Rukomet

Lokomotiva ponovno poražena od Samobora, Trešnjevka šokirala Zelinu

Jelena Bagarić • četvrtak, 18.04.2013.
Lokomotiva ponovno poražena od Samobora, Trešnjevka šokirala Zelinu
Foto: Davor Sajko

Tri kola prije kraja već se znaju osvajačice 1. HRL. Kao i prethodnih sedam godina na vrh su se popele igračice Podravke Vegete. Prvo mjesto potvrdile su u utakmici sedmog kola Lige za prvaka protiv Sesveta gdje su uvjerljivo slavile. U ostalim utakmicama Zelina je na domaćem terenu poražena od Trešnjevke dok je za Lokomotivu ponovo bio koban Samobor.

Kokice niti u sedmom kolu nisu propustile priliku da ostvare još jednu uvjerljivu pobjedu. Ovaj puta svladale su Sesvete te po 20. put osigurale naslov u Prvenstvu. Iako se klub ne nalazi u najboljoj financijskoj situaciji te prolazi kroz teške trenutke, sigurno će ovaj jubilarni 20. naslov i osmi uzastopni, popraviti raspoloženje u klubu.

Rukometašice Elene Nemaškalo nisu imale nikakve šanse za pobjedu protiv suverene Podravke koja je već na startu utakmicu usmjerila na svoju stranu. Do sedme minute su se igračice Sesveta držale, no uslijedila je serija od deset uzastopnih pogodaka Podravke koja je već na ranoj fazi odlučila pobjednika. Treba naglasiti da su Sesvete ovaj susret odigrale bez svoje najbolje igračice Lane Franković koja nije ulazila na parket.

U drugom dijelu prednost Kokica je rasla, a Sesvećenke nisu imale recept za odličnu igru Podravke. Žana Čović sa sedam pogodaka bila je prvi topnik Podravke, a na vratima se istakla Ivana Jelčić sa 17 obrana. Kod Sesveta su po tri pogotka postigle Galetić, Jakara, Pavlek i Šebek.

Igračicama Lokomotive izgleda nikako ne leži igra Samobora koji je i u drugom međusobnom susretu slavio. Početak susreta u potpunosti je pripao Samoborkama koje su već u 17. minuti imale šest pogodaka prednosti. Niti taj zaostatak nije trgnuo Lokosice koje su u prvih 30 minuta postigle samo devet pogodaka, a primile su velikih 17.

U prvim minutama nastavka samoborske Lavice još su povećale svoju prednost, a činilo se da rukometašice Lokomotive ne mogu naći rješenje za igru Samobora. Međutim, u posljednjih 20 minuta ubacile su brzinu više. Prvo su se serijom os šest pogodaka približile na četiri pogotka zaostatka, zatim su primile jedan, Petra Oštarjaš je postigla dva za redom i dovela Lokosice do rezultata 22:19. Ipak, do preokreta nisu uspjele doći, Samoborke su u posljednjim minutama bile koncentrirane pa su došle do važne pobjede.

Samobor su sa po pet pogodaka predvodile Lovrić i Balaško, dok je kod Lokomotiv Božović upisala šest od čega pet iz sedmeraca. Ovom pobjedom Samobor je preskočio Lokomotivu na ljestvici Lige za prvaka, u vodstvu je za jedan bod. Međutim, osmo kolo za Samobor donosi teško gostovanje kod Podravke dok Lokomotive igra sa Zelinom. Ukoliko Lokosice do kraja ostvare sve pobjede a Samobor izgubi jednu utakmicu, Lokomotiva će ipak zasjesti na drugu poziciju koja je već godinama njezina karakteristika.

Iznenađenje kola priredila je Trešnjevka koja je u gostima bila bolja od Zeline. Početak iz snova imale su rukometašice Trešnjevke koje su u prvih sedam minuta postigle sedam pogodaka, a primile su samo jedan. Međutim, Zelina je polako konsolidirala svoje redove te je do 21. minute uspjela doći do izjednačenja. Držale su to izjednačenje do 27. minute, ali Trešnjevčanke su bile koncentriranije i odnijele su prednost na poluvremenu.

Svoju prednost Trešnjevka je čuvala i u nastavku, no popustila je nakon 12 minuta kada je rezultat ponovo bio izjednačen. No niti to nije dugo trajalo jer su rukometašice Mirana Ognjenovića ponovo prešle u vodstvo od dva pogotka koje su čuvale do kraja. Posljednji pogodak na susretu postigla je Ivana Petković no to je samo bilo dovoljno za smanjenje prednosti koju su Trešnjevčanke ostvarile.

Jelena Kajfež za Trešnjevku je postigla sedam pogodaka, dok je Izabela Gašparović dodala pet. Na vratima je odlično branila Janja Golubić koja je upisala 16 obrana. Kod Zeline se istakla Petković sa šest pogodaka, te vratarka Josipa Sanader koja je obranila deset udaraca.

1. HRL žene - Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Sesvete22:37Podravka Vegeta
Samobor27:23Lokomotiva
Zelina22:23Trešnjevka
1Podravka Vegeta 9308:213+9518
2Lokomotiva 9249:247+210
3Samobor 9215:237-229
4Sesvete 9244:272-288
5Zelina 9241:235+66
6Trešnjevka 9214:267-533

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sraka18.04.2013. u 22:33
    Na žalost, ne vidim nigdje pravu tablicu. Ajde da kasni na sportnetu, ali na stranicama HRS-a nema prave tablice. Ili je ja ne znam pronaći. Kako god, katastrofa kako se ponašaju prema natjecanju, a kaj se sve traži u pravilniku da bi mogao igrati prvu ligu... Strava. Jučer je igra bila fenomenalna... [više na forumu]
    sraka
  • Obrisan korisnik18.04.2013. u 21:49
    Drago mi je zbog Samoborki, popravite ovu tablicu! :)
    Obrisan korisnik