Nogomet

Štimac: "Hrvatska je definitivno jača, nema slabiju obranu od Srbije i to ćemo dokazati"

Marin Vuković • srijeda, 20.03.2013.
Štimac: "Hrvatska je definitivno jača, nema slabiju obranu od Srbije i to ćemo dokazati"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije večeras je u intervjuu za Dnevnik Hrvatske radiotelevizije izjavio kako svi hrvatski reprezentativci i stručni stožer u dobrom raspoloženju jedva čekaju petak, a uputio je još jednom i poziv svim navijačima da dođu na sutrašnji otvoreni trening i daju proslave praznik nogometa.

Nikad dosad uoči važne nogometne utakmice hrvatska reprezentacija nije otvorila trening za javnost i medije, a izbornik Igor Štimac pojasnio je zašto se odlučio na takav korak.

"Istina je da smo prvi put u povijesti naše reprezentacije otvorili trening dan prije utakmice, ali to je dio onog što sam najavio da ću raditi kao izbornik i šef stručnog stožera", rekao je Štimac u razgovoru za HRT.

"Obećao sam da ću reprezentaciju vratiti navijačima jer mislim da smo se otuđili, da je nastao svojevrstan jaz. Mislim da smo u Osijeku premostili puno stvari i idemo tim putem, nećemo odustati. Znamo da će doći i loši dani, da će biti i poraza, ali ne smijemo izgubiti bliskost s navijačima", istaknuo je izbornik.

Premda se radi o utakmici s posebnim tenzijama, Štimac ne pokazuje nervozu i djeluje pun samopouzdanja i vjere u ono što Hrvatska ima za ponuditi na travnjaku.

"Moram priznati da nikad nisam bio mirniji kad su u pitanju velike utakmice. Siguran sam da smo sve dobro napravili, imamo razloga za samopouzdanje, ali to samopouzdanje nije nijednog trenutka preraslo u bahatost, nešto što bi provociralo suprotnu stranu. Svjesni smo stanja na ljestvici, da bježimo rivalima, ali to ne znači da bismo u petak željeli kiksati", rekao je Štimac.

"Vrijeme nam jako sporo prolazi, ali vidjeli ste i danas da u vedroj atmosferi jedva čekamo petak. Sutra pak želimo slaviti nogomet s našim navijačima i pozivam ih još jednom da dođu na trening."

Puno je priče bilo oko toga tko će zamijeniti Ivana Perišića, te tko će biti partner Mariju Mandžukiću u napadačkoj liniji, a izbornik je potvrdio kako će prigodu dobiti Niko Kranjčar i Ivica Olić.

"Kranjčar je najavljen umjesto Perišića, Olić i Mandžukić bit će naprijed, ali ima još dva dana do utakmice i svašta se može dogoditi. Ne mora značiti da neće biti promjena", upozorio je Štimac i osvrnuo se na odlične nastupe hrvatskih igrača u klubovima.

"Razlog našeg optimizma su nastupi igrača u klubovima u kojima igraju, sve to nam daje dodatno samopouzdanje. Predstave koje Luka Modrić pruža u zadnje vrijeme posebno nam daju optimizam, a daju i određenu radost hrvatskom čovjeku, koji u posljednje vrijeme živi teško i nema puno razloga za sreću", kazao je, dodavši kako ne sumnja da je Hrvatska jača reprezentacija od Srbije u svakom pogledu.

"Hrvatska je definitivno jača, a bez obzira što neki danas spominju da je hrvatska obrana slabija od srpske, ja se s time ne slažem i mislim da ćemo to i dokazati na terenu. Neće nas ponijeti atmosfera. Istina je da će tribine biti naš 12. igrač, da će biti puno emocija, ali imamo i puno iskustva. Puno smo iskusnija momčad od Srbije, spremni smo na najveća iskušenja", uvjerava Štimac.

Utakmica sa Srbijom posve razumljivo puni naslovnice medija i gotovo se zaboravlja činjenica da samo nekoliko dana slijedi težak, ako ne i teži ogled s Walesom. Kako se stručni stožer priprema za tu utakmicu?

"Sigurno je da će biti pražnjenja u ovoj utakmici i to će biti potrebno dobro analizirati nakon utakmice. Imamo ukupno 24 igrača u kampu, imamo pričuve koje su spremne uskočiti ako kod nekoga primijetimo umor i nema straha, ako bude potrebno uskočit će za Wales", objasnio je izbornik.

Na kraju, Štimac je još jednom pozvao navijače da pomognu podrškom hrvatskoj reprezentaciji, a ne mržnjom prema protivniku. Incidenata se ne boji. "Pomozite nam u ljubavi prema nama, ne mržnjom prema protivniku. Ne bojim se incidenata, mislim da ne postoji bolesna glava u Hrvatskoj koja bi nakon svih ovih optužbi Fife i Uefe išla raditi incidente. Čak i da se nađe netko takav, uvjeren sam da bi ostali navijači ugušili svaki pokušaj izazivanja incidenta", rekao je na Štimac na kraju razgovora za Dnevnik HRT-a.

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 1

1Portugal 24:2+26
2Poljska 23:303
3Hrvatska 22:203
4Škotska 23:5-20

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 1

1Portugal 24:2+26
2Poljska 23:303
3Hrvatska 22:203
4Škotska 23:5-20

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.03.2013. u 12:59
    Protiv Štimca nisam nikada rekao lošu riječ,puno je dao kao nogometaš za našu reprezentaciju,ali nije za izbornika jedne ovakvo moćne reprezentacije,niti on niti bilo koji naš Hrvatski trener..Treneri kao Palegrini iz Malage,Laudrup iz Swansea,.....i još par stručnjaka nogometnih naravno,za male... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.03.2013. u 11:34
    Naša najslabija točka je Igor Štimac no u tu smo bolji od Mihajlovića no ne trebamo se uspoređivati sa Srbima nego sa jačim ekipama Špajnolskom Engleskom,Francuskom itd itd
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.03.2013. u 01:38
    još malo!!
    Obrisan korisnik