Zimski sportovi

Crosby propušta prvu utakmicu doigravanja

Ivor Krapac • srijeda, 01.05.2013.
Crosby propušta prvu utakmicu doigravanja

Uoči prvog ovosezonskog nastupa u NHL doigravanju, u seriji protiv New York Islandersa u prvom kolu Istočne konferencije, Pittsburgh Penguinsi i dalje ne mogu računati na Sidneyja Crosbyja. Iako se vratio treninzima, Crosby zasad nije spreman za utakmice poslije stanke zbog loma čeljusti...

Bez obzira na pozitivne signale, Sidney Crosby neće igrati za Pittsburgh Penguinse u njihovoj prvoj ovosezonskoj utakmici u NHL doigravanju. Crosby će propustiti otvaranje serije protiv New York Islandersa u prvom kolu Istoka, u noći sa srijede na četvrtak po našem vremenu u CONSOL Energy Centeru u Pittsburghu.

Kako je Crosby pojasnio, odlučujuća je bila preporuka liječnika, koji mu zasad nije dao "palac gore" za povratak utakmicama poslije stanke zbog loma čeljusti.

"Rekao mi je da sve izgleda dobro", opisao je glavni adut i kapetan Penguinsa mišljenje liječnika: "Jedino nije bio spreman dati mi zeleno svjetlo za nastup. Naravno da bih volio da mogu igrati, ali ispalo je drugačije."

Crosby je dodao i da ne zna kada bi mogla stići dozvola liječnika za povratak.

Prije početka doigravanja, glavna zvijezda momčadi iz Pittsburgha vratila se treninzima, a posljednja odigrana utakmica dogodila se potkraj ožujka. Crosby je pretrpio ozljedu baš u ogledu s NY Islandersima, nakon što je dobio pak u lice poslije udarca suigrača Brooksa Orpika.

Foto: Wikipedia, Michael Miller

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.05.2013. u 11:53
    Crosby jedan od najvećih trenutno!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.05.2013. u 23:34
    taj scenarij nećeš gledati ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.05.2013. u 19:40
    ,,Još uvijek nedovoljno oporavljeni Crosby uskače u vatru u 5. utakmici da spasi Pittsburgh od eliminacije u srazu s Islandersima koji vode 3:1 u seriji.''
    Obrisan korisnik