FA kup, osmina finala, 16.02.2013, 19:00 h
Oldham Athletic
Oldham Athletic 2:2 Everton
Everton

Trećeligaš Oldham u sudačkoj nadoknadi izborio novu utakmicu s Evertonom

Marin Vuković • subota, 16.02.2013.
Trećeligaš Oldham u sudačkoj nadoknadi izborio novu utakmicu s Evertonom

Nogometaši Evertona već su razmišljali o prolazu u četvrtfinale FA kupa kada je Matt Smith u petoj minuti sudačke nadoknade izjednačio rezultat i trećeligašu Oldham Athleticu donio novu utakmicu na Goodison Parku.

U dramatičnoj utakmici na Boundary Parku nogometaši Evertona u rukama su imali prolaz u četvrtfinale FA kupa, no pogotak Matta Smitha u sudačkoj nadoknadi pokvario im je planove i zakazao novi sastanak i novu utakmicu, ovoga puta na Goodison Parku.

Premda se u poretku engleskog nogometa nalazi šezdesetak mjesta ispod Evertona, Oldham je pružio sjajan otpor snažnom Evertonu i već u 13. minuti nakon munjevitog kontranapada Lee Croft je sjajnom asistencijom uposlio Jordana Obitu, a on pogodio za 1:0.

Everton se ipak vratio u utakmicu i sredinom prvog poluvremena došao do izjednačenja. Visoku loptu Nikica Jelavić je glavom spustio za kolegu u napadu Victora Anichebea, koji ju je potom snažnim udarcem zakucao iza leđa domaćeg vratara.

Preokret je početkom nastavka bio potpun, Phil Jagielka je bio najviši u skoku nakon udarca iz kuta donio prednost Evertonu, no pritisak domaćina u završnici susreta ipak se pokazao ključnim.

Prvo je Tim Howard obranio stopostotnu priliku Robbieja Simpsona, no korner u petoj minuti sudačke nadoknade bio je koban. Glavom je na ubačaj iz kuta odlično reagirao Smith i postavio konačnih 2:2.

Nikica Jelavić odigrao je 90 minuta i zamijenjen je tek u sudačkoj nadoknadi. Našao se u nekoliko dobrih prigoda, ali golgeterski post niti ovoga puta nije prekinuo.

FA kup

osmina finala

Luton Town0:3Millwall
Milton Keynes Dons1:3Barnsley
Arsenal0:1Blackburn
Oldham Athletic2:2Everton
Manchester City4:0Leeds United
Huddersfield Town1:4Wigan
Manchester United2:1Reading
Everton3:1Oldham Athletic
Middlesbrough0:2Chelsea

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!