Rukomet

Kopljar i Duvnjak nemilice pune mreže protivnika

Sportnet • ponedjeljak, 25.03.2013.
Kopljar i Duvnjak nemilice pune mreže protivnika
Foto: Simon Maljevac

Iako je CO Zagreb hrvatskim ljubiteljima rukometa priredio (još jedno) razočaranje, Hrvati na privremenom radu u inozemstvu mahom pokazuju sjajnu formu. Posebno se to odnosi na Marka Kopljara, koji je najbolji strijelac svog kluba ispunjenog zvijezdama, dok Domagoj Duvnjak iz dva odigrana susreta ima čak 11 golova.

Pripremili: Ivana Strahija, Damir Žbulj, Mihaela Bradovski, Zvonka Keliš, Igor Šestak

Igrači tjedna

Marko Kopljar (PSG Handball): Lider francuske rukometne lige 36:29 pobjedom nad Chambéryjem vratio se na pobjedničke staze. Ponovno je u sastavu Philippea Gardenta najbolji pojedinac bio hrvatski reprezentativac Marko Kopljar. Desni vanjski PSG-a prema protivničkim je vratima uputio 11 udaraca, a s osam zgoditaka bio je najefikasniji šuter unutar redova svoje momčadi. U obrambenoj fazi svom je učinku pridodao jedno isključenje, ali i nekoliko osvojenih lopti. S 89 golova iz 19 susreta najbolji je strijelac Parižana, ukupno 13. šuter lige.

Domagoj Duvnjak (HSV Hamburg): Vrlo dobar tjedan je iza hrvatskog srednjeg vanjskog. U dvije utakmice HSV-a zabio je 11 golova. Sedam je zabio iz devet pokušaja u domaćem porazu od Celja (28:31) u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Poraz je to koji nije naškodio ambicijama Duvnjakove momčadi jer je u prvoj utakmici u Celju upisala visoku pobjedu. Vikend je HSV-u donio još jednu domaću utakmicu, protiv Mindena u 25. kolu Bundeslige. Duvnjak je u pobjedi s 33:21 zabio četiri pogotka uz samo jedan promašaj.

Ugodno iznenađenje

Vedran Zrnić (Gummersbach): Prilično iznenađenje priredio je Gummersbach pobjedom nad Melsungenom u 25. kolu Bundeslige, a velike zasluge za tu pobjedu idu i Zrniću. Izveo je četiri sedmerca i sva četiri hladnokrvno realizirao, a još je tri pogotka postigao iz igre i sa sedam pogodaka bio najbolji strijelac svog kluba. Dva osvojena boda od velikog su značaja za Gummersbach koji se tako malo odmaknuo od najugroženijih klubova.

Ivano Balić: (Atletico de Madrid) Aktualni europski i španjolski viceprvak u tjednu iza nas ostvario je odličan uspjeh, prvo je u domaćem prvenstvu upisao itekako uvjerljivu pobjedu nad Villom de Aranda da bi potom u nedjelju u pravoj triler završnici minimalno svladao berlinske Lisice i osigurao svoje mjesto u četvrtini finala natjecanja za prvaka Europe. Hrvatski virtuoz u susretu Lige Asobal nije zaigrao, no potom se pokazao u odličnom izdanju kako u obrani tako i u napadu gdje je sjajno razigravao svoje suigrače te se i sam dva puta zapisao u listu strijelaca.

Forma u usponu

Drago Vuković (TuS N-Lübbecke): Odličan nastup imao je na gostovanju svog Lübbeckea kod Neuhausena. U minimalnu pobjedu rezultatom 28:27 ugradio je čak sedam pogodaka te je bio najbolji strijelac svog kluba. Četiri pogotka zabio je u prvom, tri u drugom poluvremenu, a istaknuo se i brojnim dobrim obrambenim reakcijama. Lübbecke je uknjižio dva značajna boda koja su ga udaljila od borbe za opstanak u Bundesligi.

Luka Stepančić (Croatia osiguranje Zagreb): Desni vanjski CO Zagreba ponovno je odigrao je bolju utakmicu, ali je u subotu protiv Meškova na terenu proveo samo jedno poluvrijeme. Zbog problema s koljenom nije ga bilo u nastavku, no, dok je bio na terenu bio je jedan od najboljih, sa šest postignutih pogodaka iz deset pokušaja.

Manuel Štrlek (Kielce): Konačno se Štrlek vratio na parket, a minute je upisao u utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Pick Szegeda. Na žalost, ciljnik mu još nije naštiman kako valja, pa su oba šuta na mađarski gol ostala bet realizacije.

Na standardnoj razini

Blaženko Lacković (HSV Hamburg): U prošlotjednim utakmicama HSV-a zabio je šest golova, ali nije briljirao. U porazu od Celja u Ligi prvaka rezultatom 31:28 postigao je četiri pogotka iz devet pokušaja. Taj poraz njegovu momčad nije skupo stajao jer je u Celju pobijedila s 38:29 te je rutinski izborila nastup u četvrtfinalu. U domaćem prvenstvu HSV je protiv Mindena slavio s 33:21 i pozitivnu seriju produžio na devet utakmica bez poraza. Lacković je u tom susretu zabio dva pogotka iz sedam pokušaja.

