Košarka

Igokea i Široki očekivano u finalu Kupa BiH

Ivana Karačić • subota, 09.02.2013.
Igokea i Široki očekivano u finalu Kupa BiH
Foto: Ivana Karačić

Košarkaši Igokee očekivano su se plasirali u finale Kupa BiH. U prvom susretu završnog turnira u Laktašima s lakoćom su pobijedili Čapljinu Lastu 93:65. Suparnik u finalu bit će im branitelj naslova Široki WWin, koji je visoko pobijedio susjede iz Posušja čak 105:50. Široki se inače bori za deveti, a Igokea tek za drugi trofej u kupu.

Vodeća momčad ABA lige Igokea na svom parketu u Laktašima protiv Čapljine Laste imala je samo laganiji trening. Cijelu utakmicu domaća momčad kontrolirala je i igru i rezultat. Na kraju je pobijedila 93:65. Svi košarkaši Igokee postizali su koševe, a najviše, 15 Amerikanac Corsley Edwards. Kod Čapljine je najraspoloženiji bio Zoran Klještan sa 17 poena.

U drugom susretu Široki WWin je u praznoj dvorani, u laganijem treningu također uvjerljivo porazio susjede iz Posušja. Pitanje pobjednika odlučeno je već u prvome poluvremenu kad je Široki vodio 56:24. U nastavku utakmice trener Damir Vujanović priliku je pružio svim igračima. Kao i kod Igokee svi su se upisali u strijelce, a Dalibor Peršić sa 16 poena i Karlo Vragović sa 14 poena bili su najraspoloženiji.

Finale između Širokog i Igokee igra se u nedjelju u 17 sati i izravno će ga kao i polufinalne susrete prenositi BHTV1. Široki je već osam puta osvajao državni kup, a Igokea samo jednom. Domaćin priželjkuje trofej u godini u kojoj obilježava 40. obljetnicu kluba. Široki je s druge strane potpuno rasterećen, pa se može očekivati zanimljiva utakmica.

Igokea je u dva susreta ABA lige bila uspješnija. Pobjeda u kupu donijet će pobjedniku psihološku prednost uoči završnice državnog prvenstva u kojem će dva vodeća kluba iz BiH, kao i u prethodne dvije godine opet voditi glavnu riječ. Ostali su daleko iza njih što su potvrdili i prvi susreti završnice u Laktašima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.02.2013. u 00:34
    Amo Široki, donesite radost u Treći entitet...
    Obrisan korisnik