Košarka

Split odlično otvorio, Kvarner još bolje zatvorio utakmicu na Gripama

S Gripa:Bernard Jurišić • subota, 20.04.2013.
Split odlično otvorio, Kvarner još bolje zatvorio utakmicu na Gripama
Foto: Mišo Gulić

U završnici prve četvrtine košarkaši Splita imali su 21 poen prednosti protiv Kvarnera. A pobjednički su s Gripa otišli - gosti. Jedna četvrtina pripala je Splitu, tri Kvarneru i konačan rezultat na kraju je matematički jasan. Riječani su uzdignutih ruku napustili Split...

Splićani su sa samo osmoricom raspoloživih igrača odlično otvorili utakmicu protiv Kvarnera. Od 6:0 do 22:4 minutu prije poluvremena gostujući igrači nisu ni jednom provukli loptu kroz mrežicu. Četiri postignuta poena bila su im dva blokirana šuta koja su suci priznali kao koševe. Brzo i atraktivno odigrali su Žuti prvu četvrtinu i završili je s uvjerljivih 28:10.

Juniori osigurali završni turnir

Splićani su i večerašnju utakmicu dočekali prorijeđenog sastava, Vujčić, Dijan i Vukušić su se skinuli u dres, ali nisu mogli zaigrati, dok su se Subotić i Mimica morali kratko uključiti u rotaciju, iako ni oni nisu do kraja zaliječeni.

Uz probleme s ozljedama starijih igrača Mladen Erjavec danas nije mogao računati ni na juniore Paola Marinellija, Ivana Bendera i Ivana Jukića, koji su u Zagrebu pobjedom protiv Cibone 93:89 osigurali plasman među najbolje četiri juniorske momčadi u zemlji. Marinelli je bio prvo ime susreta s 34 poena i devet asistencija, Ivan Bender je zabio 22, Jukić 13, Dragan Bender 12 poena.

U drugoj četvrtin Riječani su s dvije trice s istekom napada dobili novu energiju i malo po malo spustili zaostatak ispod deset poena. U 16. minuti bili su na 34:27, ali su na poluvrijeme Splićani na krilima Kraljevića i Siriščevića ipak odnijeli dvoznamenkastu prednost - 44:32.

I treća četvrtina pripala je gostima, a sad su Splićani proživljavali sličnu napadačku krizu kao Riječani u prvoj. U sedam minuta Žuti su postigli samo dva poena, a Kvarner se potpuno vratio u igru došavši na 46:41.

U posljednju četvrtinu Splićani su unijeli samo šest poena prednosti, a već u prvoj minuti posljednjeg perioda gosti su utakmicu vratili u potpuni egal, a trica Škifića dovodi Kvarner u prvu prednost na utakmici - 51:53 u 32. minuti. Škifić se potpuno razigrao i odveo svoju momčad do prednosti 54:59, a Splićani su nekoliko lopti u napadu bacili "u bunar".

Mimica je s tri pogođena šuta održao Split u igri, pa se u posljednju minutu ušlo sa 65:65. Devet sekundi prije kraja Krivec polaže za 65:67, Splićani potom nisu uspjeli organizirati otvoreni šut, a Katić promašuje produžetak. Kvarner je na kraju potpuno zasluženo slavio na Gripama - bolji su bili u tri od četiri četvrtine.

Škifić je bio najbolji strijelac pobjedničke momčadi s 18 poena, Radić je dodao 16, Cinac 11. Kod Splićana je najefikasniji bio Kraljević s 20 poena i osam blokada, Siriščević je ubacio 13, Mimica 12.

Mladen Erjavec, trener Splita: "Otvorili smo utakmicu jako dobro, lopta je dobro išla, trčali smo, ali negdje sredinom druge četvrtine sve je stalo. Nismo kasnije imali odgovor na njihovu agresivnost, nismo više imali mogućnosti ni rotiranja i na koncu mogu samo čestitati Kvarneru na zasluženoj pobjedi."

Toni Katić, Split: "Prvih 15 minuta smo se borili i vodili, nakon toga smo neobjašnjivo stali i sve ostalo je bilo katastrofa. Ne znam zaista što bih rekao, kao da nam je nestalo kisika i energije."

Vladimir Anzulović, trener Kvarnera 2010: "Ušli smo u utakmicu dosta impresionirani, što i nije za čuditi jer imamo mladu momčad. Čestitao bih i njima, ali i igračima i treneru Splita na herojskoj borbi tijekom čitave sezone. Za ovakvu sezonu kakva se dešava Splitu još nikad nisam čuo."

A-1 Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 122+126
2Cedevita 113+242
3Zadar 113+103
4Jolly JB 77-29
5Kvarner 2010 77-85
6Split 59-56
7Zagreb 212-93
8Alkar 113-208

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.04.2013. u 08:40
    čestitke kvarneru na vrijednoj pobjedi! vrlo lako su mogli dobiti u prvom kolu i moju cibonu, pa bi sada imali 4 pobjede. u svakom slučaju dobro je za našu košarku da i rijeka ima ozbiljan klub.p.s. kvarner bi bio dosta jači da su im ostali matija poščić koji je otišao u zagreb i marinelli kojeg je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • stipest20.04.2013. u 22:12
    Ma igrali su i jedni i drugi očajno.Žali Bože 30 kuna.
    stipest
  • cimbo20.04.2013. u 21:55
    Kvarner igra odlično, najveće iznenađenje lige...
    cimbo
  • Obrisan korisnik20.04.2013. u 21:52
    čestitke kvarneru..a naši ajme...opet greške trenera u rotacijama...mimica-sira,suba-katić sve ajme..jedina konstanta ove sezone je trener sa svojim greškama....
    Obrisan korisnik