih Medveda

Damir Žbulj • četvrtak, 07.02.2013.
Duvnjak, Lacković i Vori izvukli bod kod Čehovskih Medveda
Foto: EPA

Krenuo je i nastavak rukometne Lige prvaka, a prvi ovogodišnji susret imali su čast odigrati Čehovski Medvedi i HSV. U borbi za vodeću poziciju u skupini A odigrali su susret bez pobjednika, za konačnih 29:29. Pogodak za bod gostiju zabio je Pascal Hens, dok su zapaženu ulogu odigrali i hrvatski reprezentativci. Domagoj Duvnjak postigao je pet pogodaka, oporavljeni Blaženko Lacković protivničku mrežu zatresao je tri puta, a Vori je domaćeg vratara svladao jednom...

Nastavak Lige prvaka ponudio je zanimljivu utakmicu dvije vodeće ekipe u skupini A, a nakon što su u prvom međusobnom dvoboju ove sezone podijelili bodove, ponovno u dvoboju Čehovskih Medveda i HSV-a nije bilo pobjednika. Goste iz Njemačke u završnici je spasio šesti pogodak Hensa, koji je poravnao rezultat na 29:29, što je na kraju bio i konačan rezultat. Ruse su predvodili Timur Dibirov i Gorbok, svaki sa sedam golova.

Početak dvoboja odvijao se u rezultatskoj ravnoteži, a sve do 20. minute utakmice nije bilo osjetnije prednosti bilo koje ekipe. Serijom od pet uzastopnih pogodaka Medvedi rade razliku i odlaze na 13:8, a do odmora su uspjeli sačuvati vodstvo od 17:13.

Tek u nastavku je utakmica bila puna uspona i padova na obje strane terena. Domaćin je sigurno čuvao prednost do sredine drugog dijela, kada je imao i šest pogodaka viška (26:20). No, umjesto da mirno privedu susret kraju, uraganska serija HSV-a od osam uzastopnih pogodaka okreće rezultat u korist gostiju.

U samoj završnici Medvedi ponovno dolaze do prednosti, ali Hens spašava bod svojoj ekipi i ostavlja hamburškim rukometašima priliku da u posljednja dva kola ipak izbore prvo mjesto u skupini.

"U prvom poluvremenu smo napravili previše grešaka, a niti sam ne znam zašto. Promašili smo toliko prilika, nevjerojatno. U nastavku smo bolje odigrali u obrani, bili smo pokretljiviji, ulazili smo u kontakt. Sada moramo samo tako nastaviti igrati i dalje," zaključio je za službenu stranicu svog kluba kapetan hrvatske reprezentacije Igor Vori.

Trener Schwalb mogao je u ovom dvoboju računati na svu trojicu Hrvata, a predvodio ih je Domagoj Duvnjak s pet pogodaka, oporavljenik od ozljede prsta Blaženko Lacković postigao je tri pogotka, a Igor Vori se u listu strijelaca upisao jednom. Hens je bio najefikasniji gost sa šest golova, a pet je postigao i Lindberg. Najefikasniji Medvedi bili su Dibirov i Gorbok sa sedam, a Šiškarev je zabio pet golova. Raspoloženi su bili i vratari na obje strane terena, Grams i Stochl obranili su 15 lopti, dok je kod gostiju Bitter skinuo 14 udaraca, a Beutler je obranio i dva sedmerca.

U ovoj skupini u četvrtak još igraju njemački Flensburg i Partizan, dok će u nedjelju igrati Ademar Leon i Montpellier. U devetom kolu HSV ponovno gostuje i to kod Partizana, dok će Čehovski Medvedi kod francuskog Montpelliera tražiti bodove za očuvanje prvog mjesta na ljestvici.

"Uspjeli smo osvojiti bod i mi smo zadovoljni. Želim sve najbolje ovoj ruskoj ekipi i nadam se da se vidimo ponovno u Kölnu," dobro je raspoložen bio trener gostiju Schwalb, a s njim se složio i domaći trener Maksimov: Vidjeli smo potpuno dva različita poluvremena, a u nastavku to nije dobro izgledalo po nas. Nismo imali dovoljno snage jer nam se igrači nisu oporavili od Svjetskog prvenstva. Naravno, s dva boda bi bili sretniji, ali nije niti ovo loše."

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Čehovski Medvedi29:29HSV Hamburg
Flensburg31:23Partizan
Abanca Ademar Leon30:28Montpellier
1HSV Hamburg 10312:272+4016
2Flensburg 10310:278+3215
3Čehovski Medvedi 10310:282+2814
4Abanca Ademar Leon 10265:292-277
5Montpellier 10301:311-106
6Partizan 10268:331-632

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.02.2013. u 15:57
    pa jel Vori nije u PSG-u?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.02.2013. u 20:45
    Bod kao kuća
    Obrisan korisnik