Košarka

Alkar i nakon devetog kola bez pobjede, Kvarner slavio u Sinju

Iz ŠSD Sinj:Mišo Gulić • subota, 27.04.2013.
Alkar i nakon devetog kola bez pobjede, Kvarner slavio u Sinju
Foto: Martina Japundžić

Niti u devetom pokušaju u Ligi za prvaka Alkar nije uspio doći do prve pobjede, iako su se Sinjani nadali kako je Kvarner njihova najbolja prilika. Nije to bilo osobito lijepa utakmica za gledanje, no realno je kazati kako su gosti iz Rijeke ipak pokazali kudikamo više te zasluženo slavili svoju četvrtu pobjedu...

Tri puta tijekom 40 minuta Kvarner je lomio Alkara, a nakon ovog posljednjeg, povratka za Sinjane više nije bilo. Sinjane je izdala snaga, bez trke i agresije jednostavno nije išlo, a koliko je to loše izgledalo, dovoljno će reći veliki aplauz za goste i zvižduci za domaće, što se baš i ne događa često u njihovoj dvorani.

Vrlo izjednačeno igralo se u prvom periodu, a red dobrih u pravilu se naslanjao na red loših poteza. Gosti su dobro skakali u napadu, često dolazili i do trećih pokušaja, što se nakon devet minuta igre osjetilo i na semaforu (13:18). Dosta je Alkar griješio i u organizaciji napada, lopta je sporo cirkulirala, stoga su Sinjani s minusom od tri koša nakon prvih deset minuta koš mogli biti i zadovoljni (15:18).

Loša igra domaćih s kraja prve četvrtine prenijela se i na početak druge, nevjerojatno širok repertoar grešaka prezentirali su Alkari u tim trenutcima, što su Riječani lakoćom kažnjavali i u 14. minuti stigli do viška od devet koševa (18:27).

No, minuta odmora koju je potom pozvao Milačić donijela je rezultate, Alkar je uz dobru obranu povezao i nekoliko napada za seriju od 7-0, da bi na odmor otišao s poravnatim rezultatom (31:31), što je nogometnim rječnikom rečeno, kada se sve zbroji i oduzme, najpravedniji rezultat u odnosu na prikazano.

Povratak na parket nakon poluvremena donio je dosta mučenja, kako za igrače, tako i za gledatelje. Tek tri koša zabio je Alkar nakon pet minuta igre u nastavku, dosta bolji bio je Kvarner s postignutih 11, što mu je donijelo i ugodnih plus osam (34:42).

Riječani za razliku od prvog puta, kada su ostvarili nešto konkretniju prednost, ovaj put nisu dozvolili Alkaru brzi povratak, dapače, njihova prednost u 29. minuti dosegnula je i deset razlike (36:46). Ipak, prije svega zahvaljujući individualnim rješenjima, Alkar je pred odlučujući period zaostajao pet koševa (43:48).

Odmah na otvaranju zadnje četvrtine Alkar je imao čak tri prilike za hvatanje potpunog priključka, ali to nije iskoristio, što nije prošlo nekažnjeno na drugoj strani parketa gdje je napadao Kvarner. Šest minuta prije kraja gosti su imali plus 11 (43:54), a nakon nove tri minute igre i trice od table koju je zabio Krivec, i rekordnih 15 koševa viška (47:62).

Jasno je tada bilo da od prve pobjede neće biti ništa, Kvarner je dugim napadima "krao" vrijeme, stoga njegova četvrta (zaslužena) pobjeda niti u kojem trenutku nije došla u pitanje (53:62).

Prvo ime u domaćim redovima bio je Župić s deset koševa i osam skokova, dok se ostatak društva, izuzev dobre kratke role Mirka Modrića, baš i nije iskazao. Goste je predvodio Radić s 15 ubačaja i devet skokova, dok je deset koševa uz osam skokova dodao i Cinac.

A-1 Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 122+126
2Cedevita 113+242
3Zadar 113+103
4Jolly JB 77-29
5Kvarner 2010 77-85
6Split 59-56
7Zagreb 212-93
8Alkar 113-208

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.04.2013. u 14:01
    anzulović je fino posložio momčad kvarnera! uz pridošle (a jeftine!) škifića, radića i kriveca, tu su domaći cinac, širko i juričić dobro iskoristili priliku.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.04.2013. u 18:22
    ajmo Kvarner može se ovdje uhvatit doigravanje
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.04.2013. u 11:11
    Bravo Kvarner sretno Alkari :)
    Obrisan korisnik