Košarka

Šesta uzastopna prvenstvena pobjeda Fenerbahče Ülkera, Bogdanović s 15 poena

Ivor Krapac • utorak, 05.03.2013.
Šesta uzastopna prvenstvena pobjeda Fenerbahče Ülkera, Bogdanović s 15 poena
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Dok im u Euroligi ne ide po željama, Fenerbahče Ülker je sve bolji u turskom prvenstvu. Posljednji poraz istanbulske momčadi dogodio se još 7. siječnja protiv Anadolu Efesa, a do nove, šeste uzastopne pobjede u ligi stigli su u ponedjeljak u 20. kolu protiv Pinar Karsiyake...

S važnom ulogom Bojana Bogdanovića, koji je ubilježio 15 poena sa 6/9 iz igre, 4/5 za dvicu i 2/4 za tricu, dodajući i pet asistencija, Fenerbahče Ülker proslavio je šestu pobjedu zaredom u turskom prvenstvu. Fener je pred svojim navijačima sa 78:76 svladao Pinar Karsiyaku, koja je uoči ove utakmice bila u još dužoj ligaškoj pobjedničkoj seriji, sa sedam uzastopnih dobivenih utakmica.

Susret u Istanbulu bio je sasvim izjednačen, a domaća momčad izdržala je s prednošću na svojoj strani u posljednjoj minuti, u koju su ušli s +3 (73:70). Prije toga, Fener se najviše uspio odvojiti u prvoj četvrtini, poslije koje su imali 20:12, ali nakon povratka gostiju nastavilo se bez većeg rezultatskog bijega na bilo kojoj strani.

Uz Bogdanovića, u domaćoj momčadi raspoložen je bio i Bo McCalebb, koji je upisao 17 poena i četiri asistencije, dok je Emir Preldžić imao 12 poena i pet asistencija. Bobby Dixon je s 29 poena i četiri asistencije vodio goste, a prvi u pratnji bio je Will Thomas, koji je dodao 18 poena, 10 skokova i četiri asistencije.

Poslije ove pobjede, Fenerbahče Ülker nalazi se na vrhu ljestvice s omjerom 18-2, koliko ima i drugoplasirani Banvit. Pinar Karsiyaka je na petom mjestu, s omjerom 16-4, a toliko ima i četvrtoplasirani Anadolu Efes.

Beko liga, Turska, 20. kolo:
Fenerbahče Ülker - Pinar Karsiyaka 78:76

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!