Nogomet

Još jedna ozljeda u engleskoj reprezentaciji, Cahilla muči koljeno

Ivor Krapac • utorak, 19.03.2013.
Još jedna ozljeda u engleskoj reprezentaciji, Cahilla muči koljeno
Foto: Kristijan Komarica

Roy Hodgson, izbornik engleske nogometne reprezentacije, suočen je s još jednim problemom uoči nastavka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu. Gary Cahill, obrambeni igrač Chelseaja, muči se s ozljedom koljena, zbog koje ga neće biti na gostovanju u San Marinu, a nije poznato hoće li se moći vratiti za ogled s Crnom Gorom u Podgorici...

Uoči dvije utakmice u nastavku kvalifikacija za SP, obje u gostima, Roy Hodgson ima puno problema u obrambenim redovima engleske nogometne reprezentacije. Za susrete sa San Marinom i Crnom Gorom već su otpali Rio Ferdinand i Michael Dawson, prije njih i Phil Jagielka, dok je nova poteškoća stigla ozljedom koljena Chelseajevog obrambenjaka Garyja Cahilla, koji je, umjesto sa stručnim stožerom i suigračima, prisiljen raditi s medicinskom ekipom reprezentacije.

Cahill sasvim sigurno neće biti na raspolaganju za gostovanje u San Marinu u petak, ali neovisno o tom izostanku, sve osim engleske pobjede bez puno komplikacija bilo bi veliko iznenađenje u toj utakmici. No, veći minus je što nije poznato hoće li 27-godišnji obrambeni igrač Chelseaja biti spreman za teži gostujući izazov, u utorak protiv Crne Gore u Podgorici. Odluka o mogućem nastupu u tom susretu bit će donesena nakon što se o stanju ozlijeđenog koljena izjasne liječnici.

Kako bi nadomjestio Cahillov izostanak, engleski izbornik je za dvoboj sa San Marinom naknadno pozvao Newcastleovog obrambenjaka Stevena Taylora, a prije njega, pozivnice su sa zakašnjenjem pripale Joleonu Lescottu i Stevenu Caulkeru, zamjenama za Dawsona, odnosno Ferdinanda.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2014.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.03.2013. u 17:45
    Steven Taylor iz Newcastlea je zaslužio priliku prije Lescotta i Caulkera, Lescott ne igra zbog Nastasića, a Caulker nije ta klasa.
    Obrisan korisnik