Košarka

Lutz: "Ovo je bio kriminal od utakmice, ne mogu bježati od toga da je ovo ogledalo moga rada"

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • subota, 23.03.2013.
Lutz: "Ovo je bio kriminal od utakmice, ne mogu bježati od toga da je ovo ogledalo moga rada"
Foto: Kristijan Komarica

Razočaran i ljut zbog igre s kakvom se nije moglo dobiti vodeću momčad na ljestvici, Cibonin trener Danijel Lutz je nakon Igokeine pobjede u Domu Dražena Petrovića upozorio da bi slična izdanja mogla skupo stajati Vukove u hrvatskoj Ligi za prvaka. Odgovornost što se u subotu predvečer dogodila blijeda predstava preuzeo je na sebe...

Cibona je zaključila ovosezonski put u ABA ligi u stilu samo ako ćemo biti sarkastični i reći da je taj stil ono što nam nudi pogled na ljestvicu na kraju natjecanja. Poslije 26 kola, Vukovi su prikupili devet pobjeda i 17 poraza, a iako je na tom putu bilo i dosta dobrih predstava i poraza za loptu ili dvije, ovo nije bio jedan od tih dana.

Dario Šarić je u ovom ogledu imao puno problema s Brankom Jorovićem, od čega Lutz nije bježao poslije poraza.

"U pripremi za utakmicu taj je match-up bio najviše potenciran. Jedan prekaljeni igrač bio je s jedne strane, dok je s druge bio igrač koji treba biti budućnost naše košarke, koji treba dominirati energijom i željom, a danas se to nije dogodilo. Jorović je završio prvo poluvrijeme s 15 poena i valorizacijom 19, a mi bez energije ne možemo dobiti Igokeu. Da je pristup od početka bio bolji, možda bismo natjerali Igokeu da odustane jer je ovdje došla potpuno rasterećena", istaknuo je Cibonin trener.

Igokea je u Domu Dražena Petrovića pokazala puno više i zasluženo slavila s 87:78, a Danijel Lutz poslije poraza nije bježao od toga kako je to izgledalo.

"Do danas je vjerojatno Budućnost bila naše najlošije izdanje, ali ovo je bio kriminal od utakmice", osvrnuo se Cibonin trener, dotaknuvši se i problema s ozljedama koji su poremetili treninge: "Nažalost, to je plod netreniranja, ali to ne govorim radi alibija - dapače, kada ekipa prima tako lagane poene preko cijelog terena, dodavanjem do zicera, to je ogledalo rada trenera. Bez obzira što mjesec dana ne treniramo na način kako bismo to htjeli, ovakve stvari ne smiju se događati."

"Možemo lamentirati o tome da je utakmica bila beznačajna, Igokei je to i mogla biti, ali nama nikako nije smjela", nastavio je Lutz: "Ovo je najveća pljuska koja se može dogoditi jednoj momčadi. Poslije pojavljivanja na parketu u prvoj četvrtini, kasnije apsolutno nismo postojali, bez obzira što smo se u jednom trenutku vratili u trećoj četvrtini. Ne može se birati trenutak kada će se igrati."

Trener Vukova oslikao je solidan početak i slab nastavak izdvojivši podatak da je njegova momčad u prvoj četvrtini 12 puta bila na crti slobodnih bacanja, s pogođenih pet, dok u drugoj dionici više nisu došli do slobodnih. Sveukupno, bilo je previše slabih stvari.

"Ovo je ogledalo moga rada, ja ne mogu bježati od toga. Ukoliko se nešto drastično ne promijeni imat ćemo velikih problema, moramo naći defanzivnu energiju koju onda možemo pretočiti u jedino što možemo igrati, osim unutarnje igre na Žižića. Nama treba tranzicijska košarka i lagana realizacija", dodao je Lutz, ukratko zaokruživši Cibonin ovosezonski put u ABA ligi.

"Pretpostavljam da je ovo najlošija sezona u povijesti. Da nije bilo ovakvog nastupa u ovoj utakmici, mogli bismo barem u dijelu sezone kada sam ja vodio momčad govoriti da smo uspjeli uspostaviti igru s promjenama koje smo imali, da smo na taj način osigurali da ne ispadnemo. Sigurno jest da nam je ligu obilježilo uklapanje Šarića u ekipu Cibone, odlaskom nekih igrača nismo uspjeli potencirati sav njegov talent. Gledajući cijelu sezonu, nije bila dobra, Cibona mora pokazivati puno, puno više u regionalnom natjecanju."

