Košarka

Nazor: "Cedevitu smo svladali tempom, kako smo svladali i Split. Zadar je pobjednička momčad"

Borna Rupnik • četvrtak, 28.03.2013.
Nazor: "Cedevitu smo svladali tempom, kako smo svladali i Split. Zadar je pobjednička momčad"
Foto: Kristijan Komarica

U prvom kolu Lige za prvaka, Zadar je u gostima, u produžetku, nadjačao Cedevitu. Domaći trener požalio se na pad koncentracije, a gostujući pohvalio želju svojih igrača...

Utrku za hrvatsku titulu Zadrani su otvorili na najbolji mogući način, pobjedom u Zagrebu protiv Cedevite. Odluka je pala tek u produžetku, a Cedevitin trener Jakša Vulić smatra kako do njega nije uopće trebalo doći.

"Čestitam Zadru, koji je zasluženo pobijedio, ali mislim da je Cedevita propustila uzeti pobjedu u 40 minuta. Imali smo praktično dobivenu utakmicu, a presudili su neki napadački skokovi Zadra u razdoblju kada smo samo trebali privesti susret kraju. Pala nam je koncentracija i Zadar je tricom izjednačio", konstatirao je.

"Imali smo brojne probleme sa sastavom uoči utakmice, ali žao mi je što nismo u prvenstvo startali s pobjedom", izjavio je Jakša Vulić po završetku dvoboja.

Gostujući trener Ante Nazor bio je vrlo emotivan i tijekom utakmice i poslije nje. Zadar je tako slavio u dva velika uzastopna ispita, nakon pobjede u odlučujućem susretu za ostanak u ABA ligi protiv Splita.

"Nadam se da mi nitko neće zamjeriti toliko emocija, no nisam u uobičajenoj situaciji. Proživljavao sam svaki potez i svaki napad zajedno sa svojom momčadi. Nije lako dobiti ovako snažnog protivnika u gostima i zato čestitam svojim igračima, koji su opet dokazali da u sportu nije najvažniji novac, nego su to srce i želja", izjavio je.

"Cedevitu smo svladali tempom, kako smo svladali i Split. To je naša snaga, Zadar je dokazao da je pobjednička momčad", zaključio je Ante Nazor.

A-1 Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 122+126
2Cedevita 113+242
3Zadar 113+103
4Jolly JB 77-29
5Kvarner 2010 77-85
6Split 59-56
7Zagreb 212-93
8Alkar 113-208

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.03.2013. u 16:29
    zašto trener kluba drugog platežnog razreda nakon pobjede nad klubom prvog smatra da je ključno naglasiti kako u sportu nije najvažniji novac?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.03.2013. u 16:01
    omjer 9-17 u šABAn ligi baš ne ide u prilog tvojoj tvrdnji da ste 'pobjednička momčad'. luzerska ste momčad, kao i ostala naša 3 šABAn ligaša.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.03.2013. u 11:16
    Kakva sprdačina od momčadi u cedevite. Da sam trener onom wrightu (wannabe Kobeee) naprokida bi ga ispred cile dvorane i izbacia u svlačionicu nakon 1 četvrtine.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.03.2013. u 11:01
    Nazor dobro detektira mane protivnika. Split je dobio na tempo i igru pod koš a Cedevitu na tempo i tempo. Malčice je glumac i sav u pozi ali nema veze. Temperamentom pokrije tu ego briju. A Cedevita upravo plača što im je pet veterana igralo po cijele utakmice. Sad se vide iscjeđeni, ozljeđeni... [više na forumu]
    Obrisan korisnik