Tenis

Čilić: "Ovakvim servisom nadam se da me nitko ne može pobijediti"

Iz Doma sportova:Jelena Bagarić • četvrtak, 07.02.2013.
Čilić: "Ovakvim servisom nadam se da me nitko ne može pobijediti"
Foto: FaH

Marin Čilić je u svom prvom ogledu na ovogodišnjem PBZ Zagreb Indoorsu ekspresno savladao u dva seta Slovenca Gregu Žemlju. Marin Čilić, inače prvi nositelj turnira, odlično je servirao te je time već na samom početku ostvario prednost koju je, ovakvim serviranjem i reternom, bilo teško izgubiti.

Kratko je trajao susret između najbolje rangiranog Hrvata Marina Čilića i Grege Žemlje. Na samom startu meča, Čilić je osjetio svoju šansu i odmah je iskoristio, a svoje zadovoljstvom igrom nije skrivao: "Veoma sam zadovoljan ovakvim početkom. Odservirao sam vrhunski tijekom cijelog meča, osim tog drugog i trećeg servis-gema u drugom setu", oduševljeno je izjavio Marin Čilić i nastavio: "U trećem servis-gemu on je imao četiri break-lopte, ali sve u svemu svime sam zadovoljan, udarcima i posebno kretanjem i reternom."

Kao jedan od glavnih razloga svoje pobjede, Čilić je naveo rano vodstvo i očito nervozu svoga protivnika: "Iskoristio sam odmah prilike jer sam osjetio da je Žemlja pod tremom. Dao mi je par neprisiljenih pogrešaka na svom servisu. Zahvaljujući tome što sam servirao odlično, rano sam se odlijepio i to je bilo stvarno lijepo vidjeti jer je to ono na čemu sam u zadnje vrijeme radio, a sjelo je u ovom meču", objasnio je Čilić.

U narednim mečevima uz ovakvo serviranje uspjeh je zagarantiran, ali prvi "reket" Hrvatske bio je oprezan: "Ovakvim servisom nadam se da me nitko ne može pobijediti. No, svaki igrač je drugačiji, iz meča u meč igra se mijenja tako da je nezgodno ocijeniti. Ali, s time mi se šanse povećavaju drastično. Čuvam dosta energije na svom servisu, a osjetilo se i danas da sam na reternima bio stalna prijetnja. To je jedna odlična stvar jer je to ono što sam dugo vremena tražio u svojoj igri. Sa sjajnim servisom uvijek imam u rezervi neke nove stvari koje mogu iskoristiti, igra se manje poena i stvari se brže događaju."

Osvrnuo se Međugorac i na jedinu "crnu rupu" u ovom meču, ali i istaknuo da ga je publika ponijela u tim trenucima: "Taj treći gem sam slabije odservirao. Dobro mi je jer igram igram doma i znam da u tim težim situacijama mogu odigrati pozitivno, publika me može podići. U tim gemovima Žemlja je pokušao podići razinu igre, ali sam vidio da je i on nervozan, da se traži. Znao sam, ako solidno odigram, da se mogu vratiti, to je sjajna stvar kad se igra kući."

Osim što i sam ima iskustva sa Žemljom, nekoliko savjeta udijelio je i Marinov trener Bob Brett: "Bob mi je sugerirao taktičke stvari koje mi mogu pomoći da anticipiram ono što se može dogoditi na terenu. Kako da odreagiram na neke njegove poteze koje može odigrati za vrijeme meča", rekao je Čilić i nadodao: "Radio sam posljednjih dana na reternu, mislim da sam vraćao odlično, možda kao i u najbolje dane."

S Kavčićem oprezno

U četvrtfinalu Čilića čeka ponovo Slovenac Blaž Kavčič, inače nešto slabije rangiran od Žemlje. On je u prošlom kolu priredio iznenađenje pobijedivši Cipranina Baghdatisa. Čilić i Kavčić do sada se nisu susretali.

"Kavčiča ne znam, nisam igrao s njim. Iznenađenje je što je izbacio Baghdatisa. Igra na duge izmjene, može dobro servirati, ali neće razbiti igrača. Ovisit će dosta o mojoj igri, nadam se da ću moći iskoristiti neke njegove slabosti i, ako budem dobro reternirao, imat ću šanse", prokomentirao je Čilić.

Osvrnuo se hrvatski predstavnik i na nešto teži gornji dio ždrijeba koji ga je zahvatio, ali i žali za ranim susretom Dodiga i Karlovića: "Gornji dio ždrijeba je stvarno jak. U donjem je otkazao Seppi, Melzer se mučio s Veićem jučer i danas s Devvarmanom. Haase je uspio izbaciti Kližana. Žao mi je što su se Dodig i Karlović sreli već u drugom kolu jer da su bili u donjem dijelu ždrijeba definitivno bi jedan od njih dolje napravio veći nered", za kraj je zaključio Čilić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.02.2013. u 09:15
    Sta je umislio ovaj Cilic?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.02.2013. u 00:04
    Ajde Marine kreni konačno igrati tenis,onakav kakav se očekuje od tebe!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.02.2013. u 22:11
    Kao što bi rekao Ivanišević,Goran odserviraš sve aseve i osvajaš turnir XD
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.02.2013. u 21:41
    Drži servu brate i top 10 ne gine:-)
    Obrisan korisnik