Rukomet

Završnica Dona Jarun kupa 2013. uz ekskluzivan izravni prijenos na Sportnetu

Jelena Bagarić • utorak, 30.04.2013.
Završnica Dona Jarun kupa 2013. uz ekskluzivan izravni prijenos na Sportnetu

Od subote se na jarunskim terenima za rukomet na pijesku čak 36 ekipa u četiri kategorije bori za naslov osvajača Dona Jarun kupa. Natjecanje polako ulazi u svoju završnicu, a veliko finale u muškoj i ženskoj seniorskoj konkurenciji, koje se igra na Praznik rada, moći će se pratiti izravno na Sportnetu. Livestream prijenos uživo Sportnet realizira u suradnji s BHC Zagrebom i MaxiSport.tv-om.

Proteklih dana se na terenima ŠRC Jarun odigrala većina utakmica po skupinama šestog izdanja Dona Jarun kupa. Nakon više od 50 utakmica u svim konkurencijama, od kojih je nekim ekipama ovo bio prvi kontakt s rukometom na pijesku, organizatori su presretni što dosadašnji dio turnira teče glatko i po planu.

Tako je u dosadašnjem tijeku turnira najviše simpatija pokupila ekipa RK Gospića, koja je vrlo brzo pohvatala konce te se priviknula na pjeskaški način igre. Iznenađenje dosadašnjeg dijela potvrdili su Gospićani plasmanom u polufinale juniorskog dijela turnira. Od seniorskih ekipa vrijedi istaknuti i goste iz Nizozemske, koji su dosad pokazali izvrstan potencijal i želju za napredovanjem.

Slika 1 od 1.

U kadetskoj konkurenciji odigrale su se samo tri utakmice, dok su ostale na rasporedu u srijedu. Trenutno je vodeća druga ekipa Zaprešića koja je u dva susreta ubilježila dvije pobjede. Kod juniora se većina utakmica odigrala, no konačan poredak saznat će se također u srijedu nakon što se odigraju sve utakmice. Trenutno je vodeća ekipa Detono Zagreba koja je dosad slavila u svim odigranim susretima.

Zanimljivo će biti u polufinalu u ženskoj seniorskoj konkurenciji. Prve četiri ekipe AKRP Zagreb, Kontesa Nera, Detono Zagreb i Sokol imaju samo po jednu izgubljenu utakmicu te su praktički sigurni sudionici polufinala u srijedu. AKRP Zagreb je trenutno prvi, no ima odigrane dvije utakmice više.

Četvrtfinalisti u muškoj konkurenciji su također već poznati. U grupi A Let Cepelin Toma - Soft, Sokol Ingtel i Pa Kaak imaju jednak broj bodova dok se na četvrtom mjestu nalaze Chemo Profili Zagreb. U grupi B trenutno je vodeća momčad Sokola, a za njima slijede Detono Spizza Zagreb te AKRP Zagreb. Međutim, još ništa nije riješeno jer momčadi BHC Čakovca i White Boysi još nisu odigrali niti jednu utakmicu.

Osim zanimljivih utakmica vrijedi napomenuti i dosadašnju veliku zainteresiranost gledatelja na što je izravno utjecalo i lijepo vrijeme koje je dosad mazilo organizatore. "Uistinu, vrijeme nam je dosad išlo na ruku, nadajmo se da će tako i ostati i olakšati organizatorima, ali i igračima, jer je naravno puno ugodnije igrati po lijepom vremenu. Stoga ovim putem pozivam sve zainteresirane da nam se priključe na Jarunu" (igrališta za rukomet na pijesku pored Velikog jezera, op.a.) "za Praznik rada, kada će se i odigrati završnica Dona Jarun kupa te time podrže sudionike u stvaranju atraktivnih poteza", izjavila je Katja Heraković, najmlađa igračica aktualnog klupskog prvaka Europe, ekipe Detono Zagreb.

Finala će se u obje konkurencije igrati u 17 sati (žensko) te u 18 sati (muško), dok je između finala predviđeno natjecanje u najatraktivnijem potezu - Trophy challenge. Na komentatorskoj poziciji bit će Drago Fantić, igrač White Boysa, koji će stručnim komentarima popratiti oba susreta.

Sve ovo moći će se pratiti u ekskluzivnom izravnom prijenosu samo na Sportnetu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!