Rukomet

Duvnjak: "Odigrali smo savršeno prvo poluvrijeme, potom zapali u krizu da bismo na kraju uvjerljivo slavili"

Zvonka Keliš • nedjelja, 07.04.2013.
Duvnjak: "Odigrali smo savršeno prvo poluvrijeme, potom zapali u krizu da bismo na kraju uvjerljivo slavili"
Foto: Davor Sajko

Hrvatski su rukometaši u subotu navečer ponovno snage odmjerili s reprezentativcima Mađarske u sklopu kvalifikacija za Euro u Danskoj te su pokazali koliko su uistinu bolji od svog suparnika koji im je prije nekoliko dana nanio poraz u Veszpremu. Domagoj Duvnjak ovoga je puta bio među najboljim Kaubojima na terenu te je nakon susreta ponajviše zahvalan bio sjajnoj publici u Areni, dok se njegov suigrač Marko Kopljar složio s njime, ali i bacio pogled u budućnost na preostala dva kvalifikacijska dvoboja.

Na odličan su se način hrvatski rukometni reprezentativci vratili u zagrebačku Arenu nakon što su je prije četiri godine napustili porazom od Francuske u finalu Svjetskog prvenstva. Na odličan su način Kauboji i vratili svom suparniku, Mađarskoj, za poraz na njihovu terenu u Veszpremu prije nekoliko dana te su se, također, na odličan način odužili svojoj publici za sjajnu atmosferu u subotu navečer.

Vođa Hrvatske, Domagoj Duvnjak, svoj je osvrt na domaći susret s Mađarima započeo na sljedeći način: "Najbitnije da smo pobijedili ovu utakmicu, stvarno smo odigrali savršeno prvo poluvrijeme i početak drugoga", da bi potom Hrvat na radu u Njemačkoj nastavio: "Tada smo ponovno upali u malu krizu, bilo je to sredinom drugoga poluvremena i ja ne znam zašto. Što se mene iskreno tiče, ja sam pao sa snagom, ali na kraju je sve ispalo dobro, pobijedili smo s četiri razlike i to je najvažnije."

Nije popularni Dule mogao i bez zahvale sjajnim navijačima koji su uistinu svih 60 minuta odlično bodrili hrvatske predstavnike te ih vodili na putu prema pobjedi: "Čestitao bih naravno svim dečkima i stručnom stožeru te bi se zahvalio ovoj predivnoj publici. Napuniti ovu Arenu stvarno nije lako i ja im skidam kapu i zahvaljujem im se od srca.

Za kraj se Duvnjak prisjetio i svog posljednjeg dvoboja u Areni prije četiri godine: "Uvijek se lijepo vratiti, miješaju se razni osjećaji. Otišli smo iz ove Arene s porazom od Francuza, ali evo sada smo na pobjedničkom putu i zbog toga mi je drago."

Kopljar: "Pokazali smo da Mađarsku možemo držati pod kontrolom"

"Nošeni publikom pobijedili smo Mađare kod kuće i to s većom razlikom negoli oni nas", kazao je odmah po pobjedi u Areni hrvatski desni vanjski rukometaš Marko Kopljar.

Budući da su Hrvati do sada bez problema savladavali Mađarsku poraz na njihovu terenu sigurno im nije lako pao, no u zagrebačkoj su im Areni momci Slavka Goluže pokazao što sve Hrvatska zna i umije: "U posljednje vrijeme, osim ove utakmice u četvrtak, mi njih jesmo pobjeđivali s pet do deset pogodaka razlike. Smatram da je to, ukoliko smo stopostotni i igramo dobro, nekakav realan rezultat."

"Oni su igrali malu čvršću obranu što su suci dopustili, to je recimo bilo malo prljavo i grubo. Mi nismo imali sreće, a malo su tu ulogu igrali i promašeni ziceri. Nismo mi tamo izgubili s velikom razlikom, nije utakmica išla tako pa da smo se mi sada vraćali, nego smo stalno bili tu negdje", nadodao je Kopljar koji nije mogao ne prisjetiti se prvog ovotjednog dvoboja s Mađarima.

Nastavio je potom hrvatski reprezentativac: "Oni su na kraju ili imali više sreće ili su bili pametniji, stvarno ne znam što je bilo. Mi smo ovdje pokazali da ih cijelu utakmicu možemo držati pod kontrolom."

Nakon tri ostvarene pobjede te jednog poraza u kvalifikacijskoj skupini 4 Hrvatska se sada nalazi na samom vrhu ljestvice, no pred njome su u lipnju još dva susreta, sa Slovačkom i Latvijom, u kojima ona dakako slovi kao favorit, ali ih isto tako ne smije olako shvatiti: "Trebamo sada odigrati i preostale dvije utakmice u kvalifikacijama, ne možemo si dopustiti, kao reprezentacija s ovakvim imenom, da prosipamo bodove kod nekih ekipa. Sigurno je, pak, da smo napravili velik posao, odnosno, da sada lakše možemo ući u naredne utakmice", zaključio je Kopljar.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Carobnjak07.04.2013. u 15:05
    Dule the best
    Carobnjak