Denis Buntić (Kielce): Poljski prvaci odradili su zacrtano i na svom parketu pobjedom nad Pick Szegedom od 32:27 prošli u četvrtfinale Lige prvaka. U pobjedi je Buntić sudjelovao s jednim uspješnim od tri upućena šuta na gol. Za zagrijavanje su pak Poljaci odradili susret 22. kola PGNiG lige i u Glogowu slavili s 33:25. Buntić se u toj utakmici raspucao kako treba i imao vrlo dobrih 7/9.

Stipe Mandalinić: (CO Zagreb) Hrvatski je prvak u tjednu iza nas brusio svoju formu za završni turnir Regionalne lige da bi mu potom u subotu u goste stigli rukometaši Meškov Bresta. Bjelorusi su u Kutiji šibica upisali pobjedu s tri razlike čime su potvrdili prvo mjesto u SEHA ligi. Lijevi vanjski CO Zagreba u poraz svoje momčadi ugradio je četiri pogotka.

Igor Vori (HSV Hamburg): Standardno dobar bio je prošloga tjedna i pivot hrvatske reprezentacije. Celju je u uzvratnoj utakmici Lige prvaka zabio jedan pogodak iz dva pokušaja, a zaradio je i jedno isključenje. HSV je tu utakmicu izgubio s 31:28, ali je ipak prošao u četvrtfinale. U bundesligaškoj utakmici bio je mnogo efikasniji. Prema vratima Mindena šutirao je pet puta i zabio četiri pogotka. Istaknuo se i isključenjima pa je na klupi zbog njih morao provesti četiri minute.

Željko Musa (Kielce): Hrvatski pivot i dalje odrađuje svoje zadatke u momčadi Kielcea vrlo solidno, a ozljede ga zaobilaze, pa je često prvi izbor Bogdana Wente. U domaćem prvenstvu je uz obrambene zadatke upisao i vrlo dobri šuterski dan, sa šest pogodaka od sedam pokušaja.

Nikola Špelić (Maribor Branik): Špelić je sa svojim Mariborom proteklog tjedna doživio dva poraza, u nacionalnom prvenstvu, ali i u europskom natjecanju. U posljednjem kolu Kupa EHF nisu stigli do bodova kod norveškog Elveruma, ali su ipak osigurali mjestu u četvrtzavršnici tog natjecanja, što je za ovaj slovenski klub povijesni uspjeh. Špelić je u Norveškoj postigao četiri pogotka, dok je u Velenju kod Gorenja (40:28) u doigravanju u Ligi za prvaka zabio sedam golova.

Mate Šunjić (Nexe): U petak je Nexe igrao u osmini finala Kupa i s 31:26 iz natjecanja izbacio Kaštela. Šunjić, koji se odmarao tjedan dana ranije, sad je upisao sedam obrana. Njegovoj standardno dobroj formi se trener Kasim Kamenica nada i u utorak, kad Nexe igra svoju posljednju utakmicu u SEHA ligi, u Prešovu protiv Tatrana.

Josip Valčić (Croatia osiguranje Zagreb): Mlađi brat Valčić popravio je svoj napadački učinak u posljednjim utakmicama, ali to još uvijek nije dovoljno da Zagrebaši ostvare pobjedu. Nakon poraza kod Lovćena, bolji je od njih u Kutiji šibica bio i bjeloruski Meškov, a Joso se u listu strijelaca upisao pet puta, no, uz nekoliko asistencija ponovno je imao i tehničkih pogrešaka u igri. U obrani je stigao zaraditi i dva isključenja.

Denis Špoljarić (Füchse Berlin): Berlinske Lisice propustile su u nedjelju veliku priliku za plasman u četvrtfinale Lige prvaka. Nakon remija u Madridu, izgubile su u Berlinu s minimalnih 27:26 i ispale iz natjecanja. Špoljarić je u toj utakmici dobro vodio obranu svog kluba, zaradio je žuti karton, a u strijelce se nije upisao. Ranije pod tjednom, Füchse je u njemačkom prvenstvu lakoćom pobijedio Grosswallstadt. Hrvatski specijalist za obranu i tom je prilikom odradio dobar posao te pomogao svom klubu da primi tek 21 pogodak.

Jakov Gojun: (Atletico de Madrid) Odličan je tjedan iza rukometaša Atletica, naime, prvo su u srijedu s velikih 14 razlike svladali Villu de Aranda da bi potom za kraj tjedna u osmini finala Lige prvaka nakon velike borbe u samoj završnici osigurali pobjedu i mjesto među osam najboljih momčadi Europe. Hrvatski reprezentativac osim svojih standardnih obrambenih zadaća u Ligi Asobal se nije upisao u strijelce, dok je Füchseu zabio jedan gol.

