Automoto

Alonso: "Nesreća će dočekati i druge", Di Resta: "Najbolja utrka karijere"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 22.04.2013.
Alonso: "Nesreća će dočekati i druge", Di Resta: "Najbolja utrka karijere"
Foto: EPA

Fernando Alonso, pobjednik Velike nagrade Kine, u Bahreinu je nakon problema sa stražnjim krilom stigao do osmog mjesta, a Paul di Resta nije bio daleko od pobjedničkog postolja...

Zaglavljeno stražnje krilo već u uvodnom dijelu utrke u Bahreinu značilo je Fernandu Alonsu oproštaj od borbe za novu pobjedu. S dodatnim zaustavljanjem u boksu i bez mogućnosti upotrebe DRS-a, Ferrarijev Španjolac mogao je tek do osme pozicije.

"Pratila nas je velika nesreća, ovo je već drugi takav trenutak u samo četiri utrke", rekao je Alonso, prisjećajući se i odustajanja u Maleziji, kada mu je otpalo oštećeno prednje krilo.

"Međutim, nesreća će dočekati i druge, a tada ćemo iskoristiti svoju priliku", dodao je. Njegov momčadski kolega Felipe Massa ostao je izvan osvajača bodova nakon oštećenja prednjeg krila i dva puknuća stražnje gume.

Do četvrtog je mjesta, sa samo dva zaustavljanja u boksu, stigao Paul di Resta u svojoj Force Indiji.

"Ovo je poravnanje mog najboljeg rezultata i mislim da je najbolja utrka moje karijere. Bio sam brz cijelog vikenda, neko sam vrijeme i vodio. Možemo do pobjedničkog postolja. Sada je bilo blizu, a u Španjolskoj ćemo imati i neke novitete na bolidu", najavio je britanski vozač.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.04.2013. u 17:58
    a svi po prilici imaju jednako nesreće, samo neki to bolje iskoriste od drugih iako mi se čini da u Ferrari dosta griješe, trebali su mu odman reć da DRS više ne radi, bar bi uštedio 20 sec a i onda kad su ga pustili da slomljenim krilom vozi, pogrešne procjene
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.04.2013. u 16:55
    Naravno,ne mogu sve nevolje pasti samo na tebe,ili već na jadnog webbera
    Obrisan korisnik