Rukomet

Rajković: "Najveća opasnost prijeti mi od Špelića", Tarabochia misli kako će bodovi ostati u Mariboru

Damir Žbulj • subota, 16.02.2013.
Rajković: "Najveća opasnost prijeti mi od Špelića", Tarabochia misli kako će bodovi ostati u Mariboru

Ove subote nastavlja se i drugo po jačini europsko rukometno natjecanje. U skupinama Kupa EHF-a na rasporedu je drugo kolo, a najzanimljivije hrvatskim ljubiteljima ovog sporta bit će u grupi C, gdje će snage odmjeriti Maribor, Nikole Špelića, Ivana Pešića, Marka Tarabochije i Mate Svaline te norveški predstavnik Elverum, u kojem nastupa hrvatski vratar Goran Rajković. U istoj grupi će danas Marin Šego sa svojom Wislom pokušati stići do druge pobjede i to na domaćem terenu protiv danskog Holstebroa...

Kup EHF-a ove sezone ima drugačiji format, a natjecanje po skupinama pokazalo se kao pun pogodak, jer iz tjedna u tjedan na rasporedu su zanimljive, ali i kvalitetne rukometne europske utakmice. U skupini C bit će posebno interesantno hrvatskim ljubiteljima rukometa, jer će u subotnjoj akciji biti brojni hrvatski igrači.

Slovenski Maribor ove sezone odlično gura u domaćem prvenstvu, na trećoj su poziciji pred početak doigravanja, a odličnu formu prenijeli su i na europske dvoboje, gdje su u prvom kolu Kupa EHF proteklog tjedna stigli do važnog boda kod favorizirane danske ekipe Holstebroa.

Mariborčani se neće zadovoljiti samo statiranje u ovoj skupini C, a pohod na nove bodove najavili su i za subotnji dvoboj s norveškim predstavnikom Elverumom. U posljednje vrijeme fantastičan je u Mariboru Nikola Špelić, ali važne karike njihove uspjeha su i vratar Ivan Pešić, Mate Svalina te Marko Tarabochia, koji je čitateljima Sportneta najavio dvoboj protiv Norvežana:

"Utakmicu u Danskoj otvorili smo dosta nervozno i kojom našom greškom u napadu oni su postizali lagane golove iz kontri. U drugom poluvremenu smo odigrali jako dobru obranu, popravili smo realizaciju tako da mislim kako smo zasluženu uzeli bod."

"Sad je pred nama dvoboj s ekipom koja se jako dobro držala protiv snažne Wisle, što nam sigurno dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Analizirali smo ih i imaju dosta dobrih pojedinaca koji vuku cijelu ekipu," poručio je Tarabochia i dodao:

"Ako ćemo odigrati kao u nastavku susreta protiv Danaca, mislim da imamo jako dobre šanse da bodovi ostanu u Mariboru."

Rajković: "Znam da mi najveća opasnost prijeti od Špelića"

S hladnog norveškog sjevera čitateljima Sportneta javio se i hrvatski vratar Elveruma Goran Rajković, koji je tako i najavio gostovanje njegove ekipe u slovenskom Mariboru: "Mislim da možemo očekivati jednu jako dobru utakmicu, jer će to biti okršaj dvije mlade ekipe koje mogu puno trčati. Trener mi je nagovijestio da se dobro pripremim jer počinjem utakmicu, a znam kako mi najveća opasnost prijeti s njihove lijeve strane, od Špelića. Sjajan je ove sezone i u prosjeku je na osam do 10 pogodaka po utakmici. On im je glavni igrač, pokretač, motor ekipe."

"Naravno, izdvojio bih i Pešića, koji isto tako brani u jako dobroj formi i drži visoku razinu obrana," izdvojio je Rajković i svog kolegu među suparničkim vratnicama.

Elverum zna svoj put prema dobrom rezultatu: "Baš kao i uvijek, mi ćemo svoju priliku tražiti u brzoj kontri i polukontri, nakon dobre obrane. Pokušat ćemo nametnuti svoj brzi ritam, ali svih 60 minuta i nadam se kako nećemo pasti u drugom poluvremenu kao u dvoboju s Wislom."

"Malo nam je zgusnuti raspored, jer smo u srijedu odigrali jako važan meč kod kuće, derbi protiv Fyllingena. Slavili smo, ali to nas je dosta izmorilo. Posljednji trening prije puta bio na bazi relaksacije, ali spremi putujemo za Sloveniju," pojasnio je situaciju i na norveškim terenima Rajković:

"Što je najvažnije, prvi smo na tablici, s tim da nam do kraja drugi i treći dolaze na naš teren. U Sloveniju smo stigli neopterećeni i prije svega zadovoljni rezultatima u posljednje vrijeme. Dat ćemo sve od sebe pa što na kraju bude," optimistično je zaključio za kraj vratar norveškog Elveruma Goran Rajković.

U istom terminu od 19 sati u Poljskoj Wisla Plock Marina Šege dočekuje danski Team Tvis Holstebro te se nada i drugoj pobjedi.

Od ostalih susreta, u skupini A španjolska Naturhouse La Rioja domaćin je njemačkom Frisch Auf Göppingen, dok slovenski Cimos gostuje u Švedskoj kod ekipe Eskilstuna Guif. Poznanici Zagrebaša iz regionalne SEHA lige, ali i njihovi posljednji suparnici, slovački Tatran iz Prešova, gostuju kod danskog KIF Koldinga, dok je vodeća ekipa njemačke Bundeslige Rhein-Neckar Löwen domaćin ukrajinskom Zaporožju u skupini B.

U skupini D francuski Nantes mladog hrvatskog igrača Stefana Vujića u nedjelju dočekuje turski Bešiktaš, a njemačkom Magdeburgu u goste dolaze Rumunji, Stiinta Municipal Dedeman Bacau.

Kup EHF, skupina C, 2. kolo:
Maribor Branik - Elverum, subota, 19 sati
Wisla Plock - Team Tvis Holstebro, subota, 19 sati

Foto: www.rk-maribor.si

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!