Ivan Ninčević (Füchse Berlin): U dvije prošlotjedne utakmice Füchsea postigao je sedam pogodaka. U Bundesligi su Lisice s uvjerljivih 30:21 nadigrale Grosswallstadt, Ninčević se u strijelce upisao pet puta. Miran je bio s linije sedam metara i uspješno realizirao sva četiri sedmerca koja je izvodio, a još je jedan pogodak dodao iz igre. Nedjelju će u Berlinu pamtiti po gorkom iskustvu s Atleticom iz Madrida. U minimalnom porazu rezultatom 27:26 Ninčević je sudjelovao s dva pogotka.

Forma u padu

Ljubo Vukić: (Meškov Brest) Bjeloruska je momčad proteklog tjedna stigla u Zagreb gdje je krenula po drugo ovosezonsko slavlje nad hrvatskim prvakom CO Zagrebom. Nakon 60 minuta igre rukometaši Meškova upisali su sigurnu pobjedu nad svojim suparnikom te potvrdili svoje mjesto na vrhu Regionalne lige, a njihov je kapetan u Kutiji šibica jednom zatresao protivničku mrežu.

Damir Bičanić (Chambéry): Francuski doprvak u 19. je kolu doživio poraz na gostovanju kod vodeće momčadi lige. Hrvatski reprezentativac Damir Bičanić u ovaj, drugi u nizu, poraz svoje momčadi ugradio je dva pogotka iz četiri pokušaja. Ponovio je tako učinak iz prošlog kola te je time potvrdio da mu forma, nakon više od mjesec dana sjajnih igara, ide silaznom putanjom.

Lovro Šprem (Croatia osiguranje Zagreb): Započeo je Lovro Šprem posljednju utakmicu Zagrebaša od prve minute, ali osim jednog pogotka i jednog propuštenog 'zicera' nije se niti našao u nekim izglednim prilikama za gol, što i nije sasvim njegova krivaca.

Marino Marić (Croatia osiguranje Zagreb): Pivot CO Zagreba nije u optimalnoj formi, a veće povjerenje trener a u ovom trenutku ima mlađi Ilija Brozović. Proteklog vikenda Marić je ostao bez napadačkog učinka, dok je Brozović samo jednom bio strijelac u porazu od Meškova.

Hrvoje Batinović (Croatia osiguranje Zagreb): Batinović je mijenjao Šprema u nastavku dvoboja protiv Meškova u posljednjem 18. kolu regularnog dijela regionalnog natjecanja u SEHA ligi, ali nije na terenu ostavio neki zapaženiji učinak. Nije se niti upisao među strijelce.

Petar Metličić (Montpellier): Poput Chambéryja Damira Bičanića, i još uvijek aktualni francuski prvak doživio je poraz u 19. kolu. Bolja je bila momčad Saint-Raphaela koji je s 21 obranom predvodio vratar Đukanović. Nekadašnji kapetan Hrvatske pet je puta pokušao prevariti protivničkog vratara, no niti jednom nije bio uspješan u svom naumu.

Filip Ivić: (CO Zagreb) Momčad Zagreba u subotu je upisala svoj drugi uzastopni poraz u Regionalnoj ligi, naime, u goste im je u Kutiju šibica stigla ekipa Meškov Bresta koja se pokazala uistinu boljom te je pobjedom s tri razlike potvrdila prvu poziciji u SEHA ligi. Mladi hrvatski vratar u Zagrebovom je porazu branio prvo poluvrijeme u kojem je sakupio tek četiri obrane.

Klupa, tribina, doktori

Mirko Alilović (Veszprém): nema podataka o broju obrana

Zlatko Horvat (Croatia osiguranje Zagreb): Kapetan CO Zagreba propustio je zbog lakše ozljede leđa i posljednji dvoboj regionalne SEHA lige u kojem je njegova ekipa pretrpjela poraz od bjeloruskog Meškova. No, upravo će te dvije momčadi odmjeriti snage i u polufinalu završnog turnira ovog natjecanja, koje je na rasporedu sredinom travnja. Jako dobro ga na terenu mijenja Jerko Matulić, koji je i pozvan za skorašnje reprezentativne akcije s Mađarima, a u posljednjoj utakmici ponovno je bio efikasan sa sedam postignutih pogodaka.

Robert Markotić: (Meškov Brest) Bivši igrač Nexea u proteklom tjednu nije putovao u Zagreb budući da je zaradio upalu hvatišta Ahilove tetive te se ostao liječiti u Brestu.

Ivan Čupić (Kielce): Iako je Čupić u punom pogonu što se treninga tiče, još nije zaigrao.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.03.2013. u 09:15
    Bravo naši legionari
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.03.2013. u 08:23
    I Luka Cindrić zabio 10 komada Zametu za pobjedu u Zametu za informaciju. A samo mu je 20 ako se ne varam.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.03.2013. u 21:22
    Bravo Domagoj, bravo Marko......SLAVONIJA!!!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.03.2013. u 19:38
    Jadna je ta obrana kojoj Kopljar puni mrežu
    Obrisan korisnik