Nogomet

Andrijašević: "Vjerujem da će me izbornik i dalje pozivati u reprezentaciju"

Josip Piršljin • subota, 09.02.2013.
Andrijašević: "Vjerujem da će me izbornik i dalje pozivati u reprezentaciju"
Foto: Bruno Karadža

Jedan od dvojice najnovijih hrvatskih reprezentativaca, Franko Andrijašević, vratio se treninzima Hajduka nakon debija za reprezentaciju u Londonu. Veznjak je izrazio oduševljenje pozivanjem u nacionalnu momčad i vjeruje kako će i dalje igrati u kockastom dresu. Dobro raspoloženje pokvarila mu je jedino prijava trenera Krstičevića zbog neigranja u Gabeli.

Zajedno s Arijanom Ademijem iz Dinama, Franko Andrijašević je u srijedu na Craven Cottageu debitirao za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. U vrlo dobroj predstavi Kockasti su pobijedili Južnu Koreju s 4:0 i veznjak Hajduka iz Londona nosi dobra sjećanja.

"Dugo ću pamtiti ovu utakmicu, prva je uvijek najzanimljivija. Imao sam laganu tremu na startu. Neću kazati da je to bila utakmica kao svaka druga. Ne, bio je to susret pun emocija. Prva mi je za Hrvatsku, nije to običan dan", kazao je Andrijašević za SN.

Prijavljen disciplinskoj komisiji

Andrijaševića je po povratku iz Londona dočekala vijest kako ga je trener Hajduka Mišo Krstičević prijavio klupskoj disciplinskoj komisiji. Naime, trener Bijelih je zatražio od Andrijaševića da odigra jedno poluvrijeme na polufinalnoj utakmici turnira u Gabeli uoči puta u London, no igrač je to odbio.

"Ne smatram da je u Londonu bilo lakše debitirati. Ali jedva čekam hrvatsku premijeru. Jasno, vjerujem da će me izbornik i dalje pozivati. Nismo o tome pričali, ali znam što mi je zadatak - igrati najbolji nogomet što znam", rekao je.

21-godišnjak je otkrio kako je uživao u reprezentaciji, te da je najviše vremena provodio s Marijem Mandžukićem i Nikicom Jelavićem. Istaknuo je kako bi jednog dana volio zaigrati u Španjolskoj, a prokomentirao je i situaciju u Hajduku.

"Izgubili smo dva vrijedna igrača, Radoševića i ozlijeđenog Maloču, ali naša su izdanja ostala prepoznatljiva. Borbeni Hajduk kojeg nitko neće razbiti, to je sigurno. Optimistički gledam na golgetersku formu Hajduka. Vuković je zabijao i u Gabeli, Maglica je također bitan igrač ofenzive koji pruža više nego jesenas. Zabijat će se više nego u prvom dijelu sezone. Imam taj osjećaj", zaključio je.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.02.2013. u 16:00
    za sada još uvijek nisi prodan pa ćeš biti pozivan ne brini
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.02.2013. u 16:00
    ako svoim partijama zasluži mjesto u selekciji vjerovatmo e biti i pozvan
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.02.2013. u 15:46
    ako je ovo istina da je odbia trenera triba mu opalit trajnu suspenziju pa da vidimo onda prodaju i reprezentaciju mah sta se i ja trudim balun je u nas odavno isa u k...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.02.2013. u 15:06
    Sve dok se ne prodaš...
    Obrisan korisnik