Nogomet

Kompany: "Na FA kup ne trebamo gledati kao na utješnu nagradu, to je odlično natjecanje"

Igor Šestak • ponedjeljak, 15.04.2013.
Kompany: "Na FA kup ne trebamo gledati kao na utješnu nagradu, to je odlično natjecanje"
Foto: EPA

U polufinalu FA kupa Manchester City je s 2:1 bio bolji od Chelseaja te si je priskrbio finalni dvoboj s Wiganom 11. svibnja. Nakon pobjede Roberto Mancini i Vincent Kompany istaknuli su kako silno žele pospremiti taj trofej u klupske vitrine, dok se Chelseajev trener Rafa Benitez uglavnom bavio sucima utakmice...

Golovima Samira Nasrija i Sergija Agüera Manchester City je svladao Chelsea u polufinalu FA kupa. U utakmici igranoj na Wembleyu Građani su pogotke postizali u 35. i 47. minuti, a Chelsea je uspio smanjiti na 2:1 u 66. minuti. Strijelac je bio Demba Ba. Do izjednačujućeg pogotka Bluesi ipak nisu stigli pa će se Manchester City za trofej boriti protiv Wigana, koji je u subotu s 2:0 pobijedio Millwall.

Velike zasluge za pobjedu Cityja idu i rumunjskom vrataru Costelu Pantilimonu, koji je u završnoj fazi utakmice odlično čuvao svoja vrata od izjednačujućeg pogotka, a za svoj nastup dobio je i pohvale Roberta Mancinija: "Costel je igrao jako dobro. On je dobar vratar i zaslužio je ovu priliku jer je u klubu dvije godine kao zamjena za Joea Harta. Finale je još daleko, ali mislim da će Pantilimon braniti i u toj utakmici."

Benitez: "Kompany je držao Torresov dres"

Trener Chelseaja, Rafa Benitez, nakon utakmice se koncentrirao na situaciju u kaznenom prostoru Cityja kada je Kompany povukao Fernanda Torresa. Dogodilo se to u samoj završnici dok su Londončani tražili izjednačujući pogodak, no sudac Chris Foy nije se oglasio. "Za mene je ta odluka odlučila utakmicu. Igrač Cityja mogao je dobiti crveni karton, za nas bi bio kazneni udarac i utakmica bi krenula u sasvim drugom smjeru. Pogledao sam snimku, Kompany je držao Toressov dres", rekao je nakon utakmice Benitez.

FA kup je ostao Cityjeva jedina prilika za trofej ove sezone, budući da u prvenstvu ima veliki zaostatak za Unitedom, a ranije je završio nastupe u Ligi prvaka i Capitol One kupu. "Želimo osvojiti taj trofej, baš kao što želimo i drugo mjesto u prvenstvu. Na početku sezone cilj je bio osvojiti i Premiership, ali ove godine nismo radili dobro kao prošle. Frustrirani smo zbog toga, iako je United zaslužio osvojiti naslov", objasnio je Mancini.

Vrlo zadovoljan pobjedom i prolaskom u finale bio je i kapetan Manchester Cityja Vincent Kompany, no ne misli da je FA kup utješna nagrada za njegovu momčad: "Ne trebamo gledati na finale kao na utakmicu kojom ćemo spasiti sezonu. Riječ je o odličnom natjecanju i mi smo ga ozbiljno shvaćali od samog početka. Želimo našim navijačima pokloniti trofej i ove sezone."

"Bilo je odlično igrati na Wembleyu. Rijetko imamo tu priliku pa je svaka utakmica na tom stadionu na neki način povijesna", istaknuo je Kompany pa se osvrnuo na Chelsea: "To je dobra momčad s odličnim napadačima i morate biti spremni da će vam prije ili kasnije stvoriti prilike. Vrlo su snažni, no mislim da smo se mi organizirano branili."

Finale FA kupa između Manchester Cityja i Wigana na rasporedu je 11. svibnja, a isti će se klubovi sastati u Premiershipu već u srijedu na Etihadu. Građanima će to biti prilika da se vrate na 12 bodova zaostatka za Unitedom, dok su Wiganu bodovi iznimno potrebni u borbi za ostanak u ligi.

FA kup

polufinale

Millwall0:2Wigan
Chelsea1:2Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.04.2013. u 01:19
    ne da ga je držo za dres nego mu ga skoro prevuko preko glave
    Obrisan korisnik