Siniša Štemberger, Igokea: "S obzirom da utakmica nije odlučivala ni o čemu, došli smo rasterećeni, pokazali smo na najbolji način što možemo. Nije bilo stresa, lopta je išla dobro, pogađali smo šuteve, mislim da je bilo atraktivnih poteza i publika je mogla uživati."

"Ne čitam previše o priči o Euroligi, samo prelistam i prijeđem na drugu stranicu. Na nama je da radimo što bolje, idemo utakmicu po utakmicu i želimo napraviti najbolje što možemo na Final Fouru. Osobno u meni ta priča budi neki inat koji tinja."

Gostujući trener Dragan Bajić bio je zadovoljan pobjedom u posljednjem kolu prvog dijela lige, u kojoj njegovu momčad još čeka nastup na Final Fouru: "Počeli smo sezonu pobjedom i završili isto pobjedom. Imali smo prije Zagreba dobar tjedan treninga, računao sam da ćemo odigrati dobru utakmicu. Dao sam minute i onima koji manje igraju, opravdali su tu priliku, ovu utakmicu dobili smo zasluženo."

Bajić se dotaknuo i sve izvjesnije mogućnosti da Igokea iduće sezone neće biti u Euroligi, bez obzira na ovosezonske rezultate koji bi im to trebali donijeti: "Radimo ono za što smo plaćeni, svaku utakmicu idemo po pobjedu, a što će dalje biti, trebamo vidjeti. Bojim se da će, ako i odemo u finale i osvojimo ligu, naći neki razlog da ne odemo u Euroligu."

"Možda je iznenađenje što smo mi najbolji, ali mislim da smo potpuno zasluženo na prvom mjestu i sigurno smo trebali biti u Euroligi naredne sezone", dodao je trener kluba iz Aleksandrovca, ističući da se sigurno ne bi osramotili u najjačem klupskom kontinentalnom natjecanju.

ABA liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

26. kolo

Cibona78:87Igokea
Krka68:80MZT Skoplje Aerodrom
Partizan83:69Szolnoki Olaj
Radnički80:75Crvena zvezda
Budućnost VOLI79:75Petrol Olimpija
Široki Brijeg75:77Cedevita
Zadar85:68Split
1Igokea 206+156
2Crvena zvezda 188+208
3Radnički 179+124
4Partizan 1610+73
5Budućnost VOLI 1610+90
6Cedevita 1511+28
7MZT Skoplje Aerodrom 1412+1
8Petrol Olimpija 1313+8
9Krka 917-127
10Cibona 917-18
11Široki Brijeg 917-56
12Szolnoki Olaj 917-206
13Zadar 917-94
14Split 818-187

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • litleben24.03.2013. u 15:12
    ...moramo naći defanzivnu energiju, koju onda moramo pretoćiti..... Baš sam vidio danas na Trešnjevačkom placu kako kumice jeftino prodaju defanzivnu energiju.
    litleben
  • Obrisan korisnik24.03.2013. u 14:37
    Da možda naši klubovi potraže ligu u kojoj ce moci igrati? Izgleda da je ovo prejaka konkurencija za njih! Totalna smo propast. Jos danas jedan ispada. Halo, neki Szolnoki je bolji od našeg Zadra i Splita a dijeli mjesto sa Cibononom! Propast
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.03.2013. u 13:43
    covjek se nakon onog jucer stvarno pita sta ti ljudi rade na treninzima? i dal uopce imaju treninge il se nalaze vikendom pred utakmicu...tolko amaterizma nisam dugo vidio, ne znas dal su gori ovi na terenu ili onaj mali na klupi, sveopca bezvoljnost, gledam one time-oute lutz bezvoljno brblja... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.03.2013. u 13:31
    Ovaj Lutz je smijesan..u 20 godina pracenja kosarke nisam vidio trenera koji se toliko posipa pepelom...pa ima li on uopce pozitivno misljenje o sebi i poslu koji radi?? ....autoriteta tu nema nit ga je ikada bilo...pa ne moze trener ovisit o trenutnom raposlozenju igraca da spoje dobru... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.03.2013. u 13:27
    Igokea=RESPEKT.....ova momcad bi i u Euroligi bila tezak zalogaj na domacem terenu... Cibona moja Cibona...a sto rec..u tjedan dana izgubili su 2 utakmice u Zg-u i to je nazalost postalo normalno...
    Obrisan korisnik