Nogomet

Video: Blackburn šokirao Emirates i ispratio Arsenal iz FA kupa

Marin Vuković • subota, 16.02.2013.
Video: Blackburn šokirao Emirates i ispratio Arsenal iz FA kupa
Foto: EPA

Žestokim zvižducima tribine Emiratesa ispratile su u svlačionicu nogometaše Arsenala, koji se porazom od Blackburna već u osmini finala oprostili od FA kupa. Put u četvrtfinale u preostale su dvije poslijepodnevne utakmice izborili još drugoligaši Millwall i Barnsley.

Prvi put otkad na klupi Arsenala sjedi Arsene Wenger jedna je momčad izvan Premier lige izbacila Topnike iz FA kupa. Tim se pothvatom može pohvaliti Blackburn, koji je čitavu utakmicu upijao napade domaćina, da bi 18 minuta prije kraja zadao odlučujući udarac.

Arsenal je očekivano dominirao i posjedom lopte i brojem prigoda, a najbolju je u prvom dijelu propustio Gervinho, udarcem pored gola iz situacije jedan na jedan s vratarom Blackburna. U nastavku utakmice slična slika, Tomas Rosicky pogodio je i gredu, no u 72. minuti do pogotka su došli gosti.

Martin Olsson je oštrim udarcem zaprijetio Wojciechu Szczesnyju, no na odbijenu loptu natrčao je Colin Kazim-Richards i poslao je od vratnice u mrežu domaćina. Kasni pritisak Topnika nije urodio plodom, s nekoliko se obrana iskazao i čuvar mreže Blackburna Jake Kean, pa je rezultat do kraja ostao nepromijenjen.

Po prvi put od 2004. godine, kada su se izborili put sve do finala, nogometaši Millwalla plasirali su se među najboljih osam momčadi ovosezonskog izdanja FA kupa. Nakon pobjeda nad Wolverhamptonom i premierligašem Norwichem, petoligaš Luton Town nije imao snage za novi pothvat, na svom je Kenilworth Roadu poražen s uvjerljivih i visokih 3:0.

Stvari su za domaćine pošle nizbrdo već u 12. minuti nakon grube obrambene pogreške koju je iskoristio James Henry, zaobišao vratara i pogodio za 1:0, a devet minuta prije odmora prednost gostiju udvostručio je Rob Hulse. Iako se domaćini nisu predavali, četiri minute prije kraja svaku nadu uništio im je Dany N'Guessan.

Među osam najboljih naći će se i Barnsley, koji je na gostovanju kod MK Donsa izborio pobjedu od 3:1. Chris Dagnall dvaput se upisao u strijelce za goste, a jedan je pogodak dodao Marlon Harewood. Jedini strijelac za domaćine bio je Dean Botwich, a susret je imao čak 12 minuta sudačke nadoknade zbog ozljede Kelvina Etuhua.

FA kup

osmina finala

Luton Town0:3Millwall
Milton Keynes Dons1:3Barnsley
Arsenal0:1Blackburn
Oldham Athletic2:2Everton
Manchester City4:0Leeds United
Huddersfield Town1:4Wigan
Manchester United2:1Reading
Everton3:1Oldham Athletic
Middlesbrough0:2Chelsea

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.02.2013. u 22:05
    bayern ce satrat arsenala
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.02.2013. u 19:54
    u kupu to kod Engleza nije senzacija
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.02.2013. u 19:14
    7 godina bez trofeja, ove sezone ispadanje od 2 nizeligasa u domacim kupovima i sad jos dolazi jedan bayern i prijeti novi poraz i ispadanje, i vjerojatno liga uefa dogodine...ali wenger nije kriv, krivo je more
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.02.2013. u 19:11
    i ja kad napisem da se wenger pogubio skroz i da lose vodi momcad zadnjih 5 godina dobijem brdo minusa...ne zivi se na staroj slavi, a arsenea je pregazilo vrijeme..ni prvog ni zadnjeg
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.02.2013. u 18:56
    Smijurija od momčadi !
    Obrisan korisnik