Nogomet

Sović debitira protiv Osijeka, Magić protiv Splita, Lokomotiva bez Kramarića kod Pjesnika

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 15.03.2013.
Sović debitira protiv Osijeka, Magić protiv Splita, Lokomotiva bez Kramarića kod Pjesnika
Foto: Kristijan Komarica

Slaven Belupo i Inter iz Zaprešića u završni dio MAXtv Prve lige ulaze s novim trenerima, koji kod kuće za debi očekuju Osijek i Split. Bez svog prvog strijelca, Lokosi idu u Kranjčevićevu...

Nakon promjene trenera, na Slaven Belupu je da navijačima konačno pokaze barem djelić igre koja je u prvom dijelu prvenstva oduševljavala Hrvatsku. Niz loših rezultata i prezentacija nakon stanke uzrokovao je otkaz Royu Ferenčini, a koliko dobro poznaje ekipu pokušat će dokazati Roman Sović.

Ne može se međutim reći da će mu posao biti lagan, jer je Osijek na koljena bacio i veće momčadi. "Osijek je čvrsta i dobro vođena momčad, imaju najiskusnijeg trenera lige, ali i mi u našoj ekipi imamo kvalitetu. Nastojat ćemo ostvariti pozitivan rezultat, idemo na pobjedu. I bod bi nam bio pozitivan rezultat, ali svaki pravi sportaš uvijek želi pobijediti", ne diže euforiju prije utakmice Sović.

Ni Sović nema mnoge prvotimce na raspolaganju, što zbog kartona, a što zbog ozljeda, a možda će se najviše osjetiti izostanak najboljeg strijelca u povijesti HNL-a Davora Vugrinca. Mjesto je zato u veznom redu prema najavama dobio 19-godišnji Petar Brlek, igrač velikog potencijala.

Nedostaju: Maras i Bubnjić (kartoni), Vugrinec (bolest), Čanađija, Gregurina, Grgić i Novinić (ozljede)

Osječani sigurno ne bi imali ništa protiv kada bi svako kolo bio Dinamo, samo da ne moraju putovati u Koprivnicu kod Slavena. Šest uzastopnih gostovanja ostali su bez iti samo jednog boda, ali Bijelo-plavi jednostavno moraju razmišljati kako prekinut tu negativnu seriju.

Glavni problem Osijeka već dulje vremena je kronična neefikasnost i za pozitivan rezultat morat će se pronaći i put do suparničke mreže: "Serija loših rezultata protiv Slavena samo nam je donijela novi motiv da napravimo nešto ovaj put i da se vratimo kući neporaženi," najavio je Antonio Perošević, igrač od kojeg se očekuju golovi.

Stanko Mršić već je ove sezone nekoliko puta protiv nominalno jačih od sebe pokazao kako zna postaviti igru te izvući dobar rezultat. U Koprivnici će morati potražiti i neku novu napadačku opciju, jer će domaći nakon promjene trenera sigurni jurišati prema vratima Mikulića. Začudo, strateg Osječana ima na raspolaganju sve igrače, nema kartoniranih, nema ozbiljnije ozlijeđenih i sad je možda prava prilika za podvig.

Nedostaju: nitko

Nakon prilično teškog poraza u Splitu, Zagreb želi doći do pobjede protiv Lokomotive. Zagrebaši će imati težak posao s obzirom na formu u kojoj se nalazi Lokomotiva, ali trener Ćiro Blažević vjeruje da njegovi igrači mogu doći do bodova koji su im vrlo potrebni kako bi ostali u ligi.

"Ne mogu reći tko je u Hrvatskoj bolji, Dinamo ili Lokomotiva. O vrijednosti Lokomotive najbolje govori njen visoki plasman. Nama je najbitnije da smo se konsolidirali nakon neuspješnog splitskog izleta, pa, makar će nam u petak trebati puno sreće, jamčim da ćemo se herojski boriti", najavio je strateg Zagreba uoči utakmice u Kranjčevićevoj.

Zagreb se trenutno nalazi na pretposljednjoj poziciji tablice, s bodom zaostatka za Zadrom, a s dva boda prednosti pred Interom. Pobjeda protiv Lokomotive bila bi veliki korak ka osiguranju ostanka u ligi, a ako želi postići takav rezultat, Zagreb će morati biti u puno boljem izdanju nego što je to bio u Splitu.

Nedostaju: Bevab, Kovačić (kartoni)

Nakon uvjerljive pobjede nad Zadrom u prošlom kolu, nogometaše Lokomotive u petak očekuje gostovanje u Kranjčevićevoj kod Zagreba, pretposljednje ekipe u MAXtv Prvoj ligi. Uoči tog dvoboja trener kluba s Kajzerice Tomislav Ivković je izjavio kako će Pjesnici biti favoriti, no i naglasio da od bodova nije odustala niti njegova ekipa.

