Rukomet

Grubišić: "Put do polufinala je još dug"

Sportnet • ponedjeljak, 11.02.2013.
Grubišić: "Put do polufinala je još dug"
Foto: Davor Sajko

Drugo kolo druge faze natjecanja Lige prvakinja nanijelo je nove poraze ekipama Zvezde i Oltchima, a FTC i Krim zadovoljno su spremili nove bodove te su ovime napravili prvi korak prema prolasku u polufinale.

FTC Rail Cargo Hungaria - Zvezda Zvenigorod 35:34 (10:9)

Ruskinje su u mađarsku metropolu doputovale sa samo 13 igračica zbog mnogih ozljeda koje su ih zadesile. Utakmica je otvorena golom ruskoga kluba na što Mađarice odmah uzvraćaju pogotkom, ali gostujuća ekipa uskoro povećava prednost na 4-2. Na terenu se vodila teška borba te se uskoro rezultat izjednačava na 7:7. U tome trenutku mađarska ekipa kreće silovito te zabija tri uzastopna pogotka i na semaforu piše 13:9. Nažalost ključna igračica FTC-a Nerea Pena Abaurrea ozljeđuje se i odlazi na klupu. Poluvrijeme završava uspješno realiziranim sedmercem Zvezde kojim smanjuje vodstvo Mađarica na samo +1.

Drugo poluvrijeme dobro je otvorila domaća igračica Zsuzsanna Tomori. Jedna upitna odluka sudaca koja je išla na mlin Ruskinjama izazvala je burnu rekaciju trenera mađarskog trenera Gabora Eleka za što dobiva žuti karton. U 40. minuti rezultat je još uvijek pozitivan za mađarski klub (26:24), ali domaća igračica Zita Szucsanszki dobiva isključenje što je bila odlična prilika da igračice Zdravka Zovka izjednače te povedu. Pet minuta prije kraja utakmice Ruskinje su smanjile razliku na samo gol zaostatka (32:31), ali nisu uspjele u namjeri da kući odnesu dva boda.

Kod domaćina najviše je pogodaka postigla Zsuzsanna Tomori, njih čak 15, a slijedi Orsolya Verten sa šest golova. U ekipi Zvezde čak su četiri igračice pet puta zabijale mrežu domaćina: >Anastasia LobachYana Uskova, Ekaterina Marennikova te Julija Nikolić.

RK Krim Mercator - Oltchim Rm. Valcea 28:24 (13:10)

Oltchim je došao u goste Slovenkama nakon što je u prošlome kolu prosuo bodove u utakmici protiv mađarskog FTC-a. Slovenske igračice nisu bile opterećene takvim razmišljanjima, ali željele su pokazati da se mogu boriti protiv najjačih ekipa.

Oba su kluba u utakmicu krenule vrlo oprezno, ali su Slovenke bile discipliniranije u igri te polako preuzele vodstvo. Otišle su čak na +4, a tu prednost Rumunjke do kraja poluvremena smanjuju na tri pogotka zaostatka (13:10).

Drugo poluvrijeme bolje je krenulo za rumunjski klub, ali ne uspijeva preokrenuti rezultat. Tigrice opet zabijaju dva pogotka te zatim još jedan za +3. Još jedna mala kriza uhvatila je slovensku ekipu početkom posljednje četvrtine utakmice, ali su se izvukle te zadržale rezultat na četiri pogotka prednosti. Mirno su privele utakmicu kraju te ostvarile još jednu pobjedu i opasno zakoračile prema prolasku u polufinale Lige prvakinja.

Kod Krima osobito su se istakle hrvatske igračice Andrea Penezić sa 11 pogodaka te Jelena Grubišić s čak 15 obranjenih udaraca. U rumunjskoj ekipi deset je pogodaka postigla Katarina Bulatović.

Andrea Penezić, koja je postigla najviše golova za slovensku ekipu, prokomentirala je utakmicu: "Mislim da smo zaslužile pobjedu. Puno smo radile i konačno stvarno igramo dobar rukomet. Nadamo se daljnjim pobjedama." Katarina Bulatović bila je najopasnija igračica kod Rumunjki: "U prvome poluvremenu utakmice zatvorili smo Bulatović, u drugome smo joj dijelu dali da šutira pa je i pogodila deset puta", rekla je Penezić za slovenski portal Siol.net.

I Jelena Grubišić uvelike je pridonijela novome slovenskome slavlju. Sama je komentirala kako se to zbivalo na terenu: "U ovoj utakmici imala sam dosta velikih obrana. Najbitnije da smo uzele dva boda, čestitam djevojkama." Iako u prvome dijelu natjecanja nisu baš briljirale zbog mnogobrojnih ozljeda, situacija je napokon drugačija: "Da, sada smo napokon sve zajedno. Jako dobro treniramo i igramo. Utakmica u Moskvi nam je dala krila", rekla je Grubišić te dodala: "Već znam da će nam trener reći da trebamo zaboraviti ove dvije utakmice i krenuti dalje jer je put do polufinala još dug. Ipak, pokazale smo da možemo pobijediti i velike momčadi." Taj pozitivan duh, zajedništvo i dobru atmosferu mogao je primijetiti svaki od 2800 gledatelja u Stožicama.

(tekst: Petra Bičanić)

Liga prvakinja - Grupa 2

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Ferencvaros35:34Zvezda Zvenigorod
Krim Mercator28:24Oltchim
1Krim Mercator 6161:148+138
2Oltchim 6154:142+128
3Ferencvaros 6163:173-106
4Zvezda Zvenigorod 6158:173-152

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.02.2013. u 18:03
    Bravo cure, svaka čast na iskazanom u jučeašnjoj utakmici.Držimo vam palčeve i nadamo se da ćete tako odigrati sve do kraja, pa da vas vidimo u polufinalu LP , te da ćemo biti ponosni na vas .Krasno je viditi naše dvije reprezentativke u takvom krasnu izdanju i biti ponosni na njih.
    Obrisan korisnik