Nogomet

Mihajlović maksimirski trening Srbije otvara za javnost: "Spremni smo, nemam nikakvih dvojbi"

Marin Vuković • srijeda, 20.03.2013.
Mihajlović maksimirski trening Srbije otvara za javnost: "Spremni smo, nemam nikakvih dvojbi"
Foto: EPA

Izbornik srpske nogometne reprezentacije Siniša Mihajlović poveo se primjerom hrvatskog izbornika Igora Štimca i posljednji će trening Srbije na maksimirskom stadionu otvoriti za javnost i medije. Nantesov napadač Filip Đorđević ističe kako tenzija nema te da ih stvaraju jedino mediji, a ključnim za dvoboj s Hrvatskom smatra zaustavljanje Luke Modrića.

"Dobrodošli i na naš trening", prenose srpski mediji riječi izbornika srpske reprezentacije Siniše Mihajlovića. Posljednji trening Srbije uoči utakmice s Hrvatskom bit će tako otvoren za javnost i predstavnike medija, a bit će održan u četvrtak u 18 sati, točno 24 sata prije početka kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2014.

Svi zainteresirani gledatelji, kao i predstavnici medija bit će u mogućnosti pratiti cijeli trening srpske reprezentacije, a sat ranije Mihajlović će s kapetanom Branislavom Ivanovićem i Aleksandrom Kolarovim održati i konferenciju za medije.

Srpska reprezentacija u Zagreb putuje u četvrtak ujutro, a Mihajlović je dobro raspoložen i ističe kako je sve spremno. "Naravno da je sve spremno, i to odavno. Nemam više nijednu dilemu", rekao je srpskim novinarima i pozvao ih sve neka pokušaju pogoditi sastav koji će istrčati na Maksimir.

Napadač francuskog Nantesa Filip Đorđević smatra kako tenzije potenciraju mediji, te da pritiska na reprezentativcima jednostavno nema. "Ne osjećamo tenzije ni nekakav veliki pritisak, među nama je mir, jer utakmica s Hrvatskom je kao i svaka druga", rekao je Đorđević.

"Za Srbiju je dobro što barem na papiru nije favorit, a iskreno rečeno, mi se pripremamo napasti Hrvatsku u Zagrebu", dodao je, a zatim uputio hvalospjeve hrvatskim igračima.

"Hrvatska ima jaku momčad i jake pojedince, a Modrić je svakako mozak momčadi i glavni organizator. Mandžukić je odličan napadač, ali ovisi o igri drugih, pa ako zaustavimo Modrića, odradit ćemo velik dio posla", smatra napadač Nantesa.

Nogometaš CSKA iz Moskve Zoran Tošić također je pohvalio hrvatsku momčad, no ističe da će Hrvatska morati na travnjaku dokazati da je bolja. "Sve se zaboravi nakon prvog zvižduka, a onda neka pobijedi bolji, jer nama bod ne znači ništa", kaže Tošić.

"Mislimo da imamo veliku šansu, jer hrvatska obrana je slabiji dio njihove momčadi", dodao je.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!