"Pjesnici imaju sve: najbolje uvjete u državi, najboljeg trenera na svijetu te kvalitetne igrače. Zbog svega toga, jasno je kako će Zagreb biti favorit u ovoj utakmici", pohvalio je Ivković protivničku ekipu te naglasio: "Mi ćemo biti u potpunosti koncentrirani. Respektiramo sve spomenute kvalitete protivnika, ali cijenimo sebe i svoje mogućnosti. Bit će to utakmica između dvije kvalitetne momčadi, a motivacije za pobjedu neće nedostajati ni nama ni njima", prenosi njegovu izjavu klupska stranica.

U utakmici protiv Pjesnika Lokomotiva će biti oslabljena neigranjem prvog strijelca lige Andreja Kramarića, koji je u prošlom kolu dobio treći žuti karton.

Nedostaju: Kramarić (kartoni)

Poraz od Rijeke u prošlom kolu MAXtv Prve lige označio je kraj mandata Borimira Perkovića na klupi Diva iz predgrađa. Presudio mu je niz od sedam utakmica bez pobjede, a u misiju spašavanja Intera od ispadanja među drugoligaško društvo u petak će krenuti Rajko Magić.

Nakon što nisu upisali pobjedu još od 16. studenoga, Žutima je pod hitno potrebno "buđenje". Bit će zanimljivo vidjeti za koja će se taktička rješenja odlučiti 58-godišnji strateg i hoće li u Interovoj momčadi biti kakvih značajnijih noviteta u odnosu na Perkovićev mandat. Magić će na određene promjene u sastavu biti i prisiljen jer Šarić mora odraditi suspenziju zbog žutih kartona, Hadžić je ozlijeđen, a upitan je nastup oporavljenika Vujčića.

Put do prvih bodova Magića vodi preko Splita, kluba koji Interu nikako ne "leži". Ove sezone Split je dobio oba dvoboja ovih suparnika, a u posljednjih pet okršaja Inter je doživio pet poraza i pritom nije postigao niti pogodak.

Nedostaju: Hadžić (ozljeda), Šarić (žuti kartoni)

Pobjeda u prošlom kolu nad Zagrebom i rasplet ostalih susreta (u prvom redu poraz Hajduka), doveli su Split na dva boda od druge pozicije. Raspoloženje je gotovo pa idealno uoči gostovanja u Zaprešiću, gdje su Crveni krajem studenoga prošle godine slavili 2:0. Trener Splita Zoran Vulić priznao je da ih je Inter tada, unatoč rezultatu, nadigrao, i potom nastavio:

"Čeka nas težak susret. Teren neće biti lak zbog kiše i blata. Mislim da će utakmicu dobiti ona momčad koja se brže prilagodi tim uvjetima i koja bude imala više sreće. U zadnje nam se vrijeme teško prilagoditi na bilo koji teren jer stalno treniramo na umjetnoj travi. Zadovoljan sam kako smo igrali protiv Zagreba i to je ono što želim od svoje momčadi. Kvalitetu imamo, ali je moramo pokazati na terenu."

Gripa je "pokosila" nekoliko Splitovih igrača. Pehar se od nje uspio oporaviti, no Vojnović i Radeljić nisu. Sastav bi mogao izgledati ovako: Vuković, Marčić, Vidić, Križanac, Hrgović, Radotić, Paracki, Zeba, Belle, Rebić i Baraban.

Nedostaju: Vojnović, Radeljić (gripa)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3368:20+4877
2Lokomotiva 3354:38+1657
3Rijeka 3346:42+453
4Hajduk 3345:31+1452
5Split 3349:37+1252
6Istra 1961 3335:32+344
7Osijek 3325:33-839
8Slaven Belupo 3335:50-1539
9Zadar 3339:61-2236
10Inter-Zaprešić 3336:41-535
11Cibalia 3329:44-1532
12Zagreb 3328:60-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.03.2013. u 10:52
    Split uzima bod barem kod Intera,Slaven i Osijek na bod najviše miriše dok će Lokosi pustit Zagrebu!
    Obrisan korisnik
  • ttt200815.03.2013. u 09:02
    Inker danas igra 4-2-3-1, Orša opet zabija u prvoj minuti nakon greške Hrgovića, Herceg dobija crveni u 64.minuti, a Budimir u 86' iz penala pogađa Vukovica pa precku i posprema odbijanac za pobjedu 2:0 \o/
    ttt2008