Rukomet

Losert, Musa i oporavljeni Buntić razbili Šeginu Wislu i uzvratili za poraz iz studenog

Damir Žbulj • nedjelja, 03.03.2013.
Losert, Musa i oporavljeni Buntić razbili Šeginu Wislu i uzvratili za poraz iz studenog

U velikom derbiju poljskog rukometa Kielce je dominantnom izvedbom uzvratilo Wisli za poraz u prvom dijelu sezone, na identičan način, sa sedam pogodaka prednosti. Kielce se tako samo izdvojilo na vrhu tamošnjeg prvenstva, samo s jednim porazom, pred završnicu sezone i doigravanje...

Odjeknuo je rukometnim svijetom poraz u Kielcea u studenome, kada je Wisla na svom terenu, predvođena sjajnim Marinom Šegom stigla do uvjerljive i zaslužene pobjede od sedam pogodaka prednosti.

Stigao je početak ožujka i s nestrpljenjem se čekao uzvrat na vrućem terenu Kielcea, koje nije razočaralo svoje navijače te je također sa sedam pogodaka viška porazilo trenutno svog najvećeg domaćeg suparnika.

Slika 1 od 1.

Wisla je na ovo gostovanje stigla oslabljena, bez ozlijeđenih Srbina Nenadića i Nikčevića, što je bio veliki hendikep za njihov sastav, ali su se bez obzira na poteškoće jako dobro držali prvih 20 minuta.

Kielce s druge strane još uvijek nije moglo računati na hrvatska krila, Štrlek i Čupić zbog ozljeda zarađenih na Svjetskom prvenstvu i dalje su van stroja, ali se zato u ekipu vratio Denis Buntić. Ozljeda šake iz noćnog provoda ipak je sanirana te će on ekipi pomoći u završnici sezone, ali i važnom obračunu u osmine finala Lige prvaka protiv Szegeda.

Kielce je krenulo u igru s Losertom na vratima, Musom na crti, dok je kod gostiju svoje standardno mjesto među vratnicama Šego zauzeo od prve minute. Wisla je kako tako izgledala na terenu u prvih 20-ak minuta, kada su većinom bili u zaostatku od tri pogotka, ali u posljednjih osam minuta poluvremena Kielce serijom 6:1 odlazi na 16:9, što je bio rezultat n poluvremenu.

Šego je u prvih 30 minuta skupio samo dvije obrane, dok je Losert zaustavio pet suparničkih pokušaja. Musa je svoja tri pogotka zabio upravo u prvom dijelu.

Slika 2 od 2.

U nastavku se domaćin dodatno raspucao, a Wisla jednostavno nije imala odgovor na protivničku igru u obrani. Počeo je zabijati i Buntić, a razlika je upravo njegovim pogotkom u 42. minuti porasla na okruglih deset pogodaka viška (22:12)

Sačuvalo je Kielce sigurnu i uvjerljivu prednost do kraja, dok je sastav iz Plocka do kraja, uz Šeginu pomoć, koji je u završnici zaustavio i nekoliko pokušaja Buntića, samo uspio zaostatak smanjiti na sedam golova (29:22).

U redovima slavljenika Musa je postigao tri pogotka iz tri pokušaja, dok je Buntić precizan također bio tri puta, a svoj je šut oprobao pet puta. Venio Losert na kraju je skupio 12 obrana, a najefikasniji su bili Jurecki, Jachlewski, Rastko Stojković i Bielecki svaki s po četiri postignuta pogotka. Kod gostiju jedini je u napadu raspoložen bio Rumunj Ghionea s deset golova.

Kielce je sada na prvom mjestu ljestvice s 36 bodova nakon 19 odigranih kola, Wisla s dva poraza ima dva boda manje, ali još uvijek je u žalbenom procesu ona utakmica gdje im je zbog navodnog kašnjenja liječničke ekipe upisan poraz bez borbe.

Još su tri kola do završetka regularnog dijela sezone i početka doigravanja.

Poljska, PGNiG Superliga, 19. kolo:
Vive Targi Kielce - Orlen Wisla Plock 29:22 (16:9)

Foto: www.vivetargi.pl

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!