Automoto

Vettel: "Znao sam da moram iskoristiti i najmanju priliku za preuzimanje vodstva"

Zvonka Keliš • nedjelja, 21.04.2013.
Vettel: "Znao sam da moram iskoristiti i najmanju priliku za preuzimanje vodstva"
Foto: EPA

Aktualni svjetski prvak Sebastian Vettel ove je nedjelje u Bahreinu stigao do svog drugog ovosezonskog slavlja nakon kojeg je ipak morao priznati kako je njegova dominacija u utrci bila pomalo neočekivana iako je on sam osjećao da se može odvojiti od svojih suparnika. Drugoplasirani Finac Kimi Räikkönen je, pak, kazao da njegov Lotus ovoga vikend nije bio dovoljno brz da bi se mogao nositi s onim Vettelova Red Bulla.

Zanimljivo je ove nedjelje bilo u Bahreinu gdje je do svoje druge pobjede ove sezone stigao svjetski prvak, Nijemac Sebastian Vettel, dok su se do pobjedničkog postolja dovezli još Kimi Räikkönen i Romain Grosjean, oba Lotusova vozača.

Netom nakon slavlja na Velikoj nagradi Bahreina Red Bullov je vozač priznao kako ovo nije očekivao te je kazao: "Smatram da sam bio itekako dominantan danas što definitivno nije bilo za očekivati."

Prve je krugove Vettel proveo u zanimljivoj borbi s Rosbergom i Alonsom prije no što se izborio za vodeću poziciju: "U početku je utrka bila vrlo izjednačena. Znao sam da je ključno doći na čelo kolone kako bi se oslobodio svojih suparnika te kako bi mogao čuvati gume. Osjećao sam da se stvarno mogu odvojiti od njih."

"Na ravnini je puhao jak prednji vjetar tako da je prednost korištenja DRS-a bila veća no inače", nastavio je svjetski prvak te dodao: "U početku sam mislio, ukoliko postoji i najmanja prilika da preuzmem vodstvo u utrci, moram je iskoristiti. Utrka bi zasigurno bila teža da nisam odmah preuzeo vodstvo tako da mi je draže da je ispalo ovako."

Nakon devetog mjesta u kvalifikacijama Finac Kimi Räikkönen dovezao se do druge pozicije zahvaljujući strategiji od dva ulaska u boks, no unatoč tome smatra kako Lotus nije bio dovoljno brz da u Bahreinu osigura pobjedu: "Mislim da nismo bili dovoljno brzi da bismo ovoga vikenda pobijedili Red Bull. U kvalifikacijama smo mogli osigurati koje mjesto više, no na koncu se s brzinom Red Bulla ne bismo mogli nositi. Upravo stoga ovo je dobar rezultat za nas, osvojili smo dobre bodove i nismo ih mnogo izgubili u odnosu na Vettela."

Otkrio je potom Räikkönen i da se njegova momčad još u petak odlučila na samo dva zaustavljanja u boksu stoga iako nisu ostvarili sjajan rezultat u kvalifikacijama u nedjelju je sve došlo na svoje mjesto: "Nisam imao dobar start, kao ni prvi ni drugi krug, no potom je auto počeo odlično reagirati te sam mogao početi sve jače pritiskati", zaključio je Finac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoFormula 1
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.04.2013. u 14:14
    ispalo je lakše nego što je mislio jer je Alonso imo probleme
    Obrisan korisnik