Rukomet

Marić: "Bili smo odveć malodušni, trebali smo se više boriti"

Damir Žbulj • subota, 16.02.2013.
Marić: "Bili smo odveć malodušni, trebali smo se više boriti"
Foto: EPA

Nisu se dobro proveli rukometaši Croatia osiguranje Zagreba u Barceloni na terenu Palau Blaugrane. Uvjerljiv poraz, bez prevelikog otpora, zatvorio je vrata osmine finala ovosezonske Lige prvaka, nakon što je Szeged na svom terenu porazio Dinamo. Završilo je s deset pogodaka viška za domaćina, ali srećom da je Barca malo popustila u završnici, jer je poraz mogao biti i ružniji...

Osim solidnih desetak uvodnih minuta Zagrebaši u Barceloni nisu pružili ozbiljniji otpor španjolskom prvaku u sklopu devetog kola Lige prvaka. Barca je pobjedom osigurala prvo mjesto u skupini D, dok je hrvatski predstavnik ove sezone ostao bez plasmana među 16 najboljih europskih ekipa. Osim ako ne bude neočekivanih vijesti iz sjedišta EHF-a i ponavljanja utakmice s Dinamom, što se ipak iz sadašnje perspektive čini kao znanstvena fantastika.

Barcelona u SEHA ligi?

Zahuktala se priča o proširenju regionalne SEHA lige i velikoj investiciji koju planira pokrenuti ruski Gazprom. Čelnici ove kompanije bit će prisutni na završnom turniru u Skoplju, baš kao i predstavnici Barcelone. Glavni manager Croatia osiguranje Zagreba Ante Ančić za HRT je najavio kako su s katalonskim rukometnim velikanom i njihovim managerom Xavierom O'Callaghanom krenuli pregovori oko njihova eventualnog uključenja u ovaj projekt. Španjolsko prvenstvo sve je slabije, financijska situacija je sve lošija, Barcelona uvjerljivo dominira pa se ova informacija i ne čini toliko nemogućom. Ulaskom Rusa u čitavu priču ova regionalna liga bi se, osim na njihove klubove, proširila vjerojatno i na Poljsku, Mađarsku, Sloveniju... Priključenje Barcelone bio bi svakako pun pogodak, ali vjerojatno za sve detalje treba pričekati sredinu travnja, kada će se za istim stolom u glavnom makedonskom gradu naći sve zainteresirane strane.

Trener CO Zagreba Slavko Goluža ovako je vidio susret: "Dok smo se držali dogovora sve je funkcioniralo kako treba, a tu prije svega mislim na uvodne minute kada smo dobro stajali u obrani i pustili Španjolce da pucaju izvana. U tom smo periodu mi postigli dva gola iz kontre i polukontre i upravo sam takvu igru tražio. Nažalost, po dogovoru smo igrali tek desetak minuta."

Čestitao je Goluža suparnicima koji su bili ove sezone bolji od CO Zagrebu: "Čestitke protivniku na zasluženoj pobjedi. Barcelona je velik klub sa širokom klupom, dok je nama nedostajalo te širine. Poraz Minska u Szegedu nemam potrebu komentirati. Nadali smo se da možemo izboriti osminu finala, ali drugi su bili bolji od nas i ja im na tome čestitam.

U posljednjem kolu u Zagrebu gostuje Kadetten Schaffhausen, u dvoboju koji će gostima biti od važnosti za prolaz u knockout fazu: "Nama sada preostaje za naše navijače odigrati borbeno zadnje kolo i pobijediti Schaffhausen. Bez obzira što nemamo izgleda za plasman dalje mi ćemo se boriti i dati sve od sebe da pobijedimo."

Zagrebaši se sada vraćaju u realnost regionalnog natjecanja, hrvatskog prvenstva i Kupa: "Sada se okrećemo SEHA ligi i kasnije izazovima u hrvatskom prvenstvu i Kupu," šteta što su brige o tim obavezama stigle tako rano, još u veljači.

Marić: "Bili smo odveć malodušni, trebali smo se više boriti"

Jedan od boljih igrača na terenu bio je Marino Marić, pivot je sigurno realizirao lopte koje su napokon u ovoj utakmici stizale i do crte: " Igrali smo dobro samo prvih desetak minuta, a sve ostalo nije vrijedno spomena. Polovicom prvog poluvremena oni su se odvojili i to je bila razlika koju mi jednostavno nismo mogli stići.

"Poraz od Barcelona nije neočekivan, ali mislim da smo bili odveć malodušni i da smo se trebali više boriti i jači otpor pružiti. Svojim nastupom sam zadovoljan i smatram da sam opravdao trenerovo povjerenje u ovoj utakmici. Nažalost, čuli smo vijesti iz Mađarske i izgleda da je ovo kraj naših nadanja da možemo proći skupinu Lige prvaka. Šteta, jer imali smo nekoliko dobrih prilika ove sezone, ali nažalost nismo ih znali iskoristiti."

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

Kadetten35:40Füchse Berlin
OTP Bank Pick Szeged26:21Dinamo Minsk
Barcelona35:25RK Zagreb
1Barcelona 10321:253+6818
2Füchse Berlin 10291:279+1216
3Dinamo Minsk 10276:259+1711
4OTP Bank Pick Szeged 10260:293-336
5RK Zagreb 10266:284-185
6Kadetten 10284:330-464

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.02.2013. u 09:49
    Gobac van iz rukometa..kaj je napravil s badelom..sramota
    Obrisan korisnik