Rukomet

Losert odradio sjajni posao u pobjedi Kielcea, Červar pregazio Ruse

Ivana Strahija • nedjelja, 17.02.2013.
Losert odradio sjajni posao u pobjedi Kielcea, Červar pregazio Ruse
Foto: Kristijan Komarica

Skupina D završila je deveto kolo, a Pick Szeged je u vrlo dobroj poziciji za očuvanje četvrte pozicije i ulasku u nastavak natjecanja Lige prvaka. U skupini C Metalurg je pregazio St Peterburg, a Kielce je uz sjajnog Loserta došlo do pobjede nad Chamberyjem.

Pick Szeged - Dinamo Minsk 26:21 (12:5)

U Zagrebovoj grupi su Mađari napravili veliki posao, ujedno se iskupili pred vlastitim navijačima nakon visokog poraza u Švicarskoj pred devet dana. Pobijedili su goste iz Minska te će sada u posljednjem kolu u Berlinu sami moći odlučiti o svojoj sudbini.

Utakmica u subotu ponovno je pokazala koliko dobri u obrani mogu biti rukometaši Pick Szegeda, koji su Dinamo zaustavili na svega pet golova u prvih pola sata. Tek su u drugom poluvremenu domaćini popustili gostujućim napadima, pa su u tom dijelu rukometaši Dinama došli do 16 golova. To ipak nije bilo dovoljno da bi se okrenula situacija te je puni plijen ostao, zasluženo, domaćima.

Najbolji strijelac Picka bio je Gabor Ancsin (7), Antonio Pribanić je pobjedi pridonio s dva gola. Alen Blažević nije se upisao u strijelce, ali je zaradio jedno isključenje.

Trener Laszlo Skaliczki nije krio zadovoljstvo: "U prvom smo dijelu odradili odličnu obranu, kako u bloku tako i preko vratara, no istovremeno smo potrošili mnogo energije. Zato smo imali problema s napadom u drugom dijelu, no uspjeli smo se održati u prednosti i pobijediti."

Vive Targi Kielce - Chambéry Savoie 36:32 (18:17)

Stopostotni učinak zadržalo je Kielce, hrvatska kolonija u Poljskoj, koje je pobijedivši Chambery ostalo na čelu skupine C. Sjajan je posao na golu odradio Venio Losert s osam obrana dok se Željko Musa nije upisao u listu strijelaca. U poraženoj momčadi je Damir Bičanić imao savršenih šest od šest.

Damir Bičanić: "Razočaran sam porazom, mislim da smo dobro igrali u prvom dijelu. Stvorili smo prednost od sedam golova, koju smo potom spiskali u 15 minuta. No, mi smo svoje bodove propustili uzeti u utakmicama sa St Peterburgom, Metalurgom i Gorenjem, pa se sada ne možemo žaliti."

U prvom poluvremenu ipak nije sve teklo glatko. Nakon uvodnog razigravanja i 4:2, Poljaci kao da su parket prepustili gostima iz Francuske, koji nižu šest golova i dolaze na 4:8. U seriju nakon gola-dva domaćina potom ulazi Bičanić, koji svoje suigrače vodi na velikih +7 (6:13).

Nisu međutim domaćini klonuli duhom, a zahvaljujući razigranom Michalu Jureckom (osam golova), uspjeli su se do kraja prvog dijela iskopati iz bunara kojeg su sami iskopali. U drugom poluvremenu problema nije bilo te je rezultat brzo stigao do 23:18, nakon čega se gosti nisu više vratili.

"Za nas je prvo poluvrijeme bilo iznimno teško, bili smo nervozni, a Chambery je igrao jako dobro, što se odrazilo na rezultat. Ja sam osobno dao sve od sebe kako bismo okrenuli sreću u našu korist, a svi smo se mnogo bolje snašli u drugom poluvremenu", kazao je nakon utakmice Losert.

St Peterburg- Metalurg 14:32 (10:18)

Momčad Line Červara naučila je lekciju iz Slovenije u prošlom kolu i u Rusiji izvela pravi desant. Pobjeda od 18 golova razlike bilo je pokazivanje mišića nad inferiornim Peterburgom, a najviše je golova postigao dvojac Naumče Mojsovski i Renato Vugrinec, svaki po sedam.

Rusi u susretu nisu imali baš nikakve šanse, u prvom su dijelu Makedonci otišli na +8, u drugom su domaćima dopustili samo četiri pogotka.

Makedonskom klubu tako ostaje nada za dohvaćanjem druge pozicije skupine C, dok su Rusi izgubili sve nade koje su eventualno imali o prolasku u daljnji tijek natjecanja.

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

Kadetten35:40Füchse Berlin
OTP Bank Pick Szeged26:21Dinamo Minsk
Barcelona35:25RK Zagreb
1Barcelona 10321:253+6818
2Füchse Berlin 10291:279+1216
3Dinamo Minsk 10276:259+1711
4OTP Bank Pick Szeged 10260:293-336
5RK Zagreb 10266:284-185
6Kadetten 10284:330-